Ένα φυσικό καταφύγιο στη μέση της ζούγκλας

Αναζητώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ βιολογικού και σοφιστικέ, στύλ, το σπίτι της ζούγκλας, συνδυάζει θαυμάσια τη φύση και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Βρίσκεται στο τροπικό δάσος, σε μικρή απόσταση από την ακτή, και τους πολυσύχναστους δρόμους του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, και προσφέρει ένα φυσικό καταφύγιο από τη μητρόπολη στη καταπράσινη ζούγκλα. Το εντυπωσιακό σπίτι σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Studio mk27, και ο πρακτικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έχει εκπροσωπήσει τη Βραζιλία στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2012.

Για το συγκεκριμένο έργο, οι στόχοι ήταν σαφείς: Άψογη δομή που απαιτείται για την ενσωμάτωσή του στο τοπίο, με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το εσωτερικό έπρεπε να παρέχει μια άμεση επαφή των κατοίκων με τη γύρω ζούγκλα, και τα δωμάτια να έχουν το βέλτιστο φυσικό φως.

Φτάνοντας μπροστά από την πλαγιά του βουνού, η δομή δημιουργεί μια οργανική αλληλεπίδραση με τις κερκίδες που ενώνονται με τη γη. Aναρτημένο σε δύο καθαρά ορθογώνια σχήματα πυλώνες, σέβονται την ανοικτή περιοχή της ζούγκλας και συνδυάζονται με την ξύλινη επένδυση για να συμπληρώσουν το εναρμοσμένο τοπίο. Ο διάδρομος απ;o σκυρόδεμα διαθέτει ένα όμορφο κομμάτι φωτισμού που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Olafur Eliasson και ξεναγεί τους επισκέπτες στο εσωτερικό του σπιτιού.Στο εσωτερικό του σπιτιού, το ξύλο καλύπτει το σκυρόδεμα και δημιουργεί ένα κομψό και οργανικό χώρο διαβίωσης.

Στον πρώτο όροφο, τα έξι υπνοδωμάτια έχουν βεράντες και αιώρες και στο ανώτερο επίπεδο, υπάρχει το σαλόνι,η κουζίνα, και μια υπερχειλισμένη πισίνα, σάουνα, καθώς και μια βεράντα που καλύπτεται απο φυτά. Η φύση είναι παντού παρούσα σε κάθε χώρο του σπιτιού. Βήματα από πέτρινες πλάκες οδηγούν τους επισκέπτες μέσα στα πανύψηλα δέντρα στο ανώτερο επίπεδο. Ο πρώτος όροφος είναι λουσμένος στο φως του ήλιου που φιλτράρεται μέσα από τα φύλλα. Το τελευταίο επίπεδο του σπιτιού συνδέει το βουνό, με το δάσος, και τον ωκεανό με τον απέραντο ορίζοντα. Το σπίτι της ζούγκλας, είναι εντυπωσιακό και η οικογένειας που κατοικεί, αποτίει φόρο τιμής στην τροπική ζούγκλα καθημερινά καθώς της επιτρέπει να ζεί μέσα σε ένα κομψό φυσικό καταφύγιο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu