• Αρχική
  • Άρθρα
  • LIFE
  • Κατασκευές που αιωρούνται στα βράχια υπενθυμίζουν τι σημαίνει να ζείς στα άκρα.

Κατασκευές που αιωρούνται στα βράχια υπενθυμίζουν τι σημαίνει να ζείς στα άκρα.

Το πενταώροφο σπίτι έχει σχεδιαστεί για να έχει εκπληκτική θέα στον Ινδικό Ωκεανό, και κρέμεται από ένα γκρεμό στη νοτιοδυτική ακτή της Αυστραλίας.

Τα πατώματα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και επικοινωνούν με μια κυλιόμενη σκάλα
Αν θέλετε να έχετε συνεχώς πρόσβαση στον ωκεανό, αυτή η ιδέα του σπιτιού θα ανοίξει την πόρτα κυριολεκτικά στα κύματα της νοτιοδυτικής ακτής.
Φαίνεται να είναι γαντζωμένο με ασφάλεια στην πλευρά του βράχου – λίγα μόλις μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Εύστοχα ονομάστηκε Cliff House-σπίτι του γκρεμού, καθώς είναι αγκυροβολημένο έξω από ένα κάθετο βράχο στην άκρη του βράχου με δοκούς στήριξης.
Επινοήθηκε από την αυστραλιανή αρχιτεκτονική εταιρεία Modscape Concept, που ειδικεύεται σε προκατασκευασμένα σπίτια, και εμπνεύστηκαν από το σχήμα της πεταλίδας που προσκολλάται στο κύτος του πλοίου.
Το σπίτι δείχνει κυριολεκτικά να αιωρείται από την προεξοχή, σαν μια προέκταση του τοπίου, και μαγνητίζει το βλέμμα. Στην ιστοσελίδα τους, οι αρχιτέκτονες λένε ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν »μια απόλυτη σχέση με τον ωκεανό.»
Το πενταώροφο σπίτι κατασκευάστηκε απο προκατασκευασμένα τμήματα-ενότητες, διατεταγμένες σε μια κάθετη κάτοψη.Κάθε «δωμάτιο» ή δάπεδο στη συνέχεια στοιβάχτηκε πάνω στο άλλο και συγκρατήθηκε στη θέση του με τεχνολογικές καρφίτσες χάλυβα στο χείλος του γκρεμού.
Οι ιδιοκτήτες μπαίνουν από την κορυφή του βράχου στο πρώτο επίπεδο του δαπέδου και χρησιμοποιούν ένα ασανσέρ ή τις σκάλες για να κατεβούν στην κρεβατοκάμαρα, το καθιστικό και την κουζίνα.
Το μινιμαλιστικό styling, δεν διασπά την πανέμορφη θέα του Ινδικού Ωκεανού.

Στην ιστοσελίδα τους, οι αρχιτέκτονες λένε ότι είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν »μια απόλυτη σχέση με τον ωκεανό.»
Το χαμηλότερο πάτωμα του σπιτιού, περιλαμβάνει ένα υπαίθριο χώρο μπάρμπεκιου-ψησταριά, και ζακούζι-σπα, που κυριολεκτικά φαίνεται να επιπλέει στο νερό πάνω σε μια εκπληκτική – αν όχι τρομακτική – θέα στον ωκεανό.
——
Το εστιατόριο που έχει θέα το φαράγγι

Το φαγητό σε αυτό το μέρος ανέβηκε σε τρομακτική νέα ύψη.
Η σχεδιαστική εταιρεία Tall Arquitectos από το Μεξικό , επινόησε το εστιατόρο Copper Canyon Cocktail Bar που είναι σκαρφαλωμένο ψηλά σε ένα λόφο με θέα τον δεύτερο υψηλότερο καταρράκτη Basaseachic Falls, στο Μεξικό στα 807 πόδια.
Οι επισκέπτες που αγαπούν την περιπέτεια μπορούν να σκαρφαλώσουν στο εστιατόριο ή να κατέβουν τον κάθετο απότομο βράχο μετά από ένα συναρπαστικό γεύμα.
Ο πρώτος όροφος του διώροφου κτιρίου,θα στεγάσει εστιατόριο και μπαρ στη μία πλευρά, με τραπέζια τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία γύρω από το κέντρο. Το γυάλινο δάπεδο θα είναι από γυαλί, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα του εντυπωσιακού φαραγγιού που χάσκει κάτω απο τα πόδια τους.

Στον πρώτο όροφο, το εντυπωσιακό κατάστρωμα παρατήρησης προτείνουν να διαθέτει άνετα σαλόνια, τραπεζια δείπνου, καθώς και μια πισίνα για βουτιές, ανάμεσα στον ουρανό και το γκρεμό.
Προς το παρόν το μπαρ στο Copper Canyon είναι απλά ένα σχέδιο αλλά δεν είναι η πρώτη βράχο-κατασκευή που κυριολεκτικά προκαλεί τις αισθήσεις με φόβο, και περιέργεια.

Το περασμένο καλοκαίρι οι σχεδιαστές στην ανοικτή πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σπίτι που βρίσκεται σε ένα βραχώδη γκρεμό κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ξύλο, γυαλί και τσιμέντο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu