• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου για τα ναρκωτικά: Η μάνα μου είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου για τα ναρκωτικά: Η μάνα μου είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όταν το έμαθε ο πατέρας μου έπαθε σοκ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει ούτε αλκοόλ. Ήθελα να του το πω, να ξέρει τι έχει κάνει η κόρη του», είπε χαρακτηριστικά

Για την πιο σκοτεινή και δύσκολη περίοδο της ζωής της μίλησε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Τότε που ήταν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και την κοκαΐνη.

Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη είπε ότι ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 14 ετών, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όντας απόλυτα εξαρτημένη από την κοκαΐνη και εξήγησε πώς βρήκε τη δύναμη να ξεφύγει.

«Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες».

«Τέλη γυμνασίου, αρχές λυκείου, η πρώτη εμπειρία ήταν με το τσιγάρο. Οι πρώτες φορές ήταν φανταστικά, που λες “πω πω τι κάνω”. Ποτέ όμως δεν κατηγόρησα κανέναν για ό,τι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου, ήθελα να το κάνω» .

Ο πατέρας μου δεν ήξερε πώς έπαιρνα ναρκωτικά

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου περιέγραψε πώς είπε στον πατέρα της ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

«Η μητέρα μου ήξερε τι γινόταν στο περίπου. Άκουγε για μένα, αλλά μετά τα 18 δεν μπορούσε να μου κάνει κάτι πιο δραστικό. Όταν σταμάτησα, η μητέρα μου το έμαθε. Πήγα και στον πατέρα μου. Το θυμάμαι ακριβώς. Ήμασταν στο σπίτι στο Κολωνάκι, ο πατέρας μου ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και πήγα στο δωμάτιο και του είπα μπαμπά έχω κάνει αυτό, αυτό και αυτό. Ο μπαμπάς μου έπαθε σοκ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει ούτε αλκοόλ. Ήθελα να του το πω, να ξέρει τι έχει κάνει η κόρη του. Έπαθε σοκ, αλλά στην οικογένειά μας όταν τον σοκάραμε τον μπαμπά, μετά τον γυρνάγαμε σε πλάκα. Δεν ήξερε πώς να φερθεί, δεν μπορούσε να με βοηθήσει όπως η μητέρα μου» εξήγησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Δείτε σχετικό βίντεο:

protothema.gr / photo αρχείου: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •