Από το πρωί, στο ειδικό βάθρο που χρησιμοποιούνταν τις προηγούμενες δεκαετίες από άτομα της τροχαίας για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ανέβηκαν άνδρες και γυναίκες της υπηρεσίας, αναβιώνοντας τη συγκεκριμένη πρακτική.
Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παρασκευοπούλου, η σημερινή εκδήλωση είναι ένα έθιμο, μία αναβίωση που υπήρχε πριν από μισό αιώνα περίπου, όταν οι τροχονόμοι ανέβαιναν στο βάθρο και ρύθμιζαν την κυκλοφορία.
«Παλαιότερα, ο κόσμος πήγαινε στα σημεία όπου ήταν οι τροχονόμοι και αυθόρμητα πρόσφερε ο καθένας ό,τι ήθελε, από ένα βάζο μαρμελάδα μέχρι απορρυπαντικά και κρασιά, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους», ανέφερε η κ. Παρασκευοπούλου, τονίζοντας ότι τη σημερινή μέρα τιμώνται οι πεζοί τροχονόμοι γιατί είναι με όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στον δρόμο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο που επιτελείται στην πόλη και όλους τους αστυνομικούς που φροντίζουν μέρα – νύχτα την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, γενικός επιθεωρητής αστυνομίας βορείου Ελλάδος.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, συντονιστής γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ευχαρίστησε την τροχαία και την αστυνομία για όλα όσα προσφέρει στην πόλη, ενώ ευχές για καλή χρονιά απηύθυναν βουλευτές και φορείς, οι οποίοι μάλιστα προσέφεραν και συμβολικά δώρα στην τροχαία, αφήνοντάς τα στο τροχονομικό βάθρο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια από απλούς πολίτες.
Ευχές για υγεία, δύναμη, «για μια πόλη βιώσιμη, φωτεινή, πράσινη αλλά κυρίως μια πόλη με αυτοπεποίθηση», απηύθυνε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / βίντεο: thesstoday. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο τα ΜΜΜ
- Δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε ο ΠτΔ
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία
- Φάση των «16» σε Europa και Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ και ΑΕΚ
- Mercosur: Ο Μακρόν μιλά για «δυσάρεστη έκπληξη» και «ασέβεια» από την πλευρά της Φον ντερ Λάιεν
- Βουλή: Παραδόθηκε στον Νικ. Κακλαμάνη το πόρισμα της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ψηφιοποίηση στο κράτος: Τι συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Λαμαρίνες στην Πλατεία Ελευθερίας – Μετά το Πάσχα ανακοινώσεις για νέες θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη
- «Πραξικοπηματική» κίνηση από Φον ντερ Λάιεν: Εφαρμόζει συμφωνία παρά τις αντιδράσεις αγροτών και κρατών
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά έφτασε στην Ινδία, λένε ινδικά ΜΜΕ









