Ματιές στο πολυτελέστατο υπόγειο καταφύγιο

Το 15-όροφο πολυτελές καταφύγιο προσφέρει για το 1% των πλουσίων και διάσημων όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να τους λείψει κάτι.

Διαθέτει ακόμη όπλα και τεθωρακισμένα φορτηγά.
Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, η πιθανότητα επιβίωσης εξαρτάται από την προετοιμασία τους.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ενισχυμένα καταφύγια, που έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε καταστροφικά γεγονότα, βιολογικό πόλεμο και επιδημίες, μέχρι πυρηνικό πόλεμο.
Το 2008, ο Larry Hall αγόρασε $ 300.000 δολάρια μια υπόγεια εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, την οποία μετέτρεψε σε πολυτελή διαμερίσματα για άτομα που ανησυχούν για μια πυρηνική καταστροφή ή διαθέτουν χρήματα για κάψιμο.
Το ολοκληρωμένο έργο “Hall’s Survival Condo Project”, στο Κάνσας, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου δώδεκα οικογένειες. Διαθέτει καταστήματα τροφίμων, ψαραγορά, κήπους και πισίνα, ενώ η ζωή μέσα στο καταφύγιο δείχνει να είναι σαν ένα παιχνίδι όπου οι ίδιοι οι παίκτες θα έχουν ρόλους, θα επιβλέπουν τους υπόλοιπους κατοίκους,ζώντας σε ένα υπόγειο θάλαμο.
Αυτό το συγκρότημα κατοικιών που κατασκευάστηκε για να αντέχει σε μια πυρηνική έκρηξη δεν αποτελεί μια συνηθισμένη κατασκευή επιβίωσης. Η όλη δομή χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και από το 1961 έως το 1965 στέγαζε μια πυρηνική κεφαλή. Ο Larry Hall, ο οποίος στο παρελθόν ανέπτυξε δίκτυα και κέντρα δεδομένων για κυβερνητικούς εργολάβους, πήρε την ιδέα να μετατρέψει τη βάση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να δίνει περισσότερο βάρος στις επενδύσεις προγραμματισμού καταστροφών.
Αν και η ακριβής τοποθεσία είναι απόλυτα μυστική, ο Hall δήλωσε ότι βρίσκεται βόρεια της Wichita του Κάνσας, που περιβάλλεται από κυρτούς λόφους και αγροτικές εκτάσεις.
Το κόστος κατασκευής ήταν σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο κάποτε κενός χώρος διαθέτει τώρα 15 ορόφους χωρισμένους σε 12 μονοκατοικίες, καθώς και κοινόχρηστους χώρους και χώρο για επιχειρήσεις.
Τα τετραγωνικά των σπιτιών, είναι παρεμφερή σε μέγεθος ανάλογα με τον τύπο κατοικίας και μπορεί να χωρέσει από έξι έως δέκα άτομα. Ένα τυπικό διαμέρισμα στο ισόγειο περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Υπάρχουν επίσης κουκέτες- ράντζα ανάγκης, που μπορούν να τοποθετηθούν για όλη την οικογένεια.
Τα σπίτια διαθέτουν πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων στεγνωτήριο και παράθυρα με οθόνες LED που δείχνουν ζωντανό βίντεο από το εξωτερικό λιβάδι
Μια πλήρης μονάδα ενός ορόφου έχει 2,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο μισός όροφος φτάνει στο μισό της τιμής. Υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμες μονάδες προς πώληση και όλα τα διαμερίσματα είναι επιπλωμένα.
Ο Hall δήλωσε ότι οι απειλές παντός είδους συνεχώς αυξάνονται και δεν είναι ο μόνος που προβληματίζεται σοβαρά. Η αύξηση της αναταραχής και των παγκόσμιων γεγονότων αύξησε και τις κλήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές καθώς το συγκρότημα κατοικιών προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα καταφύγιο. Κάθε αγορά κατοικίας περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση επιβίωσης, πενταετή παροχή τροφής ανά άτομο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Επίσης σχεδιάζει να τροφοδοτήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών για τα επόμενα χρόνια με δεξαμενές ψαριών και να τους μάθει να καλλιεργούν λαχανικά με λαμπτήρες.
Ο εξαερισμός και τα υδραυλικά συστήματα είναι ενεργά .Είναι έτοιμο επίσης το μίνι μανάβικο και το κατάστημα γενικών τροφίμων και ειδών. Υπάρχουν νοσοκομειακές εγκαταστάσεις μια αίθουσα διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και μια πισίνα 23 μέτρων με διάφανα νερά. Οι ενοικιαστές μπορούν να κάψουν θερμίδες σε ένα πλήρες γυμναστήριο, το οποίο έχει και ένα τοίχο για αναρρίχηση με βράχο. Υπάρχει ένα mini ηλεκτρονικό -arcade, και ένα μικρό άλσος όπου μπορείτε να πάτε το κατοικίδιο σας για μια βόλτα.
Υπάρχει επίσης ένα οπλοστάσιο εξοπλισμένο με όπλα και πυρομαχικά, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των κατοικιών να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από εισβολείς. Μπορούν επίσης να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην εσωτερική αίθουσα σκοποβολής. Ένας ανελκυστήρας υψηλής ταχύτητας (που μοιάζει να βγήκε από την ταινία “Blade Runner”) συνδέει και τους 15 ορόφους. Σε περίπτωση κρίσης, ο Hall δήλωσε ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την ιδιοκτησία χωρίς άδεια από το διοικητικό συμβούλιο του Survival Condo Project. Όταν χτυπήσει πυρηνικός ή βιολογικός πόλεμος, τα φορτηγά τύπου SWAT είναι έτοιμα να παραλάβουν τους ιδιοκτήτες σπιτιών σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο καταφύγιο.

What’s inside a Luxury Doomsday Bunker?

11 Expensive Billionaire Apocalypse Bunkers For The Super Rich

Δέσπω

photo pexels