• Αρχική
  • LIFE
  • Εύκολοι τρόποι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε Μινιμαλιστικά

Εύκολοι τρόποι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε Μινιμαλιστικά

Ο μινιμαλισμός δεν είναι μόνο μια αισθητική τάση αλλά και μια οργανωτική οικονομική τάση.

Είναι μια νοοτροπία και μια στάση απέναντι στη ζωή. Η σκέψη για κάτι μινιμαλιστικό σημαίνει ότι σταματάς να αναρωτιέσαι και να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχεις, και επικεντρώεσαι,σε ότι χρειάζεσαι και έχεις ανάγκη.
Η απλοποίηση των πραγμάτων είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας. Σκεφτείτε ελεύθερα, χωρίς συμβιβασμούς και εκφράστε απλά τον κόσμο σας
1. Ευγνωμοσύνη.
Μην περιμένετε να έχε ένα συγκεκριμένο πράγμα για «πάντα» σπίτι, ταξίδια, ηλικία, εργασία, σχέση ή τη ζωή του αλλου που ζεί καλύτερα. Να είστε ευγνώμων για αυτά που ήδη έχετε .
2. Μάθετε να διαμαρτύρεστε λιγότερο.
Κάντε ένα πείραμα και καταγράψτε όλες τις φορές που διαμαρτύρηθήκατε κατά τη διάρκεια της ημέρας: ενώ οδήγούσατε, δεν μου φτάνει ο χρόνος,μου φταίει ο καιρός, ο γείτονας, αυτό που έφαγα, οι απλήρωτες υπεραρωρίες κλπ. Πόσες φορές έχετε διαμαρτυρηθεί για πράγματα που ξέρατε ότι δεν υπάρχει λύση, ούτε έχουν καλό αποτέλεσμα στον ψυχισμό σας;
3. Σταματήστε να σκέφτεστε μόνο το μέλλον.
Είναι καλό να ονειρεύεστε και να προγραμματίζετε το μέλλον, αλλά δεν μπορούμε να προβλέπουμε πράγματα, ειδικά αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι θα σκέφτονται ή θα αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι στο μέλλον, ή ακόμη για τις συνθήκες διαβίωσης, και το οικονομικό στάτους που θα επικρατεί στο μέλλον.

4. Άσκηση.
Είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση βοηθά την απελευθέρωση του στρες, μας κρατάει υγιείς, και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση. Κάντε το σώμα και την ευημερία του μυαλού σας προτεραιότητα και δώστε χρόνο και σωστή ώθηση στον εαυτό σας να προχωρήσει.
5. Ποτέ μην σκέφτεστε τα λάθη του παρελθόντος, και τις εναλλακτικές που θα είχατε.
Αν νομίζετε ότι κάνατε κάτι λάθος, σταματήστε να το σκέφτεστε. Βρείτε έναν τρόπο να το επιδιορθώσετε και αποτρέψτε την πιθανότητα να συμβεί ξανά. Να λέτε ξεκάθαρα τη γνώμη σας χωρίς υπεκφυγές, και να μην μασάτε τα λόγια ή κρύβετε τις σκέψεις σας χωρίς λόγο.
6. Μην επικρίνετε .
Επικρίνοντας τους άλλους ή τον εαυτό σας δεν θα σας δώσει κανένα όφελος, παρά μόνο ψυχική φθορά. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς, τις κινήσεις, αποφάσεις, τα κίνητρα, που οδήγησαν κάποιον σε κάποια αισχρή ενέργεια. Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας;
7. Μη σκέφτεστε πολύπλοκες λύσεις.
Αν σκέφτεστε ότι ο χρόνος δεν σας επαρκεί, δεν έχετε πολλά χρήματα και φίλους, τότε αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος σας. Ωστόσο, αν το καλοσκεφθείτε, μπορείτε να βρείτε μικρές ευκαιρίες, που δεν καλύπτουν την αρχική σας σκέψη, αλλά ίσως σας οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο. Η απλές λειτουργικές σκέψεις οδηγούν σε λύσεις, και φυσικά αλλαγή της νοοτροπίας.

8. Κάνετε καθημερινά κάτι που θα σας κάνει να χαμογελάτε και να αισθάνεστε ευτυχισμένος.
Είτε πρόκειται για ένα φλιτζάνι του αγαπημένου σας καφέ, ένα καλό πρωινό, διαβάζοντας, ή οτιδήποτε άλλο – το κλειδί είναι να κάνετε αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί συνειδητά.
9. Απολαύστε τα πρωινά.
Ξυπνήστε πολύ πρωί και φτιάξτε πρωινό, ασκηθείτε, και κάντε ένα ζεστό ντούζ. Θα έχετε καλύτερη διάθεση, και περισσότερη ενέργεια στη δουλειά. Αγκαλιάζοντας μια πρωινή ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να απολαμβάνετε το πρωινό ξύπνημα. Σκεφτείτε το και δείτε τι σας αρέσει να κάνετε περισσότερο.
10. Προσοχή στο χρόνο που περνάτε στο διαδίκτυο.
Αν και είναι πολύ διασκεδαστικό, να παρακολουθείτε βίντεο, και να περιηγείστε σε σελίδες με πράγματα που σας ενδιαφέρουν, μπορεί να ξεχαστείτε και ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Σκεφτείτε τις εναλλακτικές ενός χόμπι, για να κάνετε κάτι πιο παραγωγικό ή δημιουργικό.
Οι περισσότεροι έχουν την τάση κάνουν πράγματα και να συγκρίνουν τον εαυτό τους σύμφωνα με αυτά που κάνουν οι άλλοι. Είναι μόνος τρόπος να αισθάνονται επιτυχημένοι, καθώς γίνονται κοινωνικά αποδεκτοί.
Η μινιμαλιστική νοοτροπία εστιάζεται μόνο σε ότι θέλουμε και μας αρέσει πραγματικά να κάνουμε. Όταν γίνεται πραγματικότητα αυτό, με σταθερές και σαφής ενέργειες που μπορεί να εκτελεστούν κάθημερινά, τότε είμαστε ικανοποιημένοι και πιο κοντά στους στόχους μας.
Υπάρχει πιθανότητα να πάρετε το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής σας.Ποιό είναι αυτό; Να μην κάνετε ποτέ ότι πραγματικά θέλετε, περνώντας τη ζωή σας με συμβιβασμούς. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε ελευθερία και χρόνο για να το κάνετε αργότερα. Ο χρόνος είναι το ένα πράγμα που δεν υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να τον σπαταλάτε.
Όταν σκέφτεστε όλα όσα χάσατε, νομίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ήταν η πιο κατάλληλη τότε δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε τη χρυσή τομή της ισορροπίας, και να αγγίξετε τις δικές σας στιγμές ευτυχίας. Οι μινιμαλιστικοί άνθρωποι μειώνουν σημαντικά τις αρνητικές σκέψεις τους, εστιάζοντας τη σκέψη και ενέργειά τους σε αυτό που έχει πραγματική σημασία, και γεμίζει το μυαλό και την ψυχή τους, επενδύοντας το χρόνο τους στην κάθε διαθέσιμη στιγμή. Αισθάνονται ευγνωμωσύνη για αυτό που έχουν ήδη, και σκέφτονται πώς μπορούν να φωτίζουν τον δικό τους κόσμο, και των άλλων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu