Συμβουλές και έμπνευση για τη διακόσμηση σκούρου καφέ καθιστικού

Το είδατε, το αγαπήσατε και έπρεπε απλά να το αγοράσετε.

Πώς ακριβώς σκοπεύατε να διακοσμήσετε το καθιστικό σας με αυτόν τον όμορφο καφέ καναπέ για να λειτουργήσει με το υπόλοιπο σπίτι;
Ο καναπές σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κομμάτι των επίπλων στο δωμάτιο (εκτός αν έχετε μια τεράστια βιβλιοθήκη στο χώρο).

Ο πανέμορφος καναπές σας θα πρέπει να σας καλωσορίσει με το ζεστό του χρώμα αλλά σίγουρα χρειάζεστε κάποιο συμπληρωματικό σχέδιο χρωμάτων, για να αναδειχθεί.

Τελευταία υπάρχει μια τάση για χάλκινους τόνους από τους λαμπτήρες γραφείου μέχρι τις λεπτομέρειες στο μπάνιο και την κουζίνα.
Αυτή η προοπτική ταιριάζει καταπληκτικά με το σαλόνι σας ειδικά αν έχετε δερμάτινους καναπέδες. Τόσο ο τόνος χρώματος όσο και η λάμψη δουλεύουν αρμονικά.
Επιπλέον, μια δροσερή απαλή παλέτα χρώματος στον τοίχο δίνει μια πιο σύγχρονη εναλλακτική λύση, και τον απαραίτητο αέρα άνεσης στο σαλόνι σας, χωρίς να το κάνει παραδοσιακό.

Κοιτάζοντας αυτό το μοντέρνο σαλόνι βλέπουμε να εναρμονίζεται ο καναπές οπτικά με το υπόλοιπο χρώμα του σπιτιού με την γκρί επιφάνεια του χαλιού και την πολυθρόνα.Τα δίδυμα μαρμάρινα τραπεζάκια του καφέ ολοκληρώνουν την αισθητική αντίληψη του μοντέρνου καθιστικού.

Οι παλέτες γήινων τόνων είναι πάντα πολύ αποτελεσματική και ασφαλής επιλογή όταν έχετε καφέ καναπέδες. Ένα μονόχρωμο χαλί σε φυσικό χρώμα και το ξύλινο πάτωμα είναι η ιδανική βάση για τον καναπέ σας. Οι τόνοι του κίτρινου και πράσινου στη διακόσμηση προσφέρουν εκπληκτική αντίθεση.
Μια καλή ιδέα είναι να βάψετε λευκό τον ένα τοίχο έτσι ώστε να δώσετε πιο ανάλαφρο τόνο στον καναπέ σας.

Οι κουρτίνες δεν πρέπει να ταιριάζουν με το χρώμα των μαξιλαριών του καναπέ αλλά κυρίως του τοίχου.
Η επιλογή σε ριχτάρια μπορεί να γίνει με γήινες δροσερές αποχρώσεις σε τόνους του φωτεινού καφέ. Στην εικόνα οι δύο πολυθρόνες αναδεικνύουν την σιλουέτα του καναπέ, ενώ η μαύρη βιβλιοθήκη συνδυάζεται χρωματικά με την λεπτή μεταλλική στήριξη.

Αυτός ο καναπές διπλού χρωματικού τόνου έχει τόσο καφέ όσο και γκρι συνδυάζοντας τον εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου με σύγχρονο τρόπο. Το βαρύ εντυπωσιακό καθιστικό δίνει σκούρες αποχρώσεις στον χώρο , αλλά απαλύνει τους τόνους ο φωτισμός με λαμπτήρες δαπέδου Chrome , τα βοηθητικά τραπεζάκια από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως και μια ζωντανή λωρίδα φωτεινού πράσινου στον τοίχο.
Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρες αποχρώσεις πάνω από έπιπλα και τους τοίχους, κρατήσετε το πάτωμα λευκό για να διατηρήσετε μια ευρύχωρη και ευάερη αίσθηση.

Αυτός ο αποσπώμενος καναπές σε απαλό καφέ χρώμα επιβάλει την παρουσία του μπροστά από την εντοιχισμένη βιβλιοθήκη με τις χάλκινες λεπτομέρειες στο πλαίσιο.
Ο δραματικός συνδυασμός χρωμάτων δεν μπορούν να δώσουν ανάλαφρο τόνο στην επιβλητική ατμόσφαιρα. Τα δύο μεγάλα πολύφωτα προσθέτουν φως και ταιριάζουν ελαφρώς με το μαρμάρινο δάπεδο.

Το βιομηχανικού στυλ σαλόνι είναι μια φυσική εφαρμογή για τους καφέ καναπέδες. Δείτε αυτού του τύπου τη διακόσμηση για το σπίτι σας . Δίνει περισσότερη έμπνευση και ομορφιά στην οπτική του σύγχρονου σπιτιού.

Ένας καφέ δερμάτινος καναπές λειτουργεί πολύ καλά με φωτεινούς κόκκινους και μπλε ναυτικούς τόνους.

Μια κόκκινη πολυθρόνα δίνει την απαραίτητη αντίθεση με πολύ ζεστό τρόπο ενισχύοντας την εμφάνιση του καναπέ σας.

Υπάρχει πάντα ένα σωστό περιβάλλον για τον καφέ καναπέ ο οποίος όταν βρίσκεται κοντά σε μια βιβλιοθήκη, δείχνει κομψός και εξεζητημένος. Μια οργανωμένη βιβλιοθήκη στο σπίτι δίνει πάντα στοιχεία πνευματικότητας και εκλεπτυσμένου γούστου.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί στις ίδιες αποχρώσεις και τόνου του καναπέ σας, αλλά ένα τόνο πιο φωτεινό. Επίσης, αφήστε μια μικρή απόσταση ανάμεσα στο χαλί και τον καναπέ. Το περίγραμμα θα αφήσει χώρο να αναπνέει οπτικά το σαλόνι σας.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δική σας σχεδιαστική διαρρύθμιση με βάση τα έπιπλα και αντικείμενα που διαμορφώνουν αυτόν τον χώρο. Κάθε στοιχείο είναι ένα αυτόνομο κομμάτι. Η πολυθρόνα έχει διαφορετικό στυλ και χρώμα, όπως και το τραπεζάκι του καφέ. Το κοινό τους είναι ότι συνδέονται με την ουδετερότητα των χρωμάτων. Τα έργα τέχνης και τα μικρά γλαστράκια προσφέρουν φωτεινό χρώμα.

Τι θα λέγατε για την ξύλινη οροφή που ταιριάζει με τον καναπέ; Ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να είναι ανοιχτός και φωτεινός για να μεταφέρει οπτικά αυτό το χαρακτηριστικό.

Εάν έχετε άφθονο φυσικό φως τότε μην φοβάστε να δοκιμάσετε το μαύρο χρώμα στη διακόσμηση.

Ένας μαύρος τοίχος με τούβλα δίνει μια έντονη νεανική εμφάνιση.

Ακόμη και μια λεπτή διακριτική σειρά φυτών εσωτερικού χώρου ενισχύει το καφέ χρώμα.

Όταν βάζετε έναν δερμάτινο καναπέ , προσθέστε κάποιο ξύλινο πλαίσιο σε κάδρο, ή ξυλόγλυπτο πάνελ για να συνδεθεί χρωματικά με το ύφος του χώρου. Ένα μονόχρωμο σαλόνι σκανδιναβικού στυλ, αποτελεί εξαιρετική βάση για να προσθέσετε χρώμα στη διακοσμητική λεπτομέρεια και ταιριάζει με κάθε δερμάτινο ή υφασμάτινο καναπέ.
Τα ανόμοια τραπεζάκια του καφέ δίνουν επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Μπορείτε να ταιριάξετε το χρώμα των τοίχων με τον καναπέ σας, αλλά προσέξτε ο καναπές σας να σταθεί σε ένα σημείο απομονωμένο όπως αυτό που βλέπετε εδώ. Δεν θέλετε ο καναπές να είναι τόσο καμουφλαρισμένος που να μην μπορείτε να τον βρείτε.

Το μαύρο και το καφέ χρώμα λειτουργούν πολύ καλά και όταν προστίθεται το λευκό όλα γίνονται ακόμη πιο φωτεινά.

Η αντιστοίχιση του χρώματος με την κατάλληλη υφή των τοίχων δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ελέγξτε αν μπορείτε να προσθέσετε τούβλο σε ένα τοίχο του καθιστικού για έμπνευση.

Μια κίτρινη απόχρωση κάνει θαύματα με το καφέ χρώμα και προσφέρει ζεστό και παιχνιδάρικο ύφος στο μονόχρωμο σαλόνι σας.

Για το τέλος αφήσαμε ένα συνδυασμό κλασικού και νεωτεριστικού στυλ. Η σχεδιαστική άποψη χρωματιστών κιβωτίων, εξυπηρετεί την αποθήκευση πραγμάτων στο σαλόνι ή σε ένα επαγγελματικό χώρο και δένει με τον καφέ καναπέ σου .

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu