• Αρχική
  • LIFE
  • Ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών

Ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών

Σε ένα απομακρυσμένο νησί, ώρες μακριά από το Key West, βρίσκεται η μεγαλύτερη πλινθοδομή στην Αμερική: Το Fort Jefferson.
{Vimeo}https://vimeo.com/174620220{/Vimeo}

 

 Χτισμένο με 16 εκατομμύρια τούβλα, αλλά ποτέ δεν τελείωσε, το φρούριο χρησίμευσε ως φυλακή κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Το 1935, ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, μετά την επίσκεψη στο νησί, το ονόμασε Εθνικό Μνημείο και το 1992 έγινε μέρος του Εθνικού Πάρκου Dry Tortugas.

Εκτός του ότι αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τους πιο διατηρημένους κοραλλιογενείς υφάλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το σύνολο των νησιών, που αποτελούν το εθνικό πάρκο, προστατεύει αμέτρητα θαλάσσια ζώα και είδη πουλιών.

 Ωστόσο, ο αληθινός θησαυρός αυτού του καταπληκτικού μέρους σημειώθηκε από έναν από τους πιο διάσημους φυλακισμένους του, τον Δρ Samuel Mudd, που κάποτε σημείωσε, ότι η η μόνη διαφυγή από την κόλαση της φυλακής ήταν το αγνάντεμα του νυχτερινού ουρανού. Σήμερα, το Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas είναι η πιο σκοτεινή κηλίδα στην ανατολική ακτή.
Το βίντεο γυρίστηκε στο πλαίσιο μιάς προσπάθειας να διερευνηθούν οι επιπτώσεις και τους κινδύνους της αστικής φωτορύπανσης σε αντίθεση με μερικές από τα πιο απίστευτα σκοτεινές περιοχές του ουρανού στη Βόρεια Αμερική.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu