• Αρχική
  • LIFE
  • Γνωρίζετε τον Έλληνα «βασιλιά» της Ρουμανίας;

Γνωρίζετε τον Έλληνα «βασιλιά» της Ρουμανίας;

Ένας Έλληνας στη Ρουμανία γνωρίζει μέρες άνθισης - Έχει κατακτήσει τη χώρα σε χρόνο ρεκόρ

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους την αγορά των ακινήτων είναι ο Γιάννης Παπαλέκας, ένας 40χρoνος από το Ζευγολατιό Κορινθίας, του οποίου η εταιρεία Globalworth Real Estate βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς του real estate στην Ρουμανία. 

Σήμερα η Globalworth διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της γραφειακούς χώρους και ακίνητα 200.000 τ.μ. στην Ρουμανία στοιχείο που την καθιστά τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη και επενδυτή ακινήτων στην χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αξία των ακινήτων αγγίζει το 1 δισ. ευρώ καθώς τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς εκτιμήθηκε σε 950 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015.

Αντίστοιχα ο Γιάννης Παπαλέκας είδε τα κέρδη εκμετάλλευσης της εταιρείας του να αυξάνονται κατά 38% το πρώτο τρίμηνο του 2016 και να διαμορφώνονται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μετοχές της Globalworth Real Estate διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου.

Ανάμεσα στα “διαμάντια” που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρεία του κ. Παπαλέκα είναι και το Τοwer Center International (106 μέτρα) που είναι το τρίτο ψηλότερο κτήριο στην Ρουμανία και το ψηλότερο στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Παπαλέκας απασχόλησε τα ελληνικά media πέρυσι το καλοκαίρι όταν πρόσφερε 10,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ακίνητο που φιλοξενεί το Nammos στην Μύκονο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu