Ινδία: Δασοφύλακες πυροβολούν άτυχο ελέφαντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα viral βίντεο με πυροβολισμούς εναντίον ελέφαντα από μέλη της δασικής υπηρεσίας της Ινδίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών των social media.

Συγκεκριμένα, ένας Ινδός ηθοποιός του Μπόλιγουντ, ο Ραντίπ Χούντα, και πρεσβευτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Migratory Species άσκησε δριμεία κριτική στα μέλη της δασικής υπηρεσίας της Ινδίας για τον πυροβολισμό ελέφαντα στην Καρνατάκα, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα εναντίον τους.


Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, άντρες της δασικής υπηρεσίας πάνω σε όχημα φαίνεται να πυροβολούν εναντίον ελέφαντα, με το επιβλητικό ζώο να σώζεται από θαύμα, καθώς το βλήμα χτυπά πρώτα σε φράχτη κι εξοστρακίζεται κι έτσι δεν τραυματίζει το παχύδερμο.

Μετά το σάλο που επακολούθησε στα social media, η δασική υπηρεσία της Καρνατάκα φέρεται να έδιωξε ένα από τα στελέχη της, ενώ ερευνάται ο ρόλος άλλων στο περιστατικό.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και μετά την απομάκρυνση του μέλους της δασικής υπηρεσίας, ζητώντας την καταδίκη των συμμετεχόντων για έγκλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ινδία ζουν περί τις 27 χιλ. ασιατικοί ελέφαντες.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews.gr – photo αρχείου: unsplash