Εργαλείο χρήσης του Instagram καταπολεμά την προσβλητική γλώσσα

Ο Kevin Systrom δεν θέλει το Instagram να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των ανώνυμων κοπαδιών trolls, που μπαίνουν με απευθείας σύνδεση.

Ένα νέο εργαλείο προστέθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες Instagram, από τις μεγάλες, μέχρι τις μεσαίες φίρμες , να μπλοκάρουν αυτόματα τα προσβλητικά σχόλια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζονται. Ο Systrom, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram, θεώρησε ότι ήταν ευθύνη του να εξασφαλίσει την ασφάλεια της εφαρμογής και ανέφερε ότι θα παραμείνει»ένα θετικό μέρος για την ελεύθερη έκφραση.»
Στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει την παρενόχληση με ένα φίλτρο που ενεργοποιείται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «εργαλεία» στο προφίλ σας, και στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί «σχόλια». Οι λέξεις και οι φράσεις που συνδέονται συνήθως με την παρενόχληση, ενεργοποιούν αυτόματα το φίλτρο, εμποδίζοντας το σχόλιο να εμφανίζεται στο προφίλ σας. Άλλες προσαρμοσμένες λέξεις και φράσεις μπορούν επίσης να προστεθούν στο εργαλείο φιλτραρίσματος.
Το Instagram ξεδίπλωσε ένα παρόμοιο εργαλείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά περιοριζόταν μόνο σε χρήστες με ψηλό προφίλ. Καθιστώντας το εργαλείο διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, υποστηρίζει ότι δεν έμειναν στα μεγάλα λόγια της ιδέας για την καταπολέμηση της παρενόχλησης.
«Αυτό είναι τώρα ένα χαρακτηριστικό που δεν αποτελεί αποκλειστικότητα για τους λογαριασμούς υψηλού προφίλ,» ανέφερε ο Jamia Wilson, εκτελεστικός διευθυντής της «Γυναικείας, δράσης, και Μέσων Ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι είναι «ευτυχής» που το βλέπει να πραγματοποιείται. Η εγκατάσταση του εργαλείου πρόσφατα επεκτάθηκε με μια παρόμοια κίνηση στο Twitter, που επιτρέπει τη χρήση ενός φίλτρου ποιότητας για όλους τους χρήστες.

Το πρόβλημα της online παρενόχλησης είναι μια άσχημη πλευρά με ρεκόρ άσχημων σχολίων, κυρίως εις βάρος των γυναικών και πιθανό να έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.»Είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε όλα τα επίπεδα ενημέρωσης. Οι άνθρωποι που έχουν μπεί στο στόχαστρο παρενόχλησης με απευθείας σύνδεση online, είναι περισσότερο οι γυναίκες και άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας και χρώματος. Πολλές φορές ακόμη και όταν σχολιάζουν με τις καλύτερες προθέσεις, συνήθως δεν καταλαβαίνουν ή δεν έχουν το επίπεδο εμπειρίας που θα έπρεπε για να μην εμπλακούν με αυτά τα θέματα.»
Στο blog του, ο Systrom δήλωσε ότι το νέο εργαλείο σχολίων δεν προορίζεται να λύσει όλα τα προβλήματα παρενόχλησης, αλλά αποτελεί πλατφόρμα, για μια πιο δίκαιη ιντερνετική κοινότητα.
«Είναι θέμα της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης έκφρασης», είπε σημειώνοντας τα λόγια του Προέδρου Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο SXSW. «Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε βαδίζοντας στον ίδιο στόχο»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu