• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η εξομολόγηση του Τάσου Χαλκιά: «Ο πατέρας μου δεν ερχόταν να με δει στο θέατρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εξομολόγηση του Τάσου Χαλκιά: «Ο πατέρας μου δεν ερχόταν να με δει στο θέατρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο ηθοποιός για την απόφασή του να αφήσει τη θάλασσα για την υποκριτική


Σε μια από τις σπάνιες και επιλεκτικές συνεντεύξεις που δίνει ο Τάσος Χαλκιάς άνοιξε την καρδιά του στην Ελεονώρα Μελέτη και συγκινημένος της αποκάλυψε ότι ο πατέρας του για πολλά χρόνια δεν πήγαινε να τον δει στο θέατρο καθώς δεν ήθελε ο γιος του να γίνει ηθοποιός.

«Όσο ήμουν στο σχολείο, δεν είχα δει ούτε μία παράσταση. Όταν ήμουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, ο πατέρας μου επείσθη από έναν συνάδελφό του και πήγαμε οικογενειακώς και είδαμε το “Σλουθ” με τους Δημήτρη Χορν και Αλέκο Αλεξανδράκη. Ομολογουμένως, μαγεύτηκα!».
Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως αποφάσισε να φοιτήσει σε Δραματική Σχολή ενόσω βρισκόταν σε ένα ταξί καθ’ οδόν για τη Ναυτική Σχολή προκειμένου να δώσει εξετάσεις ώστε να γίνει καπετάνιος.

Έπειτα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Ο πατέρας μου ήρθε και με είδε στο θέατρο 28 χρόνια μετά, όταν ήμουν ήδη επαγγελματίας 28 ετών. Δεν ξέρω αν με είχε δει στην τηλεόραση. Άκουγε για εμένα ότι είχα παίξει σε σειρές και είχα γίνει γνωστός, αλλά δεν ερχόταν. Του έλεγα: “Θα έρθεις να με δεις στο θέατρο;”. Δεν απαντούσε! Ίσως να ήταν μετανιωμένος πια, ακούγοντας όλα αυτά τα πράγματα γύρω από εμένα. Ο πατέρας μου ήταν πάρα πολύ μεγάλος εγωιστής και δεν ήταν εύκολο να παραδεχθεί τα λάθη του».

(Protothema – φωτο:screenshot)