Ο Claudio Valero , σε ένα βίντεο στο TikTok, σχολίασε ότι έδωσε στην 11χρονη κόρη του το πρώτο της κινητό τηλέφωνο , αλλά μόνο αφού υπέγραψε συμβόλαιο . « Έδωσα στην κόρη μου το πρώτο της κινητό τηλέφωνο και υπέγραψε συμβόλαιο για να το αποκτήσει. Το τηλέφωνο είναι δικό μου και της το δανείζω », εξηγεί σύμφωνα με το diario.as.
Αυτή η σύμβαση ορίζει λεπτομερώς διάφορους όρους: ο πατέρας μπορεί να ελέγχει τη συσκευή όποτε θέλει και η κόρη του δεν θα έχει πλήρη ιδιωτικότητα , ένα μέτρο που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν υπερβολικό, ενώ άλλοι το θεωρούν επιτυχία .
Επίσης, για να κατεβάσει νέες εφαρμογές ή να έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , η κόρη του πρέπει να ζητήσει άδεια . Εάν σπάσει το συμβόλαιο , θα πρέπει να πληρώσει η ίδια για το τηλέφωνο .
Μια άλλη απαίτηση είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιεί τη συσκευή με προσοχή , χωρίς να προσβάλλει, να παρενοχλεί ή να φέρετε με ασέβεια σε άλλους ανθρώπους , κάτι που, δυστυχώς, συμβαίνει συχνά στις ψηφιακές πλατφόρμες .
Ο ίδιος ο πατέρας θέτει στο βίντεο το ερώτημα αν είναι υπερβολή για την εντεκάχρονη κόρη του να υπογράψει συμβόλαιο για να αποκτήσει το πρώτο της κινητό τηλέφωνο ή αν το θεωρεί κατάλληλο μέτρο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης .
Τα σχόλια δείχνουν μια ποικιλία απόψεων . Ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι είναι υπερβολικά ακραίο :« Αυτή η σύμβαση είναι παράνομη, δεν μπορείτε να της αφαιρέσετε την ιδιωτικότητά της απλώς επειδή το θέλετε » ή « αυτό είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στην κόρη σας ».
Άλλοι πιστεύουν ότι αυτά τα μέτρα είναι σωστά: « Τα τηλέφωνα των παιδιών μου είναι δικά μου, τελεία και παύλα. Όσο ζουν κάτω από τη στέγη μου, όλα είναι δικά μου, και αν δεν τους αρέσει, πρόβλημά τους».
Εν τω μεταξύ, ένας άλλος χρήστης προσφέρει μια βαθύτερη σκέψη: « Όσον αφορά την τελευταία ερώτηση, νομίζω ότι είναι υπερβολή, αλλά όχι επειδή πρέπει να τους αφήσεις με ένα τηλέφωνο χωρίς επίβλεψη. Από αυτή την άποψη, είναι εντάξει. Διαφορετικά, επειδή στα 11 μου χρόνια, προσωπικά δεν θα έδινα ακόμα τηλέφωνο στον γιο ή την κόρη μου».
@claudio_valero Mi hija tiene 11 años y ya tiene móvil 📱 Pero antes firmó un contrato. • El móvil es mío • Puedo revisarlo • Apps y redes con permiso • Si lo rompe, lo paga • Si algo le incomoda, me lo cuenta Internet no es un juguete. Prefiero normas claras ahora que problemas después. ¿Harías lo mismo… o es demasiado? 👇 Debate abierto. #Padres #EducaciónDigital #Móvil #Crianza #Tecnología
♬ Poder – bitchbaby
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Σπανάκης από Κρήτη: “Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν στους Δήμους τα «Συμβούλια Νέων»”
- Οι Ιρανοί συνεχίζουν να πυρπολούν δημόσια ομοιώματα του «Βάαλ», vid
- Ολομέλεια ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι προσφυγές δήμων, συλλόγων και πολιτών κατά του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ)
- Κ. Χατζηδάκης: Πολιτική και οικονομική σταθερότητα, η άμυνα μας στην κρίση
- “Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο Τραμπ είναι ο…”τραγουδιστής” των REM! vid
- Οι Ιρανοί εξέλεξαν νέο ανώτατο ηγέτη αλλά… δεν τον κατονομάζουν ακόμα
- Γυναίκα έκοψε τα μαλλιά της “γουλί” για να αποφύγει την πίεση του γάμου! Viral βίντεο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει το θεατρικό του ντεμπούτο στο Λονδίνο
- Σοκ στη Γαλλία: Αδέλφια σκότωσαν τη μητέρα τους, έκρυψαν τον θάνατό της κι έπαιρναν δάνεια στο όνομά της
- Θεσσαλονίκη: Αυτοψία του Χρίστου Δήμα στην Οδό Πόντου στην Καλαμαριά









