Συμβουλές διακόσμησης του σπιτιού

Το γούστο και το στυλ είναι σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να έχετε, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ακριβώς πόσο θα κοστίσουν οι μεγάλες διακοσμητικές ιδέες που έχετε στο μυαλό σας.

Οι καλύτερες συμβουλές διακόσμησης με μικροαντικείμενα και αξεσουάρ είναι εύκολα να συνδυαστούν με χρηστικά έπιπλα που είναι μέρος της καθημερινής σας ζωής.

Άγγιγμα της προσωπικότητας

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τα παλιά προσωπικά σας αντικείμενα! Συνδυάστε ορισμένα κομμάτια στο καινούριο στυλ που προτιμάτε, ή επιλέξτε ένα τελείως διαφορετικό σχεδιασμό με κάτι που σας αντιπροσωπεύει.

Βρείτε τρόπους εμφάνισης

Για να τοποθετήσετε αυτά τα αξεσουάρ, ασχοληθείτε με την εικόνα του ενιαίου χώρου που διαθέτετε. Κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές εμφάνισης, είναι τα ομοιόμορφα αντικείμενα στους δίσκους του τραπεζιού, τα φωτιστικά οροφής και τα κηροπήγια.

Η συλλογή αρκετών μικροαντικειμένων σε ένα μέρος, σας δίνει τη δυνατότητα μιας περιστασιακής και άτυπης συμμετρίας που αναδεικνύει ένα χαλαρό και άνετο δωμάτιο.

Ότι κι αν επιλέξετε, προσέξτε να έχουν ένα θέμα σύνδεσης ή τουλάχιστον ένα χρώμα. Έχοντας πολλά στοιχεία με διαφορετικά μεγέθη – υψηλά, μεσαία και χαμηλά – σας δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική εικόνα και κομψή αξία στο χώρο σας.

Διαφορετικές υφές

Ένα γαλάζιο γυάλινο γλυπτό ή αγγεία κεραμικής έχουν τη δική τους θέση σε εσοχές του τοίχου στο σαλόνι , ή στην κρεβατοκάμαρα. Προσπαθήσετε να διαλέγετε σχεδόν πάντα ανάλαφρα χρώματα τοίχου έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να βάλετε ένα χρωματιστό μαξιλάρι ζακάρ σε μια πολυθρόνα για να προσελκύσει το βλέμμα.
Κάθε φορά που προσθέτετε κάτι νέο,να βεβαιώνεστε ότι δεν έχετε φορτώσει το χώρο για να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Οι πηγές μπορούν να βρεθούν παντού

Μπορείτε να πάρετε ιδέες διακόσμησης σχεδόν από παντού – Από το διαδίκτυο, την τηλεόραση και τα περιοδικά που προσφέρουν τεράστια βοήθεια. Φτιάξτε έναν φάκελο με την έμπνευσή σας και ξεκινήσετε από καταστήματα εφοδιασμού σπιτιού.

Αναδείξτε τα έπιπλά σας

Αλλάξτε τα έπιπλα και κρατήστε μόνο αυτά που ταιριάζουν με το ύφος του σπιτιού. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα για μεγάλες αλλαγές χρησιμοποιήστε καλύμματα.
Μπορείτε επίσης να δώσετε στα ξύλινα έπιπλα σας νέα φινιρίσματα, ή να βάψετε τα πλαίσια των κάδρων, του καθρέφτη και το κεφαλάρι του κρεβατιού με καινούριες αποχρώσεις, που συνδυάζονται με τα μικροαντικείμενα που θέλετε να εμφανίσετε.

Καινούρια διάταξη επίπλων

Εάν δεν έχετε αγοράσει νέα έπιπλα για να δημιουργήσετε μια καινούργια εμφάνιση – μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να επεξεργαστείτε τα χρώματα και την κίνηση του δωματίου.
Επιπλέον να θυμάστε ότι δεν σας κοστίζει τίποτα η αφαίρεση κομματιών και άχρηστων επίπλων. Ίσως τελικά να είναι η καλύτερη ιδέα να αφήσετε το δωμάτιο να αναπνεύσει.

Έντονα χρώματα

Η βαφή τοίχων επιτρέπει σε κάποιον να διακοσμεί χωρίς να ξοδεύει μεγάλο χρηματικό ποσό. Πειραματιστείτε με τα έντονα χρώματα για να βελτιώσετε την όψη του σπιτιού σας.
Ένα τοπικό κατάστημα χρωμάτων σπιτιού, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πριν κάνετε οτιδήποτε που μπορεί να μετανιώσετε.

Πώς να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού

Κάποια κλασικά αξεσουάρ και διακοσμητικά σπιτιού, δεν θα σας προδώσουν ποτέ με τη διαχρονικότητά τους. Πετάξτε κουβέρτες, ρίξτε μαξιλάρια, και βάλτε χαλιά με ομοιόμορφο σχεδιασμό, υφή και χρώμα για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του χώρου σας.
Τα χαλιά μπορούν να καλύψουν τυχόν βλάβες στο πάτωμα και να του δώσουν μια πιο φρέσκια αίσθηση.

Δώστε έμφαση στον φωτισμό για να προβάλετε τη διακόσμηση

Κάντε ένα δωμάτιο πιο φωτεινό προσθέτοντας απλούς τόνους χρωμάτων στους τοίχους και προσθέστε κρυφό φωτισμό. Επίσης με το σωστό φωτισμό και με κατευθυνόμενα σπότ, κάθε κομμάτι έργου τέχνης στον τοίχο θα μοιάζει με ένα πραγματικό αριστούργημα.
Ο φωτισμός είναι επίσης ιδανικός για να εστιάσετε την προσοχή σε τζάκι ή στο μεγάλο καναπέ του σαλονιού. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φωτισμό για να αναδείξετε τα φυτά σας.

Αξεσουάρ μπάνιου

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε πλακάκια στο μπάνιο που κοστίζουν ακριβά, προσθέστε φυτά, καινούρια κουρτίνα στο ντους, πετσέτες και χαλάκια μπάνιου. Εκτός από τα διάφορα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το ύφος, ένα άλλο πράγμα που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείτε.

Μην υποτιμάτε τους καθρέφτες

Επισκεφθείτε κάποιο παλαιοπωλείο ή τοπικό κατάστημα για να βρείτε καθρέφτες που να συνδυάζονται με την αισθητική του σπιτιού σας. Μπορείτε να συνδυάσετε ψηφιδωτά κομμάτια καθρέπτη ή απλούς χρωματιστούς και να τους βάλετε σε πλαίσια και κορνίζες. Ο καθρέφτες είναι πρακτικά χρήσιμοι και κλασικά όμορφα κομμάτια που ταιριάζουν σε κάθε στυλ.

Όμορφο τζάκι

Τo τζάκι γίνεται συχνά το επίκεντρο της αίθουσας, που τραβάει πραγματικά την προσοχή με την οικεία ζεστασιά της φωτιάς. Καλό είναι να εξετάσετε τη διακόσμηση σύμφωνα με το ύφος των επίπλων.

Η διακόσμηση με τούβλα και πέτρα συμπληρώνουν καλύτερα το ξύλινο πάτωμα δίνοντας μια φυσική όψη στην υπόλοιπη διακόσμηση. Μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω από το τζάκι ένα πίνακα ζωγραφικής ή διάφορα μεταλλικά διακοσμητικά.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της HBHome, το καλύτερο είναι να τοποθετήσετε προσωπικά αντικείμενα που έχετε στην κατοχή σας και να τα αλλάζετε θέση όποτε θέλετε.

Παρουσιάστε τέχνη στον τοίχο

Χρησιμοποιώντας την πηγή έμπνευσης που σας αρέσει καθορίζετε το ύφος του δωματίου. Η τέχνη πρέπει να χρησιμοποιείται συχνότερα στα σπίτια.

Διακόσμηση με πίνακες

Χρησιμοποιήστε Ράφια

Τα ράφια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια στο σαλόνι για να μαζέψετε όλα τα διακοσμητικά ή τα παιχνίδια των παιδιών, στην κρεβατοκάμαρα για σεντόνια, στο μπάνιο για πετσέτες και στην κουζίνα για να τοποθετήσετε πιάτα.

Εάν θέλετε να είναι πιο διακριτικά μπορείτε να τα βάψετε στο χρώμα του τοίχου, ή να προσθέσετε μια ταπετσαρία που θα κάνει τη διαφορά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu