• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κόκκινο Ποτάμι: Ο Θεόκλητος συλλαμβάνεται και η Βασιλική παλεύει για να μη βιαστεί ξανά (BINTEO)

Κόκκινο Ποτάμι: Ο Θεόκλητος συλλαμβάνεται και η Βασιλική παλεύει για να μη βιαστεί ξανά (BINTEO)

kokkino potami1

Οι δραματικές εξελίξεις συγκλονίζουν τις ζωές των ηρώων της δραματικής, ιστορικής σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.

Στο επεισόδιο της Κυριακής 28 Ιουνίου, το οποίο θα προβληθεί στις 22:00 στο OPEN, o Μίλτος παραμένει φυλακισμένος παρά τις προσπάθειές του να αποδείξει ότι δεν είναι εχθρός της επανάστασης, ενώ η Ιφιγένεια με το μωρό τους, τη Σοφία και την Μελικέ έχουν διαφύγει στην ύπαιθρο.

Γρήγορα καταλαβαίνουν από ένα απόσπασμα επαναστατών που περνάει με τον Ρώσο διοικητή αιχμάλωτό τους ότι δεν έχουν τύχη γιατί και οι Ρώσοι δεν θα τις βοηθήσουν. Γι αυτό αποφασίζουν να πάνε στην Αμισό. Παράλληλα, η Ειρήνη είναι ασφαλής με τον Χότζα, όπως και η Λουσίν στο χριστιανικό γυναικείο μοναστήρι, ντυμένη ως μοναχή για να παραμείνει ασφαλής.


Την ίδια στιγμή, ο Ονούρ Ασλάν θεωρείται υπαίτιος για τις ήττες και αντικαθίσταται από τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος προτείνει να ενοχοποιήσουν γενικά τους Χριστιανούς, τώρα που φεύγουν οι Ρώσοι, με απώτερο σκοπό να απαλλαγούν από τους Έλληνες και τους Αρμένιους. Ενώ ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) παραμένει φυλακισμένος από τους Ρώσους, Ο Μουράτ, με αφορμή το κλάμα του μωρού βρίσκει τις κρυμμένες Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), Σοφία και Μελικέ και τις συλλαμβάνει. Μαζί με μια ομάδα στρατιωτών τις βάζουν σε μια πομπή από Χριστιανούς του Ερζερούμ, που μεταφέρουν σε καραβάνι προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο καραβάνι ο Μουράτ απαγορεύει να σταματάνε για νερό οι αιχμάλωτοι και οι Τούρκοι σκοτώνουν όποιον δεν υπακούσει.

Η Ιφιγένεια ταΐζει με το αίμα της το παιδί της

Το άλλο ζευγάρι, ο Θέμης (Αργύρης Πανταζάρας) με τη Βασιλική (Χαρά Μάτα Γιαννάτου) μαζί με τη μητέρα του Θέμη την Ευγενία προσπαθούν να διαφύγουν από την πόλη με κάρο. Καθώς ξεκινούν, η Ευγενία πέφτει από το κάρο και τραυματίζεται. Τούρκοι την καταδιώκουν, αλλά εκείνη καταφέρνει να κρυφτεί στο σπίτι της Σωτηρίας. Όταν εκείνη τη βρίσκει μέσα στο σπίτι της όλα θα κριθούν στο αν θα την προδώσει ή θα θελήσει να τη σώσει, ίσως με κίνδυνο της ζωής της. Η Ιφιγένεια δεν έχει γάλα για να ταΐσει το μωρό και δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να βρει τροφή, οπότε στην απόγνωσή της δαγκώνει το χέρι της και του δίνει να πιει αίμα.

Ο Μίλτος γράφει ένα γράμμα με τα νέα του στην Ιφιγένεια, έστω κι αν ξέρει ότι αυτό το γράμμα δεν θα σταλεί ποτέ. Στην Αμισό, οι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι με την πτώση του Τσάρου και την αποχώρηση των Ρώσων, θα βρεθούν στο έλεος των Τούρκων, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να εξοντώσουν τους χριστιανούς. Ο Μουσταφά βλέπει στο δρόμο την Βασιλική, την κυνηγάει και μπαίνει με τη βία στο σπίτι της, όπου ψάχνει τον Θέμη και προσπαθεί να τη βιάσει ξανά.

Ο Μουσταφά προσπαθεί να βιάσει ξανά τη Βασιλική
Γίνεται πάλη και με την Ευγενία και η Βασιλική αρπάζει ένα όπλο και τον σημαδεύει, αλλά δεν τον σκοτώνει. Ο Μουσταφά το σκάει, πηγαίνει και κατηγορεί την οικογένεια ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Όταν φτάνει στο σπίτι ο Θέμης προτείνει να φύγουν γρήγορα από την πόλη. Ξεκινάνε με το κάρο. Η Βασιλική από την κακουχία αποβάλλει, η Ευγενία πέφτει και χτυπάει. Οι άλλοι αναγκάζονται να φύγουν κι ενώ αυτή καταδιώκεται, καταφέρνει να κρυφτεί στο σπίτι της Σωτηρίας, η οποία δεν την αποκαλύπτει και έτσι γλιτώνει.

Ο Θεόκλητος συλλαμβάνεται και υπομένει με θάρρος
Ο Θέμης αποφασίζει να επιστρέψει για να σώσει τη μητέρα του. Ο Μίλτος μαθαίνει ότι θα αποφυλακιστεί, μετά από παρέμβαση του Ζαχάρωφ που είναι χρήσιμος και στη νέα κατάσταση, όμως αποφασίζει να μην πάει στο Παρίσι όπως του προτείνουν, για να καταφέρει να βρει την Ιφιγένεια και το μωρό. Οι Τούρκοι βάζουν όπλα μέσα στην εκκλησία της Αμισού για να κατηγορήσουν τους χριστιανούς ότι έχουν οπλισμό. Στρέφουν το μένος τους ενάντια στον Θεόκλητο, εισβάλλουν στο σπίτι του, το λεηλατούν και τον συλλαμβάνουν ως ένοχο.

Από την Κυριακή 5 Ιουλίου «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδίδεται 2 φορές την εβδομάδα, Κυριακή και Δευτέρα (Κυριακή 5 Ιουλίου, Δευτέρα 6 Ιουλίου, Κυριακή 12 Ιουλίου και Δευτέρα 13 Ιουλίου το τελευταίο επεισόδιο).

ethnos / photo video screenshot