• Αρχική
  • LIFE
  • Διαστημικές γυάλινες κάψουλες για τα πιο εμπνευσμένα γραφεία του κόσμου

Διαστημικές γυάλινες κάψουλες για τα πιο εμπνευσμένα γραφεία του κόσμου

Φανταστείτε να πηγαίνετε για το μεσημεριανό διάλειμμα απο την εργασία σας, και να μπορείτε να περιπλανηθείτε μέσα από τα φυτά, ρυάκια ή ακόμη και μερικά δεντρόσπιτα.

Αυτό δεν είναι κάποιο όραμα για ένα ουτοπικό μέλλοντικό τόπο εργασίας, αλλά είναι η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους της Amazon που εργάζονται για την εταιρεία στο Σιάτλ.
Οι περιοχές των νέων κτιρίων περιλαμβάνουν δεντρόσπιτα για συναντήσεις, φυτά, κρεμαστές γέφυρες και εσωτερικά ρυάκια μέσα σε τρεις ενωμένες διαφανείς δομές που η εταιρεία αποκαλεί σφαίρες. Οι περιοχές που θα λειτουργούν ως hi-tech θερμοκήπια για τους υπαλλήλους, θα χρησιμοποιηθούν για εργασία και για αναψυχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή φυσική διακόσμιση. Η Apple φύτευσε 8.000 δένδρα στο νέα πανεπιστημιούπολη στο Cupertino της Καλιφόρνια. Άλλες εταιρείες έχουν δημιουργήσει επίσης, καινοτόμες θέσεις εργασίας, όπως το στούντιο Αρχιτεκτονικής της Selgas Cano , για παράδειγμα, που βρίσκεται στο δάσος της Μαδρίτης.
Τι μπορεί να κάνει το χώρο εργασίας ιδανικό; Η λάμψη του φωτός και της φύσης που δίνει έμπνευση στους εργαζόμενους .

Ένα από τα κτίρια της Amazon στο κέντρο της πόλης Σιάτλ θα τοποθετηθεί γύρω από τρεις διαφανείς δομές που η εταιρεία αποκαλεί σφαίρες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu