Η ιστορική κιθάρα Gibson Les Paul που κλάπηκε από τους Rolling Stones βρέθηκε σε συλλογή του Μουσείου Ν. Υόρκης

Kιθάρα Les Paul που είχε κλαπεί από τους Rolling Stones τη δεκαετία του 1970 βρέθηκε σε μια συλλογή που δόθηκε πρόσφατα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met)

Η Gibson Les Paul Standard του 1959, η οποία ανήκε στον πρώην κιθαρίστα των Stones, Μικ Τέιλορ, την περίοδο της κλοπής, βρέθηκε σε συλλογή 500 κιθάρων που αποκτήθηκε πρόσφατα από το Μουσείο.

Η κιθάρα κλάπηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των Stones για το άλμπουμ τους «Exile On Main St.» του 1972 στην έπαυλη Villa Nellcôte στη Γαλλική Ριβιέρα και λέγεται ότι την πήραν έμποροι ναρκωτικών απο την περιοχή, στους οποίους ο Κιθ Ρίτσαρντς χρωστούσε χρήματα. Συνολικά κλάπηκαν εννέα κιθάρες, μαζί με το μπάσο του Μπιλ Γουάιμαν και το σαξόφωνο του Μπόμπι Κις.

Ο Τέιλορ αγόρασε την κιθάρα από τον Ρίτσαρντς το 1967 και έπαιξε με την Les Paul στην περίφημη συναυλία του συγκροτήματος στο Άλταμοντ το 1969. Ο Κιθ Ρίτσαρντς τη χρησιμοποίησε κατά την εμφάνισή του θρυλικού συγκροτήματος της ροκ στο The Ed Sullivan Show το 1964. Ο Τζίμι Πέιτζ και ο Έρικ Κλάπτον είναι μεταξύ εκείνων που την δανείστηκαν και έπαιξαν σε εμφανίσεις τους με την κιθάρα στο παρελθόν.

Η διευθύντρια επιχειρήσεων του Τέιλορ, Μάρλις Ντάμινγκ επιβεβαίωσε στο Page Six ότι η Les Paul του 1959 περιλαμβάνεται στη συλλογή οργάνων που αποκτήθηκαν από το Μουσείο.

«Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του Μικ Τέιλορ που παίζει αυτή την Les Paul, καθώς ήταν η βασική κιθάρα του μέχρι που χάθηκε. Το ενδιαφέρον με αυτές τις vintage Les Paul είναι ότι είναι γνωστές για το sunburst φινίρισμα τους, το οποίο είναι μοναδικό, σαν δακτυλικό αποτύπωμα» εξήγησε.

«Ο Τέιλορ λέει ότι δεν έλαβε ποτέ αποζημίωση για την κλοπή και είναι μπερδεμένος για το πώς η κιθάρα του βρέθηκε στη συλλογή του Μητροπολιτικού Μουσείου» ανέφερε πηγή στο Page Six.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ / EPA -EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί