Σε μια δίκη που τελείωσε πρόσφατα και απέφυγε μετά βίας τη φυλάκιση, ο 50χρονος επαγγελματίας του γκολφ κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι των 900.000 λιρών (1,4 εκατομμυρίων δολαρίων) στο Κεντ πέρυσι, μόνο και μόνο για να μην το έχει η πρώην γυναίκα του.
Στις 25 Ιουνίου πέρυσι, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας σπίτι, ο πατέρας των τριών παιδιών μπήκε στο σπίτι που είχε με την πρώην σύζυγό του Σάρα, κλειδώθηκε μέσα και έστειλε προηγουμένως μήνυμα στη σύντροφό του για να την ενημερώσει ότι ήταν έτοιμος να βάλει φωτιά στο χώρο. Τελικά το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες και μόνο χάρη στους γείτονες που κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης υπέστη μόνο μικρές ζημιές.
«Η Σάρα ήταν σε ένα δείπνο το βράδυ του περιστατικού. Γνωρίζοντας ότι η διεύθυνση θα ήταν άδεια, ο κατηγορούμενος μπήκε μέσα», είπε στο δικαστήριο η εισαγγελέας Caroline Knight. «Κλείδωσε τις πόρτες και αφού πρώτα προσπάθησε να ανάψει φωτιά χρησιμοποιώντας λίγο μαγειρικό λάδι, το οποίο δεν άργησε, έβαλε φωτιά σε μερικά μαξιλάρια στο σαλόνι χρησιμοποιώντας αναπτήρα.
Ο εκατομμυριούχος παίκτης του γκολφ φέρεται να έστειλε μηνύματα στη γυναίκα του μέσα από το σπίτι, λέγοντάς της ότι επρόκειτο να «κάψει το σπίτι ολοσχερώς» και διαβεβαιώνοντας ότι «μάλλον θα έριχνε την Ντόλι (το σκύλο της οικογένειας) από το παράθυρο σε ένα λεπτό».
Όταν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν από τους ανήσυχους γείτονες έφτασαν στο φλεγόμενο σπίτι, βρήκαν τον Φράνσις ΜακΓκουίρκ έξω να συμπεριφέρεται παράξενα. Αρνήθηκε τη βοήθεια για τα ελαφρά εγκαύματα του και φαινόταν να θέλει να επιστρέψει μέσα για να σώσει τον σκύλο της οικογένειας. Ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν αργότερα κατέθεσε ότι ο McGuirk του είπε ότι είχε βάλει φωτιά στο σπίτι επειδή «δεν ήθελε η πρώην γυναίκα του να έχει τα πάντα».
Το παραθαλάσσιο ακίνητο υπέστη σημαντικές ζημιές, με τα περισσότερα δωμάτια να καλύπτονται από αιθάλη, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν τις φλόγες προτού τυλίξουν όλο το μέρος και κατάφεραν επίσης να σώσουν την Ντόλι, τη σκυλίτσα της οικογένειας.
Αν και ο δικαστής ήταν πεπεισμένος ότι ο McGuirk πυρπόλησε το σπίτι της οικογένειας από κακία, προκαλώντας έτσι μεγάλη αγωνία σε ολόκληρη την οικογένειά του, εξέτασε επίσης τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 50χρονος είχε σκοπό να αυτοκτονήσει τη νύχτα του συμβάντος. Έτσι, γλίτωσε τον εκατομμυριούχο, επιβάλλοντάς του ποινή δύο ετών με αναστολή, αλλά και τον προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε αδίκημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα τον οδηγούσε σχεδόν σίγουρα στη φυλακή.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο – «Θα συζητήσουμε και για τα F-35»
- Μενίδι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης
- Για γέλια! Και η Πολωνία λέει για παραβίαση ρωσικών μαχητικών! Ενεργοποίηση του άρθρου 4 θέλει η Εσθονία
- ΗΠΑ και Κίνα! Σημαντικές ανακοινώσεις Τραμπ
- Eurovision και Ισραήλ: Κάθε πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι “ανόητο και μάταιο”, σύμφωνα με την Αυστρία
- Αναρτήθηκε ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα για το Μέτρο 23 – Από Δευτέρα και για λίγες ημέρες οι ενστάσεις
- Το Ιράν θεωρεί “παράνομο” το πράσινο φως για την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του
- Φάμελλος: Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα
- Greek Basketball League: Στις 12 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2025-26
- Η ρωσική «Αρκούδα» «βρυχάται» γεωπολιτικά στην αμερικανική ήπειρο – Ραγδαία εξέλιξη
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ
