Σύγχρονα σπίτια απο containers (βίντεο)

H επινόηση ενός σπιτιού βρίσκεται στο μυαλό και την οικονομική διάθεση του καθενός. Τι γίνεται όταν η επινόηση και η φαντασία συνδυάζεται με άχρηστα πεταμένα υλικά;

Τα εμπορευματοκιβώτια πληρούν μια σειρά από προυποθέσεις, και μπαίνουν στη λίστα ενός μοντέρνου, άνετου χώρου που μπορείς να ονομάσεις σπίτι. Έχουν χαμηλό κόστος, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και το σημαντικότερο, έχεις τον αποκλειστικό έλεγχο. Όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να φτιάξουν σχεδόν απο το μηδέν το δικό τους χώρο μέσα στη φύση, και η δημιουργική τάση τελευταία έχει δώσει αρκετές ευφάνταστες κατοικίες, που δεν στερούνται σε τίποτα απο ένα λειτουργικό σύγχρονο σπίτι.
Η επάνω φωτογραφία της κατοικίας που σχεδιάστηκε από Studio Η: Τ., υπάρχουν δύο ενωμένα ναυτιλιακά containers, που πλαισιώνουν ένα ψηλότερο κοινόχρηστο χώρο. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στα εμπορευματοκιβώτια, ενώ η είσοδος, η τραπεζαρία, το καθιστικό, και ένα πατάρι βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής. Το σπίτι έχει, ηλιακό προσανατολισμό, χρησιμοποιεί παθητική ψύξη, πράσινη στέγη , θέρμανση με σόμπα pellet, και φωτοβολταικά για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η εταιρεία Lot-EK έχει σχεδιάσει επίσης, αυτό το σπίτι, μεταμορφώνοντας τα άψυχα υλικά που βρίσκονται αχρησιμοποίητα σε τεράστιο αριθμό στον πλανήτη μας με εξαιρετικά πρακτικό τρόπο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των δομικών υλικών, για τη δημιουργία σύγχρονου και καλά εξοπλισμένου σπιτιού με ανοιχτούς φωτεινούς χώρους.
https://www.youtube.com/watch?v=7uBFDKUepng

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu