• Αρχική
  • LIFE
  • Η 7-χρονη θεά που δεν επιτρέπεται να βγεί από το σπίτι της μέχρι να φτάσει στην εφηβεία

Η 7-χρονη θεά που δεν επιτρέπεται να βγεί από το σπίτι της μέχρι να φτάσει στην εφηβεία

Η Yunika, είναι η επτά-χρονη «Θεά» που λατρεύουν στο Νεπάλ.

Ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά και με χρώματιστά διακοσμητικά προσώπου, η νεαρή κοπέλα είναι γνωστή ως Kumari. Η παράδοση αιώνων αναφέρει ότι, σε όποιον πέσει η ματιά της θα είναι καλότυχος.
Η Kumari (που μεταφράζεται θεά) επιλέγεται με συγκεκριμένα πρότυπα του Νεπάλ, και λατρεύεται από βουδιστές και ινδουιστές εξίσου. Η νεαρή κοπέλα επιλλέγεται συνήθως μεταξύ 2-4 ετών, .

Πρέπει επίσης να έχει ένα αστρολογικό χάρτη που είναι υποστηρικτικός του βασιλιά του Νεπάλ. Δοκιμάζονται για 32 φυσικά προσόντα και ιδιότητες. Μέσα σε όλα πρέπει να έχει «βλεφαρίδες όπως της αγελάδας» και «φωνή τόσο καθαρή όσο μια πάπια».
Οι γονείς των παιδιών που γίνονται «θεές» πρέπει να σταματήσουν τη δουλειά τους και να φροντίζουν αποκλειστικά τα παιδιά Kumari, καθώς δεμ μπορούν να βγούν απο το σπίτι τους, παρά μόνο για να παρακολουθήσουν το ιερό φεστιβάλ. Οι θεές ποτέ δεν αγγίζουν το έδαφος, και συνήθως μεταφέρονται από τους γονείς τους όταν βγαίνουν από το σπίτι.

Αλλά αυτό που θεωρείται τιμή στην κοινωνία του Νεπάλ, σημαίνει για τη Yunika την απομόνωση, και μη φυσιολογική παιδική ηλικία. Επιτρέπεται να παίζει με άλλα παιδιά μόνο σε κλειστό χώρο, και ποτέ έξω.
Χορηγήθηκε ειδική άδεια πρόσβασης, στην εφημερίδα Nightline, για να δεί την προετοιμασία της Kumari, την ημέρα επίσκεψης των προσκυνητών. Ο πατέρας της μικρής «θεάς», Ramesh Bajracharya, μέσω ενός μεταφραστή δήλωσε ότι όταν η κόρη του επιλέχθηκε ως Kumari, ένιωσε πολύ χαρούμενος, γιατί η Kumari θεωρείται αξιοσέβαστη θεά στο Νεπάλ.»
Αλλά ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι για σύντομο διάστημα. Ο ρόλος της θεάς διακόπτεται απότομα όταν φτάνουν στην εφηβεία.

Η 32-χρονη Rashmila Shakya, πρώην Kumari, είπε ότι όταν ήταν Kumari, δεν επιτρεπόταν να περπατήσει έξω. Έτσι, όταν αποσύρθηκε απο τον ρόλο της, αισθανόταν πολύ άσχημα με το βάδισμα έξω στο δρόμο. Η άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχες θεές Kumaris είναι η δεισιδαιμονία που τους ακολουθεί. Σύμφωνα με την κ. Shakya, που υπηρέτησε ως Kumari για οκτώ χρόνια, ένας άνδρας που παντρεύεται κάποια σαν κι αυτήν είναι καταδικασμένος να πεθάνει νέος. Αυτή είναι μόνο μια δεισιδαιμονία, «είπε η κα Shakya.
«Όλες οι πρώην Kumari είναι παντρεμένες. Και εγώ παντρεύτηκα πριν από έξι μήνες. Αυτή είναι μόνο μια φήμη. «
Ακόμη και ο πρωθυπουργός του Νεπάλ δείχνει το σεβασμό του πρός τη μικρή Yunika. Η κυβέρνηση παρέχει δια βίου σύνταξη σε πρώην Κουμάρις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu