Ισπανία: Τοποθετούν ψεύτικες πινακίδες σε παραλίες για να τρομάξουν και να διώξουν τους τουρίστες!!!

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω πινακίδες υπάρχει και μήνυμα γραμμένο στα καταλανικά, ώστε όσοι μιλούν τη γλώσσα να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικες προειδοποιήσεις.


Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, στο τέλος ενός καλοκαιριού που οι ισπανικές παραλίες και οργανωμένες πλαζ κατακλύστηκαν από τουρίστες, οι κάτοικοι της χώρας επιχειρούν να βάλουν τέλος στον «πόλεμο της ξαπλώστρας», απομακρύνοντας τους τουρίστες από τις δημοφιλείς παραλίες της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν ψεύτικες ταμπέλες που τοποθετήθηκαν σε όλες τις δημοφιλείς παραλίες στη Μαγιόρκα, με τις οποίες προειδοποιούν τους τουρίστες για “κίνδυνο κατολισθήσεων και ύπαρξη μεδουσών”.

Άλλες ταμπέλες προειδοποιούν για «μολυσμένα νερά», ενώ καταγράφηκε και ψεύτικη πινακίδα που ενημερώνει τους παραθεριστές ότι χρειάζονται 3 ώρες για να φτάσουν σε συγκεκριμένη παραλία, όταν στην πραγματικότητα η ταμπέλα είχε τοποθετηθεί σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τη θάλασσα.


Σημειώνεται ότι στις εν λόγω πινακίδες υπάρχει και μήνυμα γραμμένο στα καταλανικά, ώστε όσοι μιλούν τη γλώσσα να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικες προειδοποιήσεις.

Νωρίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού, εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες στις οποίες καταγράφονται παραθεριστές να καταλαμβάνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ώρες πριν ανοίξει μία πλαζ ή μία πισίνα, αναγκάζοντας επιχειρήσεις και ξενοδοχεία να πάρουν σχετικά μέτρα, χρησιμοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και… διαιτητή.

Όπως ανέφεραν ντόπιοι, οι τουρίστες προκαλούσαν σε αρκετές περιπτώσεις και καταστροφές στον εξοπλισμό των ξενοδοχείων και των πλαζ.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι προειδοποιητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν από την αντικαπιταλιστική ομάδα «Caterva», η οποία σε σχετική ανακοίνωση δηλώνει ότι: «Ο σφετερισμός των όρμων είναι μια ακόμη έκφραση του πώς ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί μια οικονομική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, φτάνοντάς την στα άκρα, για να προχωρήσει στην πλήρη αφαίμαξη περιοχών, αποσπώντας τη μέγιστη υπεραξία από τους εργαζόμενους».

(με πληροφορίες από evima. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί