Κρίση στο Χόλιγουντ! Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι σεναριογράφοι – Πώς θα επηρεαστούν Netflix και άλλες πλατφόρμες streaming

Ποια είναι τα προγράμματα που θα διακοπούν και ποια όχι, λόγω της κινητοποίησης στο Χόλιγουντ. Το σενάριο της απεργίας διαρκείας και οι πλατφόρμες όπως το Netflix.

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη (2/5) χιλιάδες σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές στις τηλεοπτικές παραγωγές, άρα και σε αρκετές εκπομπές και σειρές, σε πλατφόρμες όπως το είναι για παράδειγμα το Netflix.

Ποια προγράμματα θα επηρεαστούν από την απεργία

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, κάποια μεταμεσονύχτια talk show όπως το «Jimmy Kimmel Live» και το «The Tonight Show with Jimmy Fallon» αναμένεται να διακοπούν, κάτι που σημαίνει ότι τα νέα επεισόδια δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα, όχι μόνο στα παραδοσιακά δίκτυα, αλλά και στις υπηρεσίες streaming, όπως το Hulu και το Peacock που είθισται να έχουν διαθέσιμες τις εκπομπές την επόμενη της προβολής τους.

Επίσης, από την απεργία των σεναριογράφων θα επηρεαστούν οι «σαπουνόπερες», καθώς παραδοσιακά γράφονται λίγο πριν τα γυρίσματα.

Αναφορικά με τις κωμωδίες και τις δραματικές σειρές, αυτές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, καθώς τα επεισόδιά τους για αυτή τη σεζόν έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Οι συνέπειες μίας απεργίας διαρκείας

Όμως, μία απεργία με μεγάλη διάρκεια θα μπορούσε να φέρει καθυστερήσεις στην έναρξη της φθινοπωρινής τηλεοπτικής σεζόν, όταν τα δίκτυα προβάλλουν τις νέες σειρές ή εκπομπές και τις νέες σεζόν των επιτυχιών τους. Αυτό όπως είναι φυσικό οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω απεργίας σε αυτή την περίπτωση δεν θα ξεκινήσει η συγγραφή για τη φθινοπωρινή περίοδο, που συνήθως αρχίζει Μάιο ή Ιούνιο.

Τι θα γίνει με το Netflix και το HBO Max

Το Netflix, η υπηρεσία streaming με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει το πρόγραμμά του με εκπομπές που παράγονται εκτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο, κάποια σειρά του Netflix που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι λογικό ότι μπορεί να επηρεαστεί εάν η απεργία διαρκέσει πολύ.

Το HBO Max -που αλλάζει στα τέλη Μαΐου και γίνεται Max- «φυλάει» τις σειρές του για να μπορέσει να διαθέσει νέο περιεχόμενο τατυτόχρονα με το λανσάρισμα του νέου ονόματος.

Ποια προγράμματα δεν επηρεάζονται καθόλου

Από την απεργία δεν θα επηρεαστούν καθόλου τα ειδησεογραφικά προγράμματα, καθώς οι συγγραφείς τους καλύπτονται από διαφορετικό σωματείο το οποίο δεν συμμετέχει στην απεργία.

Το ίδιο ισχύει και για ριάλιτι χωρίς σενάριο, όπως το «Big Brother» και το «The Bachelor».

Τι γίνεται με τις ταινίες

Η ροή των ταινιών στους κινηματογράφους δεν θα επηρεαστεί αμέσως, επειδή οι ταινίες χρειάζονται δύο έως τρία χρόνια για να παραχθούν, ενώ τα στούντιο διαθέτουν μια σειρά από ταινίες που έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Μόνο στην περίπτωση μιας ιδιαίτερα μακροχρόνιας απεργίας θα ξεκινούσε να εμφανίζεται ο αντίκτυπος με έλλειψη χολιγουντιανών ταινιών.

(με πληροφορίες από ieidiseis. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί