Εντυπωσιακές Κουρτίνες και Διακοσμητικά στα παράθυρα

Οι κουρτίνες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την εμφάνιση ντεκόρ στο σπίτι, αλλά και για να εμποδίσουν το φως, ή να απομονώσουν ένα χώρο.

Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε κουρτίνες ή περσίδες παραθύρων θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη δύναμη του φωτός και τον προσανατολισμό του παραθύρου.
Εάν θέλετε να να μη μπαίνει ήλιος στο δωμάτιό σας, χρησιμοποιήστε σκοτεινές κουρτίνες ανάλογες με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Αυτό το σχεδιαστικό είδος κουρτίνας που διακοσμεί τα παράθυρα δίνει ένα κλασικό βαρύ τόνο στην κρεβατοκάμαρα. Θα σας βοηθήσει να πάρετε έναν υπνάκο στη μέση της ημέρας ακόμη κι αν ξεχάσετε τα διακριτικά φωτιστικά αναμμένα.
Εμποδίζουν την είσοδο του φωτός στο δωμάτιο απόλυτα και ολοκληρώνουν το σχέδιο του παραθύρου.

Εδώ ο σχεδιασμός διαφέρει από πολλές ιδέες διακόσμησης. Οι κουρτίνες καλύπτουν τα φωτεινά παράθυρα με το υπέροχο στυλ που θέλετε.
Μπορείτε να δημιουργήσετε τον ίδιο σχεδιασμό σε οποιοδήποτε παράθυρο του σπιτιού σας καθώς δεν σας δεσμεύει το φως. Ταιριάζουν πολύ περισσότερο σε μεγάλα παράθυρα της κουζίνας, του υπνοδωματίου και του μπάνιου. Αν οι κουρτίνες είναι απλές, μπορείτε να προσθέσετε στα δεσίματα κορδέλες, αστερίες ή πεταλούδες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να κρεμάστε τα κουρτίνες έτσι ώστε να ευθυγραμμίζουν το παράθυρο και να δίνουν προοπτική και ύψος στο δωμάτιο. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται κουρτίνες στα μισά των παραθύρων με με το ίδιο χρωματικό δέσιμο ή φούντες

Πολλοί, συχνά κάνουν το λάθος να παραμελούν τις κουρτίνες παραθύρων όταν διακοσμούν τα σπίτια τους. Οι ουδέτερες αποχρώσεις δίνουν ύφος πολυτέλειας και ταιριάζουν με οποιαδήποτε διακόσμηση
Τα μεγάλα παράθυρα δεν χρειάζονται μεγάλη κάλυψη – που μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη, καθώς μπορεί να δεσμεύσει χρωματικά και σχεδιαστικά όλη τη διακόσμηση του σπιτιού. Οι περσίδες σε αποχρώσεις του τοίχου, μπορούν να διορθώσουν ακόμα και μεγαλύτερα λάθη στο σχεδιασμό.

Αφήστε τις τάσεις και τις προτάσεις στην άκρη και βρείτε κάτι που να είναι όμορφο και λειτουργικό τον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας.
Με αυτό το σκεπτικό, θα περιορίσετε την λάθος επιλογή και τη σύγχυση για το αν ταιριάζει πραγματικά στο στυλ σας ή όχι. Πριν κάνετε μια αγορά σκεφτείτε τι χρειάζεστε πραγματικά.
Αν δεν είστε σίγουροι για την τελική απόφαση, προτιμήστε τις εποχιακές κουρτίνες, ή αγοράσετε τουλάχιστον ένα μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κομμάτι σε κάποιο άλλο μέρος του δωματίου.

Πολλοί δεν έχουν την πολυτέλεια της ιδιωτικότητας. Μήπως είναι και για εσάς ένα ζήτημα; Επιλέξτε βαριές κουρτίνες με επένδυση στα παράθυρα, ή λεπτές αλλά διπλές για να μπαίνει το φως.
Να έχετε υπόψη ότι οι περσίδες σε συνδυασμό με λεπτές κουρτίνες μπορούν να σας καλύψουν απόλυτα.
Εάν αποφασίσετε για μια πιο οικονομική και απλή εμφάνιση μπορείτε να βάλετε μια λεπτή υφασμάτινη ή χάρτινη συρόμενη κουρτίνα στο παράθυρο με λογότυπα της αρεσκείας σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί χρωματισμοί και σχέδια στο εμπόριο που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιστορία

Είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσετε όμοιες κουρτίνες στα παράθυρα κάθε δωματίου.
Η εξαίρετη επιλογή καλύμματος του κρεβατιού συνδυάζεται απόλυτα με τις κουρτίνες του μεγάλου παράθυρου και δίνει νόημα στο ανοιχτόχρωμο ξύλινο δάπεδο.Το πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τις κουρτίνες δεδομένες και κρεμούν απλά κομμάτια σε απολύτως αταίριαστο και διαφορετικό περιβάλλον.
Αυτή την πολυτελή κουρτίνα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο καθιστικό ή ακόμα και στο δωμάτιο του παιδιού, αλλά αν θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί προσθέστε διαφορετικά δεσίματα και απαλό χρωματισμό. Οι ιδέες επεξεργασίας και διακόσμησης των παραθύρων είναι τόσο διαφορετικές όσο οι ιστορίες που προσπαθεί να πει κάθε δωμάτιο.

Συνδυάστε προσεκτικά τα χρώματα

Ποιος είπε ότι οι κουρτίνες θα έπρεπε να έχουν το ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή ακόμα και τα έπιπλα; Μια καλή επιλογή για κάθε στυλ παραθύρων είναι οι αποχρώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσεγγίσετε τον τόνο με κατάλληλα ουδέτερα σχέδια.

Εξετάστε το μέγεθος των δωματίων

Μπορεί να πιστεύετε ότι το μέγεθος των παραθύρων επηρεάζει το χρώμα για τις σύγχρονα σπίτια, αλλά συμβαίνει το αντίστροφο.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν υπέροχα χρώματα, που έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν άμεσα την εμφάνιση και τη διάθεση του κάθε χώρου και να συνδυάζονται με τα έπιπλα. Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο, ενώ οι φωτεινότερες προσδίδουν αέρα, φωτεινότητα και ευρυχωρία. Για ένα πραγματικά μικρό δωμάτιο, τα διαφανή καλύμματα παραθύρων είναι η μοναδική σας επιλογή.

Ο σκοπός της υφής

Μια άλλη τεράστια σχεδιαστική παρανόηση όταν πρόκειται για μικρά παράθυρα που δεν φωτίζουν επαρκώς το δωμάτιο είναι ότι η υφή δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό και είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο. Η αλήθεια είναι ότι η υφή παίζει μεγάλο ρόλο δίνοντας χαρακτήρα και σκοπό σε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα εάν στο σαλόνι σας έχετε βελούδινα έπιπλα ή ξύλινη βαριά επίπλωση, τότε θα πρέπει να προσθέσετε πιο ανάλαφρες κουρτίνες στα παράθυρα.

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ακριβά υφάσματα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πρακτικά υποκατάστατα, όπως σατέν, βαμβάκι ή ρεγιόν. Τα δωμάτια στα οποία περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, δείχνουν καλύτερα με διακριτικό λινό, βαμβάκι και κομψό τούλι. Ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να επιλέξετε πιο ενδιαφέρουσες λύσεις και να κρεμάσετε κουρτίνες με σχέδια ή μονόχρωμες λινές.

Μοτίβα

Eίναι αλήθεια – δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα ένα δωμάτιο σε παιχνιδιάρικο, όσο τα μοτίβα και τα σχέδια .
Οι δροσερές κουρτίνες με μοτίβα είναι δημοφιλείς γιατί δίνουν ένα ανάλαφρο χαρούμενο τόνο στο χώρο, ειδικά όταν θέλετε να εκφράσετε το μοναδικό προσωπικό σας ύφος .

Ωστόσο, οι κουρτίνες με μοτίβο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη λύση όταν υπάρχει πολυχρωμία διακοσμητικών στοιχείων στο σπίτι. Τα μοτίβα υπάρχουν ήδη σε ταπετσαρίες, υφάσματα ή ακόμη και στα έπιπλα, και οτιδήποτε προσθέσετε φαίνεται παρεμβατικό δημιουργώντας μια περιττή ακαταστασία.
Αν επιλέξετε να εφαρμόσετε μοτίβα σκεφτείτε τα ήρεμα σχέδια που ταιριάζουν με την επίπλωση του σπιτιού και προτιμήστε ένα πιο ουδέτερο και μάτ τόνο. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε περισσότερο χώρο στο ενιαίο σαλόνι σας χωρίς να κυριαρχεί η πολυχρωμία.

Ποια είναι τα καλύτερα διακοσμητικά σχέδια;
Δεν υπάρχει απάντηση στις ιδέες γενικής διακόσμησης! Εξαρτάται από το γούστο και την ιδέα που προσπαθείτε να εφαρμόσετε. Τα φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια με σύγχρονες κουρτίνες με ανάγλυφες απλές εκτυπώσεις, φαίνονται εξαιρετικές . Το κομψό ρουστίκ ντεκόρ μπορεί να ανεχτεί κάποια «βαριά αραβουργικά αξεσουάρ» (πέρλες, μενταγιόν κλπ.)

Για όσους επιθυμούν να συμβαδίσουν με την πρόσφατη σχεδιαστική τάση του εσωτερικού των σπιτιών, προτείνουμε μοντέρνα και έντονα σχέδια που καλύπτουν επιλογές που βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα.

Η σημασία του φωτισμού

Το φυσικό φως και τα φωτιστικά είναι βασικά κριτήρια κατά την επιλογή κουρτίνας. Στην περίπτωση μικρών παραθύρων είναι σημαντικό να παραλείψετε τις βαριές κουρτίνες, αλλά αν σας αρέσει το στύλ, επιλέξτε ένα σχέδιο που να μην εμποδίζει το φυσικό φως να φωτίσει ακόμη και τις γωνίες του υπνοδωματίου.
Συνδυάστε φύλλα κουρτίνας με κομψή δαντέλα για να «τραβήξει» το βλέμμα στην ανατολή του ηλίου.

Αυτό το είδος κουρτίνας, ταιριάζει απόλυτα σε δωμάτια που χρειάζεστε περισσότερο φως.

Μήκος

Το μήκος των κουρτινών σας δεν πρέπει να είναι τυχαία επιλογή και θα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος των παραθύρων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κουρτίνες τοποθετούνται τουλάχιστον 6 εκατοστά υψηλότερα από το παράθυρο για να δείχνει το δωμάτιο ψηλότερο και ευρύχωρο.
Είναι ένα πολύ καλό τέχνασμα για την «απόκρυψη» χαμηλών ταβανιών και μία από τις πιο πρακτικές ιδέες για κουρτίνες παραθύρων.

Οι ψηλές βαριές κουρτίνες, δίνουν παραδοσιακή ατμόσφαιρα όπου υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ένταση. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να γίνει με επιπλέον πτυχές που αποτελούν την καλύτερη επιλογή κουρτινών για αυτά τα δωμάτια. Όταν υπολογίζετε το μήκος της κουρτινών, αφήστε επιπλέον πόντους στις πλευρές, για να καλύπτεται ολόκληρο το παράθυρο. Εάν δεν είστε σίγουροι για το σωστό μέγεθος, ζητήσετε βοήθεια σε οποιοδήποτε κατάστημα με κουρτίνες κοντά σας.

Ευαισθησία στον ήλιο

Σκεφτείτε την κατεύθυνση του ήλιου. Εάν το παράθυρό σας βλέπει νότια, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε κάποια επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Από την άλλη πλευρά, τα «βόρεια» δωμάτια χρειάζονται περισσότερο ήλιο με λεπτές κουρτίνες.

Οι περσίδες είναι τέλειες για τα Ανατολικά παράθυρα καθώς επιτρέπουν να αποφασίσετε για το το πόσο φως θέλετε μέσα στο δωμάτιό σας μέσω των αποχρώσεων των περσίδων.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα καλύμματα των παραθύρων σας θα εκτεθούν στον ήλιο, στον άνεμο και την υγρασία. Θα πρέπει να επιλέξετε υφάσματα που είναι ανθεκτικά, όπως βαμβάκι καμβά, εμπριμέ, καραβόπανο ή ακόμα και μπροκάρ.

Παράθυρα με συγκεκριμένα σχήματα

Tα τοξωτά παράθυρα είναι πολύ όμορφα ευχάριστα αλλά γίνονται μια πρόκληση για τις κουρτίνες . Οι σχεδιαστές προσπαθούν συχνά να βρουν μια κατάλληλη λύση, που να παρέχει προστασία από τον ήλιο αλλά και να αποσπά το βλέμμα.

Υπάρχουν δύο λύσεις: μπορείτε είτε να παραγγείλετε συγκεκριμένες, χειροποίητες πτυχωτές κουρτίνες, ή να βάλετε ένα πάνελ παραθύρου.

Επιμείνετε στην κομψότητα

Δεν θα σας συνιστούσαμε να θυσιάσετε τη λειτουργικότητα για την εμφάνιση. Ψάξετε κομμάτια τα οποία ταυτόχρονα να είναι μοδάτα και κατάλληλα για το χώρο σας.
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, -το «μοντέρνο» δεν αναφέρεται στα υφάσματα και τα χρώματα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κρεμάτε την κουρτίνα σας.

Sunroom : Indoor Sunroom Furniture Ideas Sun Room Designs Sunroom – Home Decorating & Interior Design Ideas

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια σύγχρονη κουρτίνα, η οποία αποτελείται από διάφορα κομμάτια, ή είναι πλούσια σε πτυχώσεις.
Σε ένα παραδοσιακό, κομψό περιβάλλον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια βικτοριανή πινελιά σε συνδυασμό με σύγχρονα διακοσμητικά αντικείμενα.

Το γενικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που φανταστήκατε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu