Λόγοι για να αγαπάτε τον κόσμο

Μπορεί να ζωγραφίσετε μια αρκετά τραυματική εικόνα ζωής του πλανήτη.

Η Γη όμως, συγχρόνως είναι το προσωρινό μας σπίτι, και προσφέρει επίσης εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Γυρίστε τον κόσμο και γνωρίστε τόπους συνήθειες, κουλτούρα και πολιτισμό. Συσκευάστε μια τσάντα, κάντε διάλειμμα απο την καθημερινότητα και μοιραστείτε ψωμί με αγνώστους. Βυθιστείτε στην ομορφιά. Με λίγα λόγια, »ταξιδέψτε».
Ένα πλήθος, από συγγραφείς, σεφ, μουσικούς και φωτογράφους, συνεχίζουν να μοιράζονται τις εμπνευσμένες εμπειρίες τους από το περασμένο έτος. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους υπενθυμίζοντάς μας ότι κάθε γωνιά κρύβει ένα άγνωστο μυστικό, ένα εκπληκτικό άγονο τοπίο,ένα λαμπερό πρωινό, και ένα καταδεκτικό χαμόγελο απο τους ανθρώπους. Να γιατί αγαπούν τρελά τον κόσμο .
**Eric Weiner, BBC ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
Επειδή τελικά ανέβηκα στην κορυφή iconic Duomo της Φλωρεντίας, και ανταμείφθηκα με την εικονική θέα της πόλης που δεν άλλαξε απο την ημέρα του Μιχαήλ Αγγέλου.
**Andy Isaacson, συγγραφέας

Επειδή με την ανατολή του ήλιου στο Torres del Paine του National Park της Χιλής, οι τραχιές, άδειες πλαγιές του κατοικήσιμου κόσμου, με έκαναν να νιώσω πολύ μικρός.
**Karina Martinez-Carter, ταξιδιώτης του BBC

Επειδή ένας μικρός φίλος στη γραμμή του μετρό JR Yamanote στο Τόκιο μου θύμισε ότι η ηλικία, η τοποθεσία και η γλώσσα, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία φιλίας – ακόμη και αν είναι φευγαλέα.
**Don George, BBC Travel συντάκτης,

Επειδή όταν ήμουν σε άθλια κατάσταση, και εξαντλημένος όσο ποτέ – από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, βουτηγμένος στον ιδρώτα, με το νερό της βροχής να καλύπτει τα παπούτσια πεζοπορίας και τις κάλτσες με πηχτή λάσπη, παρακάμπτοντας σαρανταποδαρούσες και κορμούς δέντρων στην ερημιά της ζούγκλας της βόρειας Καμπότζης – ο οδηγός μου έδειξε στην κορυφή ενός πύργου, ένα 15-ποδο γιγαντιαίο πρόσωπο σκαλισμένο στο βράχο. Θυμήθηκα για άλλη μια φορά πώς ο κόσμος έχει πολλά μυστικά, και ανεξάντλητες εκπλήξεις.
**Steven Tyler, μουσικός

Επειδή στην Ταϊλάνδη μοιράστηκα μια στιγμή με ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή ζώα της φύσης.
**Pam Mandel, συγγραφέας

Επειδή η ομορφιά του Grand Canyon προκαλεί τους ανθρώπους να φωνάξουν απο χαρά, και συγχρόνως να μείνουν άφωνοι.

**Finlo Nelson Rohrer, εκδότης περιοδικού
Επειδή κατάλαβα μέσα στο άγριο ερημικό τοπίο, την έντονη ενέργεια της Tigrai στην Αιθιοπία. Με οδήγησε στην εκκλησία, σκαλισμένη μέσα στο στερεό βράχο και αμέσως βρήκα την απόλυτη ήρεμη σιωπή.

Laurel Robbins, γυρολόγος τοπικιστής
Επειδή μετά από οκτώ ημέρες επίπονης πεζοπορίας, έφτασα στο σταθμό κατασκήνωσης του Everest Base Camp, στα 5,380m, και συνειδητοποίησα ότι το τελικό σημείο μου ήταν μόνο η αρχή για τους ορειβάτες, που έφτασαν μέχρι την κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο.
**Lindsey Galloway, αρθρογράφος Περίεργων του BBC, και ταξιδιώτης σε όλο τον κόσμο

Επειδή κολύμπησα στο λυκόφως της κρυφής λίμνης Cenote του Γιουκατάν μαζί με τυφλά ψάρια, υπενθυμίζοντάς μου πόσα πολλά και καλά κρυμμένα μυστηριώδη μέρη του κόσμου υπάρχουν για να εξερευνήσουμε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu