• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και η Chanel στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό – Παράγει προστατευτικές μάσκες για τη Γαλλία

Και η Chanel στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό – Παράγει προστατευτικές μάσκες για τη Γαλλία

Τα πρωτότυπα εξετάζονται για να υπογραφούν από τις γαλλικές αρχές.

Η Chanel στη Γαλλία ετοιμάζεται να παραδόσει μάσκες προσώπου για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊού. Ο οίκος μόδας εργάζεται αυτή τη στιγμή επάνω σε πρωτότυπα τα οποία θα υπογραφούν από τις γαλλικές αρχές.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran δήλωσε ότι η Γαλλία χρησιμοποιεί σήμερα 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου κάθε εβδομάδα και έχει παραγγείλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα.

“Σήμερα, κινητοποιούμε τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένων περίπου 150 ειδικών ραπτικής από τα εργαστήρια Υψηλής Ραπτικής, Ready-to-Wear και Maisons d’Art, για να παράγουμε προστατευτικές μάσκες και ρόμπες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Chanel Bruno Pavlovsky σε μια δήλωση. Επιβεβαίωσε ότι “ξεκίνησε η διαδικασία έγκρισης με τις δημόσιες αρχές” και ότι θα παραδόσει την παραγωγή μόλις εγκριθούν τα πρωτότυπα και οι πρώτες ύλες”.

“Επιπλέον, η Chanel αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή της σε νοσοκομεία και δομές υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοδοτώντας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ το ταμείο έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από το Fondation de l’AP-HP (το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα για την πόλη του Παρισιού) το Ίδρυμα Georges Pompidou και το SAMU (γαλλικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης) », εξήγησε. “Αυτά τα ποσά θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των εργαζομένων νοσοκομείων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της επιδημίας”.

Ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να απασχολεί το προσωπικό των 8.500 ατόμων του στη Γαλλία – διατηρώντας τους μισθούς τους πλήρεις για οκτώ εβδομάδες από τις 16 Μαρτίου – παρά τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στις επιχειρήσεις.marieclaire.gr / photo unsplash