• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Eλληνορωσική ταινία που ετοιμάζεται να “κατακτήσει” τις ΗΠΑ (vid)

Η Eλληνορωσική ταινία που ετοιμάζεται να “κατακτήσει” τις ΗΠΑ (vid)

Σε δυο φεστιβάλ κινηματογράφου στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει η ταινία "Ο Άνθρωπος του Θεού", ένα φιλμ που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία μέσα από μια βαθύτερη σύνδεση, αυτή της θρησκείας.

Το αμερικανικό έδαφος θα επιχειρήσει να κατακτήσει η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού».


Με παρακαταθήκη το πρώτο βραβείο που απέσπασε στο φεστιβάλ Μόσχας, το βραβείο κοινού, η ταινία ετοιμάζεται να προβληθεί στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες στις 22 και 23 Μαΐου.
Στη συνέχεια, η ταινία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Φοίνιξ (12-22 Αυγούστου).

Μπορεί η πανδημία να έχει αναβάλλει την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» στην Ελλάδα -αν και μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγινε στη χώρα μας- όμως η ημερομηνία προβολής, στους κινηματογράφους της χώρας, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και συμμετείχαν πάνω από 100 ηθοποιοί.

Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν: Ο Άρης Σερβετάλης, ο Χρήστος Λούλης, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλεξάντερ Πετρόφ και ο Μίκυ Ρουρκ.

Τα γυρίσματα και η ηχογράφηση πρωτότυπης μουσικής πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστραλία.

Για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή συμμετείχε μια αμιγώς ελληνική χορωδία της βυζαντινής παράδοσης («Οἱ Μάστορες της Ψαλτικής Τέχνης»).
Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, ένας εκ των Ρώσων πρωταγωνιστών της ταινίας είχε μιλήσει στο Sputnik και είχε στείλει τις ευχές του στη χώρα μας.
«Να φροντίζετε και να αγαπάτε τον τόπο σας» ευχόταν στους Έλληνες ο Αλεξάντερ Πετρόφ.

sputnik/ photo vid screenshot