Κι όμως συνέβη κι αυτό – Γαλλία: Μπήκε σαν κύριος σε αστυνομικό τμήμα πήρε όπλο και στολή και βγήκε ως ένστολος

Ο νεαρός παραδόθηκε την επόμενη ημέρα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών

Σουρεαλιστικά είναι τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε αστυνομικό τμήμα στη Νίκαια, όταν ένας 22χρονος εισήλθε ως πολίτης και εξήλθε ως ένστολος και μάλιστα οπλισμένος.

Ο 22χρονος μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου φόρεσε τη στολή του αστυνομικού και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και σαν να μην του έφτανε αυτό έκλεψε και ένα όπλο. Στη συνέχεια, έφυγε ανενόχλητος, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, αφού έσπευσαν να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, έκλεψε ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, που είναι σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Φρεντερίκ Πιζινί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», εξήγησε.

Παραδόθηκε την επόμενη ημέρα

Την επομένη, ο 22χρονος, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδόθηκε στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι είναι με αναστολή. Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Δεν δέχτηκε να επιστρέψει όμως ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN). Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος της έρευνας αυτής είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί