Κι όμως συνέβη!! Χελώνα παλεύει με καρχαρία μεσοπέλαγα και τον…νικάει, VID

Βίντεο καταγράφει τις δύσκολες στιγμές μιας χελώνας καρέτα-καρέτα η οποία νίκησε έναν καρχαρία-τίγρη στα ανοιχτά μιας παραλίας στη Δυτική Αυστραλία.

Ο Τζακ Γκάρνετ που κατέγραψε με drone το βίντεο δήλωσε στο Storyful ότι το περιστατικό συνέβη την τελευταία μέρα ων διακοπών του. Οι κόρες του είχαν δει την καρέτα-καρέτα αρκετές φορές και της έδωσαν χαϊδευτικά το παρατσούκλι «Mr. Turtle».

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές νερού 50 μέτρα από την ακτογραμμή και το drone στάλθηκε για να το ερευνήσει”» δήλωσε στο πρακτορείο.

«Αρχικά είπα στα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τη σύνδεση του βίντεο από το drone, καθώς φαινόταν ότι ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης τριών μέτρων κυνηγούσε τη χελώνα για να την κατασπαράξει».

Η χελώνα, ωστόσο, χρησιμοποίησε το καβούκι της και κατάφερε να ξεφύγει αρκετές φορές πάνω από τον επιθετικό καρχαρία, αποφεύγοντας πολλαπλά δαγκώματα.

«Για 10 περίπου λεπτά, η οικογένειά μας έμεινε πραγματικά έκπληκτη καθώς μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη και παρακολουθήσαμε εκστασιασμένοι τη μεγάλη μάχη μεταξύ της χελώνας και του καρχαρία τίγρη», δήλωσε ο Γκάρνετ.

Τελικά, η χελώνα δάγκωσε την ουρά του καρχαρία τίγρη, κάνοντάς τον να κολυμπήσει μακριά ηττημένος.

«Ένα και μόνο λάθος της χελώνας θα σήμαινε απώλεια άκρων ή και θανατηφόρο δάγκωμα», είπε ο Γκάρνετ. «Ήταν εκπληκτικό να τον βλέπουμε να κολυμπάει με μεγάλη δύναμη κατά μήκος της ακτής».

Ο Γκάρνετ έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος. Σημείωσαν ότι η χελώνα είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά της της έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη.

(Protothema – scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί