Η εγκατάσταση αποτελείται από 30 γλυπτά κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και πράσινο τσιμέντο ουδέτερου pH. Τα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν από τον γλύπτη Jason deCaires Taylor από το Κατένμπερι.
Για την εγκατάσταση με τίτλο «A World Adrift» άντλησε έμπνευση από τη «διαφαινόμενη κρίση» της κλιματικής αλλαγής στο Καριακού και στη μικρή Μαρτινίκα, δύο νησιά στη Γρενάδα.
«Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η θέρμανση των ωκεανών, η διάβρωση των ακτών και το φάσμα των ολοένα και πιο άγριων καιρικών φαινομένων, όπως οι τυφώνες, ρίχνουν σκιά στο μέλλον αυτών των όμορφων ευαίσθητων οικοσυστημάτων» δήλωσε ο καλλιτέχνης στο BBC.
Τοποθετημένα στο Καριάκου, που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού Γρενάδα στην Καραϊβική Θάλασσα, τα έργο τέχνης είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία του νησιού στη ναυπήγηση σκαφών και θα παραμείνουν σε περίπου τρία έως πέντε μέτρα βάθος, ώστε να μπορεί να κολυμπήσει ανάμεσα τους όποιος θέλει να κάνει κατάδυση.
Τα γλυπτά είναι μεμονωμένοι τεχνητοί ύφαλοι που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τη γύρω θαλάσσια ζωή και να τονώνουν τη συνολική υδάτινη βιοποικιλότητα.
Ο Jason deCaires Taylor είναι Βρετανός γλύπτης και δημιουργός του πρώτου υποβρύχιου πάρκου γλυπτικής στον κόσμο – του Molinere Underwater Sculpture Park και του υποβρύχιου Mουσείου –Cancún Underwater Museum.
Αφού αποφοίτησε με πτυχίο στη γλυπτικής από το Ινστιτούτο Τεχνών του Λονδίνου, ο Τέιλορ έγινε πλήρως καταρτισμένος εκπαιδευτής καταδύσεων και υποβρύχιος φωτογράφος.
Μεταξύ άλλων είναι ο δημιουργός του Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής Αγίας Νάπας (MUSAN) στην Κύπρο. Τα έργα γίνονται στο στούντιο του Taylor και στη συνέχεια τοποθετούνται προσεκτικά υποβρύχια και αγκυρώνονται στον πυθμένα της θάλασσας.
Δείτε μέρος της δουλειάς του ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Θάνατος 20χρονου: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα
- Σχεδόν 1.000 αντικείμενα ξεχνιούνται κάθε μήνα στο μετρό του Λος Άντζελες – Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στη χώρα (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027









