Μια Κινέζα έχει γίνει πρωτοσέλιδο αφότου παραιτήθηκε από την εργασία της σε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στο Πεκίνο για να εργαστεί ως επιθεωρήτρια ποιότητας σε ένα κέντρο ιχθυοτροφίας σε ένα απομακρυσμένο νησί στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Παρά το γεγονός ότι πληρώνεται μόνο 3.000 γιουάν (430 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα, η τηλεργασία έχει προκαλέσει ένα ξέσπασμα θαυμασμού στο διαδίκτυο.
Η Γιουέ Λι, η οποία γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980, δημοσιεύει στο διαδίκτυο για τη νέα της δουλειά ως επιθεωρήτρια ποιότητας σε μια βάση ιχθυοτροφίας στο ακατοίκητο νησί Ντονγκζάι, ανέφερε η City Express.
Υπάρχουν άλλα νησάκια σε κοντινή απόσταση χωρίς κατοίκους και το πλησιέστερο κατοικημένο είναι το νησί Νταϊσάν, το οποίο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα.
Η δουλειά της Yue περιλαμβάνει την επιθεώρηση του εξοπλισμού ταΐσματος ψαριών, την καταγραφή της θερμοκρασίας του νερού και των κυμάτων της θάλασσας, καθώς και την παρακολούθηση της ανάπτυξης των ψαριών.
Πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Γιούε ήταν ανώτερη διευθύντρια σε μια μεγάλη εταιρεία ακινήτων με έδρα το Πεκίνο, όπου εργαζόταν για δύο δεκαετίες.
Εγκατέλειψε την επικερδή δουλειά στην πόλη λόγω της πίεσης της δουλειάς, είπε η ίδια.
«Έκανα επαγγελματικά ταξίδια 300 ημέρες τον χρόνο. Όσο ήμουν στο Πεκίνο, περνούσα τέσσερις ώρες καθημερινά μετακινούμενη από το γραφείο στο σπίτι. Εκείνη την εποχή, βρισκόμουν σε ακραία σημεία τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μου υγείας», είπε ο Γιούε.
«Ρώτησα τον εαυτό μου: αυτή είναι η ζωή που θέλεις;» πρόσθεσε.
Πριν από μήνες, όταν ταξίδεψε στο Ζουσάν στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ, είδε μια αγγελία πρόσληψης για τη θέση του επιθεωρητή ποιότητας.
Η Γιούε είπε ότι την προσέλκυσε επειδή η δουλειά, με μηνιαίο μισθό 3.000 γιουάν και μόνο τέσσερις ημέρες άδεια κάθε δύο μήνες, της προσφέρει άφθονο ελεύθερο χρόνο.
«Θα είμαι μακριά από τη φασαρία της πόλης. Μπορώ επίσης να αφιερώνω πολύ χρόνο διαβάζοντας βιβλία και απολαμβάνοντας τον ήλιο που δύει και τη θάλασσα», είπε ο Γιούε.
Αφού εργάστηκε και έζησε στο μοναχικό νησί για ένα μήνα, η Γιούε αναγνώρισε ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες.
Για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου, ο καιρός ήταν θυελλώδης και όταν έβρεχε καταρρακτωδώς, έτρεχε νερό από την οροφή της κουζίνας της.
Όταν η ταχύτητα του ανέμου έφτανε στο Επίπεδο 9 δεν μπορούσε να ανάψει φωτιά για να μαγειρέψει. Τα καθημερινά της είδη πρώτης ανάγκης τα παρέχει ένα πλοίο που φτάνει πολύ σπάνια.
Επίσης, οι αρουραίοι είναι αχαλίνωτοι στο νησί. Την επόμενη μέρα που έφτασε η Γιούε, διαπίστωσε ότι η οδοντόκρεμά της είχε κάνει “φτερά”.
Ωστόσο, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη ζωή στο νησί επειδή περνάει πολύ χρόνο ψαρεύοντας και πιάνοντας καβούρια.
Η Γιούε συχνά μοιράζεται φωτογραφίες από την αλίευση θαλασσινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποτε έπιασε 10 μεγάλα καβούρια με την παγίδα-κλουβί της.
«Η προσφορά χελιών και καβουριών είναι εξαιρετικά πλούσια εδώ. Υπάρχουν άφθονα για να φάω», είπε η Γιούε σε ένα βίντεο κλιπ.
«Αυτή η εμπειρία ζωής σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής μου. Αναζήτησα την ελευθερία και την εσωτερική μου γαλήνη σε αυτό το απλό και σκληρό περιβάλλον», σημείωσε.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν θαυμασμό για τη ζωή της Γιούε. «Αυτή είναι η ζωή των ονείρων κάθε λάτρη του ψαρέματος», είπε ένα άτομο.
Ενώ μια άλλη είπε: «Δεν θα σου χρεώσω χρήματα, αρκεί να μου επιτρέψεις να ψαρέψω μαζί σου».
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ , ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ
photo: pixabay









