Εθνικά Πάρκα της Νότιας Αυστραλίας

Με 300 περίπου εθνικά πάρκα να καλύπτουν το απίστευτο 20 % της Νότιας Αυτραλίας, δεν είστε ποτέ μακριά από την άγρια ​​φύση.

Η αχανής έκταση της Νότιας Αυστραλίας έχει πολλά εθνικά πάρκα με εκθαμβωτική ποικιλομορφία. Από τις αρχαίες βραχώδης απολιθωμένες περιοχές, στις ανθισμένες βουνοπλαγιές, και τις απότομες σκαλιστές βραχώδης ακτές των ωκεανών, υπάρχει μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σειρά από υπαίθρια άγρια ομορφιά να ανακαλύψετε. Το καλύτερο είναι ότι θα βρείτε τις περισσότερες περιοχές, -αν όχι όλες-, με πολύ λίγο κόσμο.

Μόλις 20 λεπτά από την πόλη της Αδελαΐδας, η περιοχή των λόφων «Adelaide Hills» είναι διάσημη για τα διατηρητέα ιστορικά χωριά, την ύπαρξη των παγκοσμίου φήμης οινοποιείων, όπως επίσης και για την ακμάζουσα παραγωγή βιολογικών προϊόντων.
Μερικά από τα πιο αγαπημένα πάρκα της Νότιας Αυστραλίας συμπεριλαμβάνουν το Πάρκο άγριας ζωής Cleland και του Morialta Conservation Park.
Κοντά τους βρίσκεται Εθνικό Πάρκο Belair, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Νότιας Αυστραλίας με έναν σημαντικό βιότοπο για ενδημικά φυτά και ζώα. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για περιπέτεια και εξερεύνηση. Μέσα στο πάρκο βρίσκεται το Old Government House, με το παλαιότερο φυτώριο που είναι διατηρητέα κληρονομιά της Νότια Αυστραλίας. Η γύρω περιοχή προσφέρει ευκαιρίες για ποδηλασία ή πεζοπορία μέσα στη φύση.
Η ψηλότερη κορυφή της Αδελαΐδας, το Όρος Lofty, είναι επίσης στην περιοχή Αδελαΐδα Hills και προσφέρει αξεπέραστη θέα σε όλη την πόλη και τα παραλιακά προάστια της.
Ναυάγια και λουλούδια
Ένα φυσικό εκθαμβωτικό καλειδοσκόπιο, περιμένει τον επισκέπτη στο Εθνικό Πάρκο Innes, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου Yorke.
Οι απομονωμένες παραλίες με τη λευκή άμμο, τους ​​ιλιγγιώδεις απότομους γκρεμούς και τα παράκτια νησιά να φωτίζονται από μοναχικούς φάρους, είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής στην υποβλητική ακτή των Ναυαγίων.

Στην πραγματικότητα, 22 πλοία συναντήθηκαν στην περιοχή, κάνοντας τους καταδυτικούς προορισμούς στα βαθιά νερά να βρίθουν με θαλάσσια ζωή. Το πάρκο South Spencer Gulf Marine Park, ακριβώς έξω από την ακτή, είναι ένα προστατευμένο καταφύγιο με πλούσια ποικιλία πλασμάτων και φυτών.
Στην ενδοχώρα της περιοχής, υπάρχει έκρηξη χρωμάτων από ανοιξιάτικα αγριολούλουδα και φιλοξενεί περισσότερα από 120 είδη πουλιών. Μπορείτε να συναντήσετε ψαραετούς, κουκουβάγιες boobook, πολύχρωμους παπαγάλους cacatua,και στους απόκρυμνους βράχους, φωλιάζουν πολλά υδρόβια πουλιά, όπως ο όμορφος θάλασσιος αετός των βράχων.
Σπήλαια και απολιθώματα

Τα σπήλαια στο Naracoorte National Park αποτελούν Παγκόσμια Κληρονομιά , και η ασβεστόλιθική ακτή είναι ένα θαύμα 800 χιλιάδων χρόνων. Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει απολιθώματα 500.000 χρόνων, με ζώα που ζούσαν στις σπηλιές. Πολλά θεαματικά απολιθώματα αρκετά μεγάλων θηλαστικών κατατάσσονται στην εποχή των παγετώνων πρίν την άφιξη των ανθρώπων στην περιοχή.
Η πλειοψηφία των σπηλαίων είναι καλά φυλαγμένη από τους σπηλαιολόγους. Μόνο τέσσερα από τα 28 σπήλαια είναι ανοικτά για το κοινό και υπάρχουν οργανωμένες, κατευθυνόμενες ξεναγήσεις για να ζήσετε την περιπέτεια.
Όσοι προτιμούν τις πιο χαλαρές βόλτες, θα λατρέψουν την συλλογή ορυκτών και απολιθωμάτων στο Wonambi Fossil Centre, όπου υπάρχουν και αρκετά αντίγραφα μεγάλων προιστορικών θηλαστικών σε φυσικό μέγεθος.
Το νησί Καγκουρό

Ένα τεράστιο μέρος του νησιού Kangaroo Island είναι εθνικό πάρκο. Το Flinders Chase National Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Αυστραλίας, και χρειάζονται ημέρες για να εξερευνήσετε. Μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να οργανώσετε τη διαμονή σας εκεί κοντά. Είναι ένα άγριο, και απομακρυσμένο μέρος όπου τα καγκουρό και πολλά άλλα ενδημικά θηλαστικά περιφέρονται ελεύθερα, ενώ πέρα από την ακτογραμμή βλέπεις τις φάλαινες και τα δελφίνια.
Το περπάτημα μέσα από τα πυκνόφυτα μονοπάτια οδηγούν πάνω στα Remarkable Rocks, μέσα από ένα οργιαστικό ενδημικό φύλλωμα. Η ανατολή του ηλίου είναι μαγευτική. Μπορείτε να δείτε επίσης τη μεγάλη αποικία φώκιας στο Admirals Arch, και να αναζητήσετε παρθένες ερημικές παραλίες για μια συναρπαστική βουτιά.
Οροσειρές Flinders

Ένα πανάρχαιο τοπίο που αλλάζει δραματικά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, σας περιμένει στο Ikara-Flinders Ranges National Park. Τα εκπληκτικά φαράγγια της και οι άγριοι απότομοι βραχώδεις σχηματισμοί είναι βιότοπος για μοναδικά είδη καγκουρό και πολλά άλλα απειλούμενα είδη θηλαστικών και πτηνών.
Θα σας εντυπωσιάσει η Wilpena Pound, σε σχήμα ενός γιγάντιου φυσικού αμφιθέατρου, που σχηματίζεται από βουνά, με την υψηλότερη κορυφή το St Mary Peak, του Flinders Ranges.
Μπορείτε να μείνετε εδώ – είτε σε κάμπινγκ, σε ένα τροχόσπιτο ή σε μόνιμη σκηνή πολυτελείας – και να απολαύσετε την αλλαγή χρωμάτων της περιοχής, από την αυγή μέχρι το σούρουπο και τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Είναι μια εμπειρία που ελάχιστα μέρη της γης προφέρουν.
Επίσης στα βόρεια, βρίσκονται τα συγκλονιστικότερα τοπία της ερήμου και στο χαμηλότερο σημείο της ηπειρωτικής χώρας, βρίσκεται η μεγαλύτερη αλυκή Kati Thanda-Lake Eyre του Εθνικού Πάρκου, περίπου 700 χιλιόμετρα έξω από την Αδελαΐδα.
Κάντε μια βόλτα με το ελικόπτερο για να δείτε την απόκοσμη ομορφιά. Θα απολαύσετε ένα εντυπωσιακό θέαμα της άγριας ​​ζωής.
Η εξερεύνηση στη Νότια Αυστραλία ανταμείβεται πλουσιοπάροχα με τέτοια κοσμήματα .

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu