• Αρχική
  • LIFE
  • Η Αmal Clooney υπερασπίζεται τα θύματα γυναικών Yazidi

Η Αmal Clooney υπερασπίζεται τα θύματα γυναικών Yazidi

ΛΟΝΔΙΝΟ - Η Διεθνής δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Clooney, θα υπερασπιστεί τις γυναίκες Yazidi, που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος , ανακοίνωσε την Παρασκευή, το δικηγορικό γραφείο της .

Επιδιώκει τη δίωξη της ισλαμιστικής ομάδας μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα εναντίον της κοινότητας Yazidi.
Η ίδια σε δήλωσή της αναφέρει ότι κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη, για τις χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποδουλωθεί, βιαστεί και θανατωθεί. Ακόμη και τώρα εξακολουθούν να συμβαίνουν παράφορα εγκλήματα.
Κατηγορήθηκαν μάλιστα απο τους εκτελεστές τους, ότι η θρησκευτική μειονότητα των Yazidi,είναι λάτρεις του διαβόλου αναγκάζοντας πάνω από 400.000 κατοίκους του βόρειου Ιράκ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η εκστρατεία συμπαράστασης των Yazidi, πιέζει για τη διεθνή δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους από τον ισλαμικό κράτος. Η 21-χρονη υποψήφια του Νόμπελ Ειρήνης Nadia Murad basee Taha, έστειλε το μήνυμά της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας U.N. τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, και έκανε έκκληση σε διαδοχικές κυβερνήσεις καθώς και προς τη διεθνή κοινότητα να δράσει.

Η Taha απήχθη από το χωριό της στο Ιράκ, από μέλη ισλαμιστών, τον Αύγουστο του 2014 και μεταφέρθηκε στο προπύργιο της Μοσούλης, όπου χιλιάδες άλλες γυναίκες και παιδιά Yazidi, ανταλλάχθηκαν ως δώρα. Βασανίστηκε και βιάστηκε επανειλημμένα πριν δραπετεύσει τρεις μήνες αργότερα.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, απο το 2014 οι σουνίτες μαχητές, υποδούλωσαν περίπου 7.000 γυναίκες και κορίτσια , κυρίως Yazidis των οποίων η πίστη συνδυάζει στοιχεία του Χριστιανισμού, Ζωροαστρισμού και του Ισλάμ, και εξακολουθεί να έχει υπο την κατοχή του 3.500 σκλάβες του σεξ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης περιγράφουν τις ενέργειες της ισλαμικής ομάδας ως καθαρή γενοκτονία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu