Ισπανία: Δούκας θέλει να δώσει στην κόρη του 11 ονόματα αλλά το ληξιαρχείο έχει άλλη γνώμη…

Ο Ισπανός αριστοκράτης Φερνάντο Φιτζ-Τζέιμς Στιούαρτ θα χρειαστεί να συντομεύσει σημαντικά το όνομα της κόρης του, αν θέλει να την κατοχυρώσει νόμιμα.

Ο 17ος δούκας του Huéscar, διάδοχος του δουκάτου της Alba, και η σύζυγός του Sofía Palazuelo, 31 ετών, βάπτισαν πρόσφατα το δεύτερο παιδί τους Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Cruz Λος Σάντος.

Το μακροσκελές όνομα, το οποίο αποτελείται από 11 διαφορετικά ονόματα, θα πρέπει να συντομευτεί είτε σε ένα σύνθετο όνομα (ονομασία με παύλα) είτε σε δύο, προκειμένου να γίνει αποδεκτό από το Ληξιαρχείο.

«Στην εγγραφή θα αναγράφεται το όνομα που δίνεται στο παιδί, αν και δεν επιτρέπεται να καταγράφονται περισσότερα από ένα σύνθετα ονόματα, ούτε περισσότερα από δύο απλά», αναφέρει το δεύτερο άρθρο του νόμου για τα ονόματα και τα επώνυμα και τη σειρά τους, που συλλέγονται. στο ΦΕΚ .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα είναι ένας φόρος τιμής στην αποθανούσα Δούκισσα της Άλμπα, σε άλλα μέλη της οικογένειας και σε θρησκευτικές αφιερώσεις.


«Το πρώτο όνομα, Sofía, για παράδειγμα, επιλέχθηκε προς τιμή της μητέρας και της γιαγιάς της, Sofía Barroso, και το δεύτερο, Fernanda, ως φόρο τιμής στον πατέρα της, δούκα του Huéscar, καθώς και στον προπάτορά της, Fernando Martínez. του Irujo, μαρκήσιου του San Vicente del Barco», ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η βάπτιση πραγματοποιήθηκε στην ενορία του San Román στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης στις 7 Οκτωβρίου και ακολούθησε δείπνο στους κήπους του παλατιού Dueñas. Εδώ βαφτίστηκε και η πρωτότοκη κόρη του Δούκα το 2021 .

Πολλοί καλεσμένοι παρευρέθηκαν στη βάφτιση, μεταξύ των οποίων η Matilde Solís, η γιαγιά των κοριτσιών, και ο Jorge Rojas, στενός παιδικός φίλος του δούκα του Huéscar.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια πολυτελή τελετή στο οικογενειακό κτήμα του Fernando Fitz-James Stuart στη Μαδρίτη το 2018.

Ο Δούκας είναι ένα από τα οκτώ εγγόνια της αείμνηστης Δούκισσας της Άλμπα, γνωστής ως η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας.

Η αείμνηστη Δούκισσα, María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria, Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, ήταν το πιο τιτλοδοτημένο πρόσωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί