Δυο χιλιάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί σε 10 ημέρες στην Ουρουγουάη! Άγνωστα τα αίτια μέχρι τώρα

Σχεδόν 2.000 πιγκουίνοι βρέθηκαν νεκροί στις ανατολικές ακτές της Ουρουγουάης μέσα σε δέκα μέρες, με την αιτία αυτής της εκατόμβης, που παραμένει ανεξήγητη, να μη μοιάζει να είναι η γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου, στην πλειονότητά τους νεαροί, πέθαναν στον Ατλαντικό Ωκεανό και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στις ακτές των νομών Κανελόνες, Μαλδονάδο και Ρότσα (νότια, νοτιοανατολικά), εξήγησε η Κάρμεν Λαϊσαγόγεν, αρμόδια για την πανίδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την κυρία Λαϊσαγόγεν, «το 90% ήταν νεαρά πτηνά», που ξεβράστηκαν στα παράλια «χωρίς αποθέματα λίπους και με άδεια στομάχια». Οι εξετάσεις που έγιναν για να εξακριβωθεί αν είχαν μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών είχαν αρνητικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε η ίδια.

Αυτό το είδος πιγκουίνου, που συνήθως φωλιάζει και αναπαράγεται στο νότιο τμήμα της Αργεντινής, αποδημεί προς βορρά σε αναζήτηση πιο θερμών νερών κατά τη διάρκεια του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου. Μπορεί να φθάσει μέχρι τις ακτές της βραζιλιάνικης πολιτείας Εσπίριτου Σάντου (νοτιοανατολικά).

«Είναι φυσιολογικό ένα ποσοστό να πεθαίνει, αλλά όχι τόσο μεγάλο», τόνισε η κυρία Λαϊσαγόγεν, θυμίζοντας πως παρόμοια εκατόμβη είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά στη Βραζιλία, και σε εκείνη την περίπτωση χωρίς να εξηγηθεί η αιτία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί