Λειτουργικά και κομψά ράφια τοίχου

Σε ένα σπίτι, τα λειτουργικά στοιχεία, είναι απαραίτητα σε κάθε χώρο καθώς φιλοξενούν τα αγαπημένα μας αντικείμενα

Τα ράφια μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία και να συνδυαστούν με την γενική αισθητική του χώρου, ομορφαίνοντας και αλλάζοντας τον ολοκληρωτικά. Η πρακτική και διακοσμητική διάσταση που προσφέρουν γίνεται αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού ή του γραφείου σας.
Από χρηστικής πλευράς, εξοικονομούν χώρο δίνοντας την δυνατότητα να εκμεταλευτούμε κάθε εκατοστό των τοίχων, ενώ δημιουργούν επιφάνειες αποθήκευσης σε χώρους που αλλιώς θα έμεναν ανεκμετάλλευτοι.
Μπορείτε να κάνετε εύκολες συνθέσεις που θα ταιριάξουν ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία.
Δώστε στα ράφια άλλες δυνατότητες και φωτίστε το χώρο σας με χρώμα. Επιλέξτε δύο ή τρία χρώματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο με τα έπιπλα του δωματίου. Βάψτε ένα ή δύο εσοχές του τοίχου στις αποχρώσεις που θέλετε και αφήστε τα υπόλοιπα ράφια λευκά ή με ουδέτερο χρώμα.

Ενισχύστε το μικρό χώρο εργασίας με λειτουργικά οριζόντια λευκά ράφια βάζοντας φωτισμό δημιουργώντας ένα σύγχρονο, μινιμαλιστικό ύφος.

Ντύστε το σαλόνι σας και προσθέστε άφθονο αποθηκευτικό χώρο με ράφια από τοίχο σε τοίχο. Ταιριάξτε τα οριζόντια ράφια μέχρι την κορυφή της γυψοσανίδας και θα ενσωματωθούν τα ράφια στον τοίχο δημιουργώντας μια κλασική, παραδοσιακή εμφάνιση. Προσθέστε μικρές απλίκες, ή κρυφό φωτισμό για να ολοκληρώσετε την όλη εμφάνιση.

Τα ράφια τοίχου στην παιδική κρεβατοκάμαρα είναι απαραίτητο στοιχείο για να προσθέσετε χώρο με την αποθήκευση παιχνιδιών και βιβλίων. Με την προσθήκη δύο ή τριών ραφιών αυτόματα ανοίγει ο χώρος από το δάπεδο, ενώ βρίσκονται στο ιδανικό ύψος, που μπορούν να προσεγγίσουν τα παιδιά.

Ανοίξτε το χώρο σας με ράφια στην κουζίνα. Είναι μια εξαιρετική λύση που δημιουργούν μια ευάερη αίσθηση. Χρησιμοποιήστε ίδιο υλικό για όλες τις οριζόντιες επιφάνειες. Τα ράφια και ο πάγκος πρέπει να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση. Για να αποφύγετε την ακαταστασία, φροντίστε να αναδείξετε τα σερβίτσια, ποτήρια και αξεσουάρ.
Σύγχρονη μονάδα

Εκσυγχρονίστε το χώρο σας με ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή και αποθηκεύστε όλο το νοικοκυριό σας. Αυτή η ασπρόμαυρη μονάδα τοίχου δίνει ένα κομψό, ενοποιημένο έπιπλο τοίχου που συντονίζει τα αξεσουάρ με τα έπιπλα.

Τα ράφια γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα δίνουν ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα, και ένα όμορφο τρόπο να αναδείξετε βιβλία και αξεσουάρ.
Το φυσικό φως που ρέει μέσα στο δωμάτιο, δίνει ζεστούς γήινους τόνους στα ξύλινα ράφια. Ανακατέψτε τα στοιχεία στα ράφια σπάζοντας τη σειρά των βιβλίων με βάζα κορνίζες και διάφορα άλλα προσωπικά σας αντικείμενα.

Δώστε την αίσθηση του ύψους και προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο σε ένα μικρό μπάνιο με ψηλά, ρηχά επιτοίχια ράφια. Τα λεπτά ράφια μπορούν να κρατήσουν υπό έλεγχο την ακαταστασία στον νιπτήρα, και δίνουν τον απαραίτητο χώρο να τακτοποιήσετε τις πετσέτες, τα είδη προσωπικής υγιεινής, όπως επίσης και τα παιχνίδια μπάνιου των παιδιών.

Δημιουργήστε ρομαντική διάθεση στο μπάνιο σας με έναν τοίχο από ράφια. Τοποθετήστε , μπουκαλάκια με αιθέρια έλαια και αρωματικά κεριά για να δώσετε λάμψη, φως και άρωμα στο χώρο. Μπορείτε να καλύψετε τις κόγχες των ραφιών με χρωματιστό γυαλί, ή βιτρώ, για να αποθηκεύσετε προσωπικά αντικείμενα πρώτης ανάγκης.

Αναδείξτε την προσωπική σας βιβλιοθήκη με την προσθήκη ραφιών από τοίχο σε τοίχο με εναέρια ράφια. Αντί για μια τυπική ενσωματωμένη μονάδα, προσαρμόσετε τα ράφια πάνω στον τοίχο σε συνδυασμό με τα έπιπλά σας. Διατηρείστε το πάνω ράφι για πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε τακρικά, και κρατήστε τα βιβλία σας στα χαμηλότερα ράφια για πιο εύκολη πρόσβαση.
Η ποικιλία χρώματος οι διαστάσεις μήκους και πλάτους των ραφιών θα σας δώσουν ιδέες που θα ταιριάξουν άψογα με την διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σας.
Τα διακοσμητικά γυάλινα, μεταλλικά, ή ξύλινα ράφια,σε μορφή βιβλιοθήκης, με μοντέρνο σχεδιασμό, ακόμη και ράφια σε μορφή βιτρίνας, δημιουργούν μια μεγαλύτερη σύνθεση. Σταδιακά μπορείτε να προσθέτετε ράφια ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σας.
Τολμήστε να διαλέξετε σχέδια που να συνδυάζουν το λειτουργικό με το αισθητικό στοιχείο. Ένα όμορφο ράφι ή πολλά μαζί μπορούν να προστεθούν εύκολα στον χώρο σας και οι πινελιές χρώματος θα σας φτιάξουν την διάθεση!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu