Γ. Μαργαρίτης: “Θα πάρω αυτόν τον πόνο μαζί μου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές, ο Γιώργος Μαργαρίτης μιλά στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.


Με αφορμή το βιβλίο με την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Γιώργος Μαργαρίτης: Ο Λαϊκός Τραγουδιστής – Βιογραφία», την οποία υπογράφει ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, που κυκλοφόρησε αρχές του έτους και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 22 Ιανουαρίου 2020, ο καλλιτέχνης εξηγεί πώς αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για να γίνει βιβλίο η ζωή του.

Ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής αναφέρεται στις συνεργασίες που έχει κάνει, εξιστορεί πώς έγινε η γνωριμία του με τον Βασίλη Τσιτσάνη, αποκαλύπτει τις ιστορίες που βρίσκονται πίσω από τα δικά του τραγούδια, ποιο αποτελεί σταθμό στη διαδρομή του και εξηγεί τι έχει αλλάξει στο χώρο της μουσικής.

Απαντάει στο ερώτημα αν έχει μετανιώσει που δεν σπούδασε, πώς αυτό επηρέασε στην ανατροφή των δικών του παιδιών, αλλά και αν στάθηκε εμπόδιο η χαρακτηριστική του προφορά.

Μοιράζεται την θεωρία που έχει για την ζωή, μιλάει για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο και απαντάει για το αν πιστεύει στον Θεό, ενώ λέει λόγια καρδιάς για την οικογένεια και τον πατέρα του.

«Ο τζόγος με έκανε ό,τι ήθελε», παραδέχεται ο κ. Μαργαρίτης και σημειώνει πώς η αγάπη για την δουλειά του, του έδωσε τη δύναμη να σταματήσει αυτή τη συνήθεια, όπως και πώς, πότε και γιατί διέκοψε το κάπνισμα μετά από 40 χρόνια.

Αναλύει τον όρο «λαϊκός τραγουδιστής», εξηγεί από τι εξαρτάται το λαϊκό τραγούδι, λέει για το πώς ο ίδιος έγινε η «γέφυρα» με το έντεχνο, ενώ αφηγείται ποια ηθοποιός είχε την ιδέα να ερμηνεύσει εκείνος το τραγούδι «πεθαίνω για σένα»!

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μαργαρίτης μιλάει για τα όνειρα του, τον Δημήτρη Μητροπάνο, το ποτό, τον αντικαπνιστικό νόμο, τη Θεσσαλονίκη και αποκαλύπτει το μυστικό για τον τέλειο γάμο.

grtimes.gr / photo video screenshot