• Αρχική
  • Άρθρα
  • Eurovision: Η ίδια τραγουδίστρια, άλλο τραγούδι -Αυτή είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό

Eurovision: Η ίδια τραγουδίστρια, άλλο τραγούδι -Αυτή είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό

Παρότι η διοργάνωση του εξ αναβολής διαγωνισμού της Eurovision δεν φαίνεται να είναι ακόμη βέβαιη, η Ελλάδα επέλεξε το κομμάτι που θα την εκπροσωπήσει στον μουσικό διαγωνισμό, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Έτσι, ήρθε η ώρα η χώρα μας να ανακοινώσει το τραγούδι που θα στείλει στη Eurovision, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί εκεί κατά τον Μάιο.


Μετά την ακύρωση της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής τραγουδιού εξαιτίας του κορωνοϊού, η Eurovision δίνει ραντεβού στο Ρότερνταμ. Οπως έγινε γνωστό, στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί 18, 20 και 22 Μαΐου θα συμμετέχουν 41 χώρες.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη μένει, το Supergirl, φεύγει
Όπως γνωρίζουμε στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος δεν έλαβε χώρα ποτέ εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα είχε επιλέξει να στείλει μια νεαρή ομογενή από την Ολλανδία, τη Στεφανία Λυμπερακάκη. Το κομμάτι που είχε επιλεγεί τότε, ήταν το Supergirl, σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση επιλέγει ένα νέο τραγούδι για την φετινή χρονιά της Eurovision. Ο τίτλος του τραγουδιού λοιπόν που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2021 έχει τίτλο Last Dance (Τελευταίος χορός). Όπως ήδη γνωρίζουμε, το κομμάτι αποτελεί δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn.

Η επιλογή του τραγουδιού της Eurovision, το οποίο αναμένεται να δοθείς τη δημοσιότητα σύντομα, έγινε μεταξύ της καλλιτεχνικής ομάδας της Στεφανίας, της συνθετικής ομάδας αλλά και της ειδικής επιτροπής της ΕΡΤ.

(Iefimerida – φωτο: pexels)