Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε την καφετιέρα με ξίδι

Με ή χωρίς ξίδι, η καφετιέρα σας σίγουρα χρειάζεται τακτικό καθάρισμα.

Για να παραμείνει αναλλοίωτη η γεύση του καφέ, χρειάζεται να καθαρίζετε τακτικά την καφετιέρα στο σπίτι.

Ακόμα κι αν δεν τη χρησιμοποιείτε πάντα σε καθημερινή βάση ένα καλό καθάρισμα είναι απαραίτητο ο καφές που πίνετε να είναι γευστικός, διατηρώντας τα αρώματά του.


Καθαρισμός καφετιέρας
Διατηρείστε την καφετιέρα καθαρή τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών. Αφού καθαρίσετε τη σκόνη, κατόπιν πλένετε με ζεστό νερό και σαπουνάδα την κανάτα ( δεν αρκεί να την ξεπλύνετε).

Μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα με ξίδι;
Η απάντηση είναι όχι, αν και υπάρχουν μέρη μιας καφετιέρας που μπορούν να καθαριστούν με λευκό ξίδι.

Σύμφωνα με το homesandgardens.com, το ξίδι λόγω της οξύτητάς του, θα προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου φθορά στις λαστιχένιες στεγανοποιήσεις και τα εξαρτήματα της καφετιέρας, με συνέπεια να μειώσει τη διάρκεια της ζωής της.

Μπορείτε ωστόσο να πλύνετε την γυάλινη κανάτα με ξίδι, ξεπλένοντάς τη στη συνέχεια με νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε και χυμό λεμονιού.


Καθαρισμός καφετιέρας από ανοξείδωτο χάλυβα

Εάν η καφετιέρα σας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι είναι εύκολο να την καθαρίσετε.

Εάν η καφετιέρα δεν καθαρίζει, μπορείτε να προσθέσετε στο ζεστό σαπουνόνερο μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Μουλιάζετε τα εξαρτήματα της καφετιέρας που είναι αποσπώμενα και μπορούν να πλυθούν.

Μπορεί ωστόσο να χρειαστεί να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία αρκετές φορές μέχρι η καφετιέρα σας να λάμψει κυριολεκτικά!

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί