• Αρχική
  • LIFE
  • Δημιουργικές ιδέες για να ξανασχεδιάσετε το σπίτι σας

Δημιουργικές ιδέες για να ξανασχεδιάσετε το σπίτι σας

Ένα από τα καλύτερα συναισθήματα στον κόσμο έχει ένα ζεστό, φιλόξενο σπίτι. Χωρίς αυτό το συναίσθημα, το σπίτι σας δεν έχει ζωντάνια.

Βέβαια είναι ακόμα καλύτερα όταν το σπίτι σας είναι σχεδιασμένο και διακοσμημένο σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο, με δημιουργική εκφραστικότητα, που να ταιριάζει στο δικό σας τρόπο ζωής. Τα έπιπλα μπορούν να συνδυαστούν με διακόσμητικά στοιχεία που να προβάλλουν την καθημερινότητά σας, και αν αισθάνεστε ότι έχετε καλλιτεχνική τάση, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα, ή σχεδιάζοντας τον τοίχο.
Μερικές δημιουργικές προτάσεις που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε στο σπίτι σας, και να κάνετε το χώρο σας πιο ενδιαφέρων, και απολαυστικό, είναι οι παρακάτω.
1. Έπιπλα

Σίγουρα, τα μοντέρνα έπιπλα και η διακόσμηση του σπιτιού είναι προσωπική σας υπόθεση, αλλά απαιτεί επίσης την αγορά επίπλων, και στη συνέχεια, να τα τοποθετήσετε σωστά στο σπίτι σας. Θα μπορούσατε να αναδημιουργήσετε τα παλιά αντικείμενα σε κάτι εντελώς καινούριο μόνοι σας, σύμφωνα με το γούστο σας.Θα χρειαστεί αρκετή προσωπική εργασία και χρόνο, και αυτό θα το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο. Χωρίς αμφιβολία, θα το εκτιμήσετε πολύ περισσότερο.
Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε κάτι μικρό, όπως ένα τραπεζάκι του καφέ. Θα χρειαστείτε μια ξύλινη επιφάνεια μικρού μεγέθους, πάνω σε μια σιδερένια ή ξύλινη παλιά βάση μεταφοράς πραγμάτων, με ρόδες, και σπρέι χρώματος της αρεσκείας σας. Εάν ένα τραπεζάκι του καφέ σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα ράφι, κορνίζες, κουτιά αποθήκευσης ή οτιδήποτε άλλο είναι εύκολο και πρακτικό.
2. Έντονα χρώματα στους τοίχους

Ένα χαρακτηριστικό που θα κάνει τον εσωτερικό σας χώρο ακόμη πιο ιδιαίτερο, είναι ο συνδυασμός χρωμάτων στους τοίχους ή τα έπιπλα σας.Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν έναν τοίχο βαμμένο σε ένα πιο έντονο χρώμα, ενώ οι άλλοι είναι βαμμένοι με ουδέτερο. Για παράδειγμα, το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι, θα μπορούσε να είναι μπεζ, εκτός απο ένα τονισμένο σκούρο τοίχο, βαμμένο μπλε ή ότι άλλο χρώμα θέλετε. Αυτό θα δώσει στο δωμάτιο ένα ιδιαίτερο ύφος και μια ενδιαφέρουσα ματιά.
Μια άλλη επιλογή που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι η σύγκρουση χρωμάτων σε ένα δωμάτιο, ή σε μια μικρή επιφάνεια του σπιτιού, βαμμένη με κόκκινο πράσινο ή ροζ και πορτοκαλί. Αυτό το είδος του σχεδιασμού θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα πίνακα αφηρημένης τέχνης στον τοίχο σας. Μπορείτε να ζωγραφίσετε μερικές έξτρα λεπτομέρειες πάνω του με λεπτό πινέλο, και να συνδυάσετε τα χρώματα με το χαλί που βρίσκεται στο χώρο αυτό. Θα αναδείξει το χώρο σας με κάτι εντελώς διαφορετικό, και μοναδικό.
3. Γυάλινα πλακάκια

Για όσους θέλουν κάτι πιο εξωφρενικό, και τολμηρό, μπορείτε να δοκιμάσετε την αλλαγή μερικών πλακιδίων στο πάτωμα, με γυάλινα διάφανα ή βιτρώ πλακάκια. Θα μπορούσατε να βάλετε διαφορετικά πλακάκια στην είσοδο του χώλ, στο σαλόνι σας, ή ακόμη και να ξεχωρίσετε τους χώρους σε μια ενιαία σαλοτραπεζαρία. Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του μπάνιου της κουζίνας μπροστά απο τα ντουλάπια, ή τουλάχιστον ένα μέρος του χώρου.
4. Χαρακτηριστική γωνιά

Για αυτούς που τους αρέσει να εκμεταλεύονται όλους τους χώρους του σπιτιού, υπάρχουν πολλές πρακτικές λύσεις και χρήσιμες. Συνήθως, υπάρχει πολύς χώρος που παραμένει αχρησιμοποίητος κάτω από τη σκάλα. Μια έξυπνη οικονομική κίνηση, είναι να μετατρέψετε την κάθε γωνιά του σπιτιού για προσωπική σας χρήση, με μικρότερο κόστος. Η κατασκευή ενός γραφείου με αποθηκευτικά συρτάρια κάτω απο την σκάλα, είναι ίδανική. Ωστόσο, αν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε ντουλάπα, και να καλύψετε τα συρτάρια και τα ρούχα σας με γυάλινη πόρτα, ή καθρέπτη που θα αναδείξει το χώρο του χώλ. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, θα είναι πολύ χρήσιμη.
5. Κάθετος Κήπος

Αν σας αρέσουν τα φυτά, αλλά δεν έχετε πολύ χώρο για γλάστρες, θα μπορούσατε να σημιουργήσετε ένα κάθετο κήπο. Θα χρειαστείτε ένα είδος ραφιών που τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, και μπορείτε να φυτέψετε μικρά ή μεγάλα φυτά. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για βότανα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Μια άλλη λύση είναι να βάλετε παχύφυτα σε ένα πιο φαρδύ ράφι, και να το προσαρμόσετε σε μια πλευρά του κήπου, ή επάνω στον τοίχο. Θα σας δώσει περισσότερο χώρο για φυτά, και περισσότερο πράσινο στο μπαλκόνι.
6. πολύχρωμα πλακάκια

Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα πλακάκια για να δώσετε ζωντάνια και φολκλόρ στυλ σαν ένα χαλί απο πλακάκια. Συνδυάσετε διαφορετικά στυλ πλακιδίων, μεγάλα μικρά, και πολύχρωμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το πάτωμα σε ένα διάδρομο, και το μπάνιο στο εξοχικό σας. Είναι μια πολύ καλή λύση για αυτούς που ζουν κοντά σε παραλίες, καθώς μπορούν να πατήσουν μέσα και έξω από το σπίτι χωρίς να ανησυχούν για το χαλί με την άμμο. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα πλακάκια είναι να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα τοίχο για διακόσμηση συνδυάζοντας το μοτίβο, ή να τα αναμίξετε με λευκά. Θα δώσει μια pop διακόσμηση, και θα αντικαταστήσει τα κάδρα και τις φωτογραφίες.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, και ο καθένας μπορεί να είναι δημιουργικός με τον τρόπο του. Μπορείτε να πειραμματιστείτε με γυαλί, ή κάποιο άλλο υλικό.
Να θυμάστε πάντα ότι το σπίτι σας θα πρέπει να έχει την προσωπική σας πινελιά, είτε αναλάβετε εσείς την διακόσμηση και προσωπική εργασία, ή το αναθέσετε σε κάποιον τεχνίτη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu