Μαθήματα διακόσμησης του σπιτιού

Η χαλαρή γοητεία των αγροτόσπιτων, δεν περιορίζεται σε ένα αξιοζήλευτο κήπο με φρέσκα λαχανικά,

αλλά και στην λειτουργική εσωτερική του διακόσμιση.
Προτού βάλετε τη φαντασία σας, σε υπερωρίες, δείτε μερικές διακοσμητικές ιδέες, που θα σας δώσουν λίγη από τη μαγεία της εξοχής. Ξύλινα δοκάρια οροφής, τεράστιες γλάστρες με φυτά, και κυρίως μια καθαρή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Νησιώτικο χρώμα στην κουζίνα
Ο δροσερός, τόνος του μπλε ή του πράσινου δίνει στην κουζίνα μια οικεία ιδιαιτερότητα που συνδυάζεται απόλυτα, με τις φυσικές ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας. Οι φωτεινές χρωματικές αποχρώσεις, μπορούν να συνδυαστούν με μια ουδέτερη παλέτα, σε πλευρές του τοίχου που δεν φωτίζoνται αρκετά.

Επενδύστε σε φυσικό ξύλο
Ένας υπέροχος τρόπος για να κάνετε μια ρουστίκ αλλά κομψή εμφάνιση, είναι να βάλετε ξύλινους δοκούς στις γωνίες της οροφής. Το όλο σύνολο του δωματίου θα σας υπογράψει την ποιοτική αλλαγή με μια ματιά. Δοκιμάσετε την επένδυση, σε μια μελί ζεστή απόχρωση, που να ταιριάζει με τις πέργκολες και τους πυλώνες του σπιτιού.

Ξύλινα δοκάρια οροφής
Σε ένα τοίχο, ή στην οροφή του δωματίου μπορείτε να προσθέσετε ξύλινες προσθήκες, και να δημιουργήσετε μια ρουστίκ πλούσια και γεμάτη εμφάνιση. Η ιδιοτροπία του είναι ότι χρειάζεται μια έξτρα μικρή συντήρηση, αλλά αν σας αρέσει η ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Προτιμήστε την απλή γραμμή στα έπιπλα και δώστε χρώμα στα μαξιλάρια του καναπέ, και του χαλιού στις ίδιες αποχρώσεις.
Η χρωματική εναλλακτική, θα έρθει από τα λουλούδια ή τα αγριόχορτα του κήπου που θα βάλετε στη γυάλα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, ή στο τζάκι.

Επαναλάβετε το σχέδιο υφάσματος σε διαφορετικά κομμάτια επίπλων.
Ένα έξυπνο τέχνασμα για περισσότερη αρμονία του χώρου είναι να επαναλαμβάνετε το σχεδιαστικό πρότυπο σε όλα τα έπιπλα και υφάσματα. Σε αυτό το δωμάτιο, για παράδειγμα, το πρότυπο είναι η ρομβοειδής εμφάνιση του χαλιού. Το ίδιο σχέδιο υπάρχει στην πρόσοψη του μπουφέ, στο ρολόι και στα δίδυμα κηροπήγια πάνω στο τραπέζι.

Κάντε χώρο για ράφια
Ακόμα κι αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν αρκετά τα ξύλινα ράφια είναι απαραίτητα, και πολύ χρηστικά. Δίνουν μια ανάλαφρη εικόνα, και ελευθερώνουν την ματιά από τα ογκώδη ντουλάπια στο κάτω μέρος, της κουζίνας. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τα ντουλάπια στο επάνω μέρος του τοίχου, ή να αντικαταστήσετε ένα μέρος από τις πόρτες των ντουλαπιών με γυαλί.
Ανοίγει αυτόματα την προοπτική της κουζίνας, και τα εναέρια ράφια παίζουν με το φώς, σε μια λιτή και ανάλαφρη ατμόσφαιρα.

Μεταλικά σκαμπό
Οι δροσερές, μεταλλικές γραμμές δίνουν ένα άνετο σοφιστικέ στύλ, και ταιριάζουν σε όλους τους χώρους του σπιτιού, καθώς συνδυάζονται με τα διακοσμητικά ασημένια βάζα και κορνίζες του τοίχου. Οι στιλπνές μαύρες σωληνώσεις, ή ο σκελετός των επίπλων στο χρώμα της σκουριάς, δίνουν κάποια στοιχεία παλαιότητας στο ντεκόρ, ταιριάζουν απόλυτα με τις ξύλινες επιφάνειες δαπέδου, και μπερδεύονται ανάλαφρα με τα πολύχρωμα μαξιλάρια και τα μικρά χαλιά.

Μετακινήστε τα βαριά έπιπλα μακριά από τους τοίχους
Μια τεχνική για τη δημιουργία άνετου καθιστικού χώρου είναι να τραβήξετε τον καναπέ και τις πολυθρόνες μακριά από τον τοίχο, και να τα συγκεντρώσετε κυκλικά στο εσωτερικό του δωματίου.
Ρίξτε μαλακές κουβέρτες πάνω στα έπιπλα, και δώστε χρώμα με διάφορα προσωπικά σας αντικείμενα. Το φώς από τα παράθυρα θα αναδείξει περισσότερο το χώρο, και θα προσθέσει οικειότητα.

Βιβλία στις εσοχές του τοίχου
Χρησιμοποιήστε όλες τις ασύμμετρες εσοχές του σπιτιού με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να τις φωτίσετε με λευκό χρώμα ή με ένα χρωματικό συνδυασμό της αρεσκείας σας, για να δώσετε περισσότερο οπτικό βάθος. Τα βιβλία και τα διακοσμητικά σας αντικείμενα θα βρούν μια άνετη θέση, και ο χώρος θα αποκτήσει μια ξεκούραστη, ήρεμη, καθαρή, και συνεκτική γωνιά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu