Eξώπορτες που σας καλωσορίζουν μέσα στο σπίτι

Η έξω πόρτα είναι κάτι περισσότερο από μια είσοδος στο σπίτι σας-είναι μια αρχιτεκτονική λεπτομέρεια.

Είτε αναδιαμορφώνετε τον εξωτερικό χώρο σας ή απλά θέλετε μια φρέσκια αύρα στην ατμόσφαιρα του χώλ, μια νέα πόρτα μπορεί αμέσως να δώσει νέο στυλ στο σπίτι σας.
Οι μπαλκονόπορτες έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν διακριτικά κάθε χώρο. Παρακάτω είναι μερικές σχεδιαστικές επιλογές που θα αλλάξουν την άποψη που βλέπετε το σπίτι σας.
1. Συμπιεσμένο ξύλο
Είναι ιδανικό υλικό για μπαλκονόπορτες, και προσφέρει σχεδιασμό υψηλής ποιότητας με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Μια πόρτα με σύνθετο υλικό για το αίθριο δεν σκουριάζει, δεν παραμορφώνεται, ούτε ραγίζει, και προσαρμόζεται σε κάθε κλίμα, ακόμη και σε περιβάλλον με υγρασία. Είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία σχεδίων και στυλ, από απλό σχέδιο, και ρουστίκ με παραδοσιακές προσαρμογές. Η συρόμενη πόρτα με μονωτικό γυαλί υψηλής απόδοσης δίνει τη μέγιστη ενεργειακή απόδοσηστο σπίτι.
2. Fiberglass

Οι πόρτες fiberglass αίθριου,είναι παρόμοιες με τις πόρτες σύνθετικού υλικού.Ουσιαστικά δεν θέλουν συντήρηση. Είναι ιδανικές για σπίτια με παιδιά και κατοικίδια ζώα, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι λεκέδες καθαρίζονται εύκολα απο την επιφάνεια του fiberglass. Αν πρόκειται για εμφάνιση ξύλου, και θέλετε να διαθέσετε κάτι παερισσότερο, το fiberglass είναι μια πολύ καλή επιλογή. Υπάρχει και η επιλογή της ξύλινης επιφάνειας. Αυτές οι πόρτες μιμούνται τη φυσική όψη του ξύλου ΄με χαμηλότερο κόστος. Το κλασικό στυλ fiberglass προσφέρει χαμηλή συντήρηση, απλό κλασικό στυλ, και είναι ιδανικό για οικογένεια ή ζευγάρι ηλικιωμένων.
3. Αλουμίνιο: Ελαφρύ και Ευέλικτο
Μια άλλη εναλλακτική λύση του ξύλου, είναι το αλουμίνιο που προσφέρει μια ανάλαφρη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά. Το Αλουμίνιο είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και αποδίδει καλά στα περισσότερα κλίματα. Αυτές οι μπαλκονόπορτες συνοδεύονται συχνά με λεπτές γυάλινες περσίδες, ή ένα σύνολο ένθετων περσίδων, που βοηθούν να ελέγχετε το φως και τη θερμότητα μέσα στο σπίτι.
4. Ατσάλι για ασφάλεια

Η πιο οικονομική επιλογή, είναι ένα ισχυρό υλικό για μπαλκονόπορτες, που προσφέρει δύναμη και αντοχή στην πόρτα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει στυλ στο χώρο σας. Οι ατσάλινες πόρτες αίθριου είναι μια καλή επιλογή για όλα τα κλίματα, με εξαιρετική ανθεκτικότητα στη σκουριά και τη διάβρωση. Απαιτούν μόνο μία ελάχιστη συντήρηση και συχνά συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, όπως τη μόνωση πολυουρεθάνης που εξασφαλίζει τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.
5. Βινύλιο: Η σταθερή Επιλογή
Το βινύλιο είναι ένα ισχυρό, πλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται πολύ, για την αντοχή, την αποδοτικότητα και το χαμηλό κόστος. Με τα χρόνια, το βινύλιο έχει διαμορφωθεί άριστα στο σχεδιασμό, δίνοντας αντοχή στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ενώ σαν ένα συνθετικό υλικό όπως το βινύλιο μπορεί να μην φαίνεται ανθεκτικό σε πρώτη φάση, παρόλα αυτά έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη ικανότητα να σταθεί επάξια σε ακραία περιβαλλοντικά στοιχεία και λειτουργεί εξαιρετικά σε όλα σχεδόν τα κλίματα.
6. Ξύλο: Το κλασικό

Tελευταίο, αλλά σίγουρα πολύ σημαντικό, είναι οι ξύλινες μπαλκονόπορτες που έρχονται με μια ποικιλία χρωμάτων, υφής και κυρίως αντοχής. Ανάλογα με το είδος του ξύλου, οι μπαλκονόπορτες έχουν ένα ζεστό μελί χρώμα, ή το σκούρο χρώμα της δρυός, το τυπικό πεύκο, έλατο, μαόνι ή σκλήθρας. Οι ξύλινες πόρτες του αίθριου μπορούν να βαφούν ή να περαστούν απλά με ένα διαφανο βερνίκι για να αναδείξουν το φυσικό σχέδιο του ξύλου. Αποτελεί ένα πολύ ανθεκτικό και ισχυρό υλικό, και προσφέρει ένα διαφορετικό περίγραμμα στις μπαλκονόπορτες. Έχει μεγάλη διαφορά από τα συνθετικά υλικά όπως το βινύλιο και τα συνθετικά ξύλα, και δίνει οκείο και ζεστό περιβάλλον στο χώρο σας.
Η σωστή πόρτα του αίθριου αξιολογείται πάντα με το ποσό που θα διαθέσετε, τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας, καθώς ταιριάζει και στο εσωτερικό και εξωτερικό στυλ του σπιτιού σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu