Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορωνοϊός φέρνει τα πάνω-κάτω...

Ο κινηματογράφος αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ήταν συνώνυμο του εναλλακτικού σινεμά τις δεκαετίες του ’50 και ’60!

Ψυχαγωγία χωρίς άγχος για παρκάρισμα, ντύσιμο και με την ασφάλεια της… ιδιωτικότητας, καθώς δεν έπεφταν πάνω σου αδιάκριτα βλέμματα. Ειδικά, όταν οι Αμερικανοί πήγαιναν εκεί με τις φιλενάδες τους.

Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο είδος δεν πολυπερπάτησε με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί γρήγορα. Το περίφημο Drive In στην Μαλακάσα κράτησε μόνο τρία χρόνια (1977-80). Ούτε, όμως, στους άλλους αντίστοιχους χώρους στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Καλαμάτα, Νάουσα, Ελευσίνα, Αγρίνιο) έγινε η απόπειρα για Drive In κινηματογράφο με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Συνήθως προβάλλονταν ταινίες β κατηγορίας.

Και τώρα σκάει η «βόμβα»! Το 2020, μετά από 40 χρόνια, θα υπάρξει νέα προσπάθεια καθιέρωσης του drive in κινηματογράφου, λόγω κορωνοϊού.

Σε λίγες ημέρες η Αθήνα θα αποκτήσει ύστερα από δεκαετίες τον πρώτο «κινηματογράφο αυτοκινήτων», με προφανή στόχο των εμπνευστών της ιδέας να αποτελέσει μόδα τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι (οπότε και οι κλειστοί cine-χώροι είναι δύσκολο να προσελκύσουν κόσμο).

Παραμένει άγνωστο πάντως ποιοι είναι οι εμπνευστές και που θα λειτουργήσει ο χώρος. Τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχει είναι η ενημέρωση από μία σελίδα με όνομα «Athens Drive In», που έκανε εσχάτως την εμφάνισή της online και μετρά αντίστροφα τις μέρες έως την πρεμιέρα, δηλαδή την 1η Ιουνίου, που όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, θα επιτραπεί η λειτουργία των θερινών κινηματογράφων.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν θα είναι πάντως το μοναδικό που θα «τρέξει» στην Αττική το φετινό καλοκαίρι, παρέχοντας τη δυνατότητα για θέαμα μέσα από το αυτοκίνητό σου. Ο δήμος Γλυφάδας ανακοίνωσε ήδη τη διοργάνωση του πρώτου drive in θερινού Φεστιβάλ στην πόλη, με τη διαφορά ότι εκτός από προβολές ταινιών θα διοργανωθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Ο χώρος που έχει επιλεχθεί είναι το Γκολφ Γλυφάδας, «απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενος και χωρίς καμία όχληση για τους περιοίκους», όπως ανέφερε στο Facebook ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. «Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η είσοδος θα είναι δωρεάν και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές. Η νοσταλγία του drive in επιστρέφει, δεν θα αποκαλύψω όμως περισσότερα ακόμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου.

Για να δούμε λοιπόν!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •