• Αρχική
  • LIFE
  • Έξυπνα διακοσμητικά τεχνάσματα που μετατρέπουν το σπίτι σας

Έξυπνα διακοσμητικά τεχνάσματα που μετατρέπουν το σπίτι σας

Είτε έχετε μόλις μετακομίσει, ή ψάχνετε για ένα μικρό βολικό σπίτι, υπάρχουν ορισμένες γνωστές ιδέες εσωτερικού χώρου, που οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν πολύ εύκολα και το κάνουν με ελάχιστη προσπάθεια και κόστος.

 

Μερικές φορές τα μικρότερα πράγματα, και οι λεπτομέρειες κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Θα μπορούσε να είναι η προσθήκη ενός καθρέφτη, ενός πίνακα ζωγραφικής, μια λάμπα ή ακόμη και ένα φυτό. Ίσως θέλετε να απαλύνετε τους τοίχους, φωτίζοντας ένα δωμάτιο, ή να προσθέσετε λίγη ζεστασιά στο χώρο σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις έξυπνες συμβουλές, και σχεδιάστε την έμπνευσή σας
* Δώστε ήπιο ανοιχτό χρώμα στα δωμάτια,- φαίνονται μεγαλύτερα.

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωσης και είναι ένας καλός λόγος να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. Ένα μικρό δωμάτιο, με καλό φωτισμό, ανοιχτόχρωμους τοίχους αντανακλούν το φυσικό φως, χωρίς να το εγκλωβίζουν, εισχωρώντας από τις πόρτες και τα παράθυρα. Αντίθετα, τα πιο σκούρα χρώματα συρρικνώνουν το χώρο. Όπως και η στρατηγική τοποθέτηση ενός καθρέφτη, δίνει την οπτική ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου από ότι είναι στην πραγματικότητα.
* Χρησιμοποιήστε διακοσμητικούς καθρέφτες και προσθέστε άμεσο φως στο χώρο σας.

Οι καθρέπτες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε μεγαλύτερα δωμάτια, ή οποιοδήποτε δωμάτιο με περιορισμένο φυσικό φώς. Τοποθετούνται ακριβώς απέναντι από τα παράθυρα, και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Επίσης μπορούν να γεμίσουν τον κενό τοίχο, προσθέτοντας φως και καινούρια διάσταση στο χώρο σας.
* Ανακατέψτε παλαιά και νέα μοτίβα, ακριβά και φθηνά.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την διακόσμηση που γίνεται με δικό σας γούστο. Η τοποθέτηση οικογενειακών κειμηλίων, παράλληλα με τα σύγχρονα αντικείμενα, δίνουν ξεχωριστό και ιδιαίτερα ζεστό χαρακτήρα στο χώρο. Αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα, και οι διακοσμητές θα σας το προτείνουν ανεπιφύλακτα. Το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο παππούς, λέει μια ιστορία απο μόνο του. Με την κατάλληλη συντήρηση, παίρνει την θέση που του ταιριάζει, δίπλα στο σύγχρονο καναπέ σας, και συνυπάρχουν όμορφα μαζί με τα παραδοσιακά μαξιλάρια. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους πίνακες. Μπορεί να βρίσκετε παράταιρο να τοποθετήσετε έναν μοντέρνο πίνακα στον ίδιο τοίχο σε ένα Μονέ, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σκέφτεστε, αν έχουν έστω το ίδιο ύφος και χρώμα. Τα υφάσματα των επίπλων, τα χαλιά τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια, δίνουν χρώμα και ζεστασιά στο χώρο σας.
* Άνετα ριχτάρια πάνω στον καναπέ.

Συνήθως καλύπτετε τα έπιπλα για να αποφύγετε τη σκόνη, και τη φθορά του καναπέ σας. Με αυτό τον τρόπο δεν χαίρεστε πραγματικά τα τα υπέροχα πράγματα. Τα ριχτάρια αντικαθιστούν τα καλύμματα και μπορούν να αλλάξουν το βλέμμα των επίπλων σας, αποκαλύπτοντας τον αυθεντικό καναπέ σας. Αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να έχετε μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση χωρίς να ανησυχείτε αν λερώσει ή χυθεί κάτι πάνω στα έπιπλά σας. Τα ειδικά αντιολισθητικά αδιάβροχα καλύμματα είναι ιδανικά για τα παιδιά που κάθονται επάνω. Πάνω από λευκούς καναπέδες δίνουν τον αέρα της άνετης, εύκολης και εκλεπτυσμένης κομψότητας.
* Καλάθια πλεκτά

Τα ψάθινα καλάθια είναι ένας οικονομικός και κομψός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο αποθήκευτικό χώρο σε κάθε δωμάτιο. Τα καλάθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουν και να επιδείξουν βιβλία, περιοδικά, παιχνίδια, και λεπτές κουβέρτες, του καναπέ. Τοποθετήστε ένα ζευγάρι μικρά ψάθινα καλάθια στην κουζίνα σας για αποθήκευση φρούτων και λαχανικών.
* Χρησιμοποιήστε ότι διακοσμητικό έχετε

Όλοι μας έχουμε πολλά διακοσμητικά στη διάθεσή μας, και ίσως είναι συσκευασμένα κάπου. Ίσως ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά. Το σπίτι χρειάζεται πάντα κάτι καινούριο. Ξύλινοι δίσκοι, ακρυλικοί, απο μέταλλο ή ασήμι μπορεί να τοποθετηθούν πάνω σε ράφια, μπαουλάκια, κομοδίνα και τραπεζάκια για μια διαφορετική ματιά στο χώρο. Τακτοποιήστε κεριά, κορνίζες, ή τις στίβες βιβλίων πάνω τους. Μπορείτε να κρεμάσετε πολλές κορνίζες σε ένα τοίχο με παλιές φωτογραφίες δικών σας προσώπων μαζί με τοπία απο τα ταξίδια σας.
* Χρησιμοποιήστε μαλακά χαλιά για τα ξύλινα πατώματα.

Τα χαλιά δίνουν ζεστασιά και προσθέτουν χρώμα, και προσωπικότητα στο χώρο σας. Τα ξύλινα πατώματα είναι όμορφα και διατηρούν τη ζεστασιά ιδιαίτερα τους ψυχρότερους μήνες. Προσθέστε μικρά χαλιά για περισσότερη λειτουργικότητα, στους ίδιους χρωματισμούς, μοτίβο και υφή, ή διαφορετικές υφές αλλά στο ίδιο χρώμα με τα μικροέπιπλά σας, και διασκεδάστε τις αντιθέσεις των χρωμάτων. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Μπορείτε να αλλάξετε τις κουβέρτες ανάλογα με τις εποχές. Χρησιμοποιείστε πιο ζεστά, σκούρα χρώματα και υφάσματα για τους κρύους μήνες και ποιο λεπτά και απαλά χρώματα τους θερμότερους μήνες του χρόνου. Υπάρχουν πολλά όμορφα βαμβακερά χαλιά, που πλένονται εύκολα και είναι ιδανικά για τα σπίτια με παιδιά. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα σπίτι με μικρά παιδιά, να μην μπορεί να είναι επίσης κομψό.
Τι σας ενέπνευσε; Προσωπικά μου αρέσουν τα χαλιά με κομμάτια δέρματος ζώων. Είναι πολύ εύκολα στον καθαρισμό τους, και ταιριάζουν σε όλα τα είδη καθιστικών. Το σχέδιο και το χρώμα τους δεν δεσμεύει το χρώμα του καθιστικού, και δίνει ένα διακριτικό κομψό χαρακτήρα στο πάτωμα του σπιτιού.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu