• Αρχική
  • LIFE
  • Μεγάλοι λευκοί καρχαρίες γύρισαν πίσω στο Cape Cod – Οδηγίες Προστασίας

Μεγάλοι λευκοί καρχαρίες γύρισαν πίσω στο Cape Cod – Οδηγίες Προστασίας

Οι κορυφαίοι θηρευτές των ωκεανών γνώριζαν ότι η εβδομάδα του καρχαρία θα ερχόταν γιατί μεγάλοι λευκοί εντοπίστηκαν στα ανοικτά των ακτών του Cape Cod.

Αυτοί οι εντυπωσιακοί καρχαρίες παρατηρούνται κάθε χρόνο στην περιοχή από το 2009, αναφέρει το National Geographic .
Ο πρώτος μεγάλος λευκός καρχαρίας αυτής της σεζόν έχει επισημανθεί στις 17 Ιουνίου από τον Dr. Gregory Skomal, της Διεύθυνσης θαλάσσιας αλιείας της Μασαχουσέτης. Ο καρχαρίας ήταν ένα θηλυκό 11-πόδο με μια γκρίζα σφραγίδα, που βρέθηκε να αναζητά θήραμα στα ανοικτά των ακτών της Chatham, της Μασαχουσέτης.

Αυτή η περιοχή βλέπει πολλούς καρχαρίες τα τελευταία καλοκαίρια, λόγω υπερπληθυσμού της φώκιας που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Οι μεγαλύτεροι λευκοί καρχαρίες μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι 6,30 μέτρα, σύμφωνα με το Smithsonian Institution, αλλά τα περισσότερα θηλυκά έχουν μήκος περίπου 4,30 μέτρα, ενώ τα αρσενικά κατά μέσο όρο 3-4 μέτρα.
Στις 20 Ιουνίου, ο Ατλαντικός Λευκός Καρχαρίας Conservancy έφερε ένα δεύτερο μεγάλο λευκό στο Nauset Beach. Σύμφωνα με WCVB, τον τοπικό σταθμό ειδήσεων της Βοστώνης, ο καρχαρίας ήταν επίσης γύρω στα 4 μέτρα.
Οι πολίτες του Cape Cod περιμένουμε να δούν τους πιο μεγάλους λευκούς στα νερά τους αυτό το καλοκαίρι. Οι παραλίες στην περιοχή έκλεισαν αρκετές φορές απο την περασμένη σεζόν, λόγω ότι επανειλημμένα είχαν εντοπίσει ομάδες καρχαριών να πλησιάζουν την ακτή.
Αλλά οι λουόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν πολύ. Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, της Φλόριντα οι καρχαρίες σκότωσαν έξι ανθρώπους το 2015. Οι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, σκοτώνουν 20 έως 30.000.000 καρχαρίες ετησίως. Για να εξορκίσετε τους φόβους που μπορεί να έχετε όμως, το Discovery Channel και ο NOAA (Υπηρεσία Αλιείας) προσφέρουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε επίθεση από καρχαρία:
** Κολυμπήστε σε ομάδες. Οι καρχαρίες είναι πιο πιθανό να επιτεθούν σε κάποιον που κολυμπάει μόνος τους.
** Αποφύγετε το κολύμπι στην αυγή και το σούρουπο, όταν τρέφονται συνήθως οι καρχαρίες.
** Μην μπαίνετε στο νερό με κάθε είδους ανοικτή πληγή, ή κόψιμο.
** Βγάλτε τα λαμπερά κοσμήματα πριν από το κολύμπι. Τα κοσμήματα μοιάζουν με λέπια ψαριού μέσα στο νερό, και είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν καρχαρίες.
** Προσπαθήστε να μην πλατσουρίζετε. Οι καρχαρίες μπερδεύουν την κίνηση με ένα τραυματισμένο θήραμα (με άλλα λόγια, ένα εύκολο γεύμα).
Ενώ είναι εύκολο να φοβάται κανείς τους καρχαρίες, αν έχετε δει το θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 1975 «Jaws,» οι κολυμβητές πραγματικά δεν έχουν πάρα πολλά να ανησυχούν. Απλά δώστε προσοχή στις πινακίδες με το απαγορευτικό σήμα σε τοπικές παραλίες και ακολουθήστε τις κατευθυντήριες γραμμές της NOAA,για να έχετε ένα μεγάλο – και ασφαλή – καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu