• Αρχική
  • LIFE
  • Eξερευνητές σε πόλεις-φαντάσματα της Fukushima

Eξερευνητές σε πόλεις-φαντάσματα της Fukushima

Οι εικόνες που πήρε ο φωτογράφος Keow Wee Loong, είναι αποκαλυπτικές.

Πήγε κρυφά με δύο φίλους του στη ζώνη αποκλεισμού για να εξερευνήσουν τέσσερις πόλεις που είχαν εγκαταλειφθεί μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011.
Φορώντας μια μάσκα αερίων, και χωρίς καμία άλλη προστατευτική ενδυμασία, ο 27-χρονος εξερευνητής και ο φωτογράφος Keow Wee Loong, κάθησαν στο πάτωμα ενός καταστήματος και διάβασαν περιοδικά.
Μαζί με τους φίλους του Sherena Ng και Koji Hori, ο Keow επισκέφθηκαν τέσσερις από τις ερημωμένες πόλεις της Φουκουσίμα. Την Tomioka, Okuma, Namie και Futaba.
Μέσα στην εξερεύνηση που έκανε ο Keow ήταν και ένα άδειο εμπορικό κέντρο με καταστήματα γεμάτα εμπορεύματα που χρονολογούνται από το 2011, με μια υπενθύμιση των 150.000 ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά την καταστροφή
Η περιοχή της Φουκουσίμα βρίσκεται εντελώς ανέγγιχτη από τον Μάρτιο του 2011, όταν εκκενώθηκε ξαφνικά μετά από ένα τεράστιο σεισμό, και μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή απο το τσουνάμι που ακολούθησε, και έπληξε την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας.
Τα φανάρια λειτουργούν ακόμη στην Okuma παρά το ότι οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Οι κάτοικοι στη ζώνη αποκλεισμού άφησαν τόσο γρήγορα τα υπάρχοντά τους που δεν είχαν χρόνο να συσκευάσουν ή να πάρουν κάτι πολύτιμο μαζί τους

Τα εμπορεύματα βρίσκονται ακόμη στα ράφια των καταστημάτων, ακριβώς εκεί που ήταν πριν από πέντε χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ή μετακινηθεί.
Στις 11 Μαρτίου του 2011, ένας θάλασσιος τοίχος 15 μέτρων όρμησε στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προκαλώντας βλάβες του εξοπλισμού, επιτρέποντας ραδιενεργά υλικά να διαφύγουν. Προκάλεσε τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ.
Πόλεις και χωριά με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εκκενώθηκαν απο την πυρηνική διαρροή και η περιοχή 12,5 μιλίων τέθηκε σε «κόκκινη ζώνη» ύψιστου κινδύνου.

Οι εικόνες που δίνει ο Keow, αποκαλύπτουν ένα απόκοσμο στοιχειωμένο τόπο, και περιγράφουν τον πανικό που ακολούθησε μετά την καταστροφή. Η πόλη κόλλησε στο χρόνο, όπως και τα ημερολόγια που παραμένουν στην ίδια ημερομηνία.Τα πλυντήρια έχουν ακόμη μέσα τα ρούχα , και τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη μέσα στα γκαράζ εγκαταλελειμμένα.
Λόγω του υψηλού επιπέδου ακτινοβολίας, οι τυχοδιώκτες είχαν περιορισμένο χρονικό διάστημα για να εξερευνήσουν την περιοχή.
Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, πολλές δεσμίδες χρημάτων, πολύτιμα αντικείμενα και χρυσός βρέθηκε στη Namie.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πινακίδα του δρόμου, το επίπεδο ακτινοβολίας βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των 4.8mSv – 6.5mSv
Ο Keow είπε: Αυτό ήταν ένα από τα πιο ανατριχιαστικά πράγματα που έχω δει ποτέ. Έχω πάει σε πολλά μέρη, αλλά τίποτα σαν τη Φουκουσίμα. Τα φανάρια εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα γύρω. Καθώς περπατούσα μέσα στις πόλεις, όλα μου θύμισαν την ταινία «I Am Legend». Κάθε σημείο ήταν και ένα σημάδι Αποκάλυψης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu