Χρήσιμα βήματα για να oργανώστε την κουζίνα σας

Mήπως τα συρτάρια της κουζίνας σας είναι συνεχώς σε κατάσταση υπερχείλισης;

Μην σπαταλάτε τη ζωή σας με ενοχλητικά άχρηστα σκεύη. Το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι μια καλά οργανωμένη κουζίνα γιατί εκεί χτυπά η καρδιά του σπιτιού. Ίσως κανένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού να μην έχει μια τέτοια βαθιά επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας. Ξεκινήστε την αναμόρφωσή της κουζίνας με πρακτικούς τρόπους
**Πετάξτε ότι δεν σας είναι απαραίτητο, ή δωρήστε το

Ακριβώς όπως γίνετε και στη ντουλάπα των ρούχων,άν κάνετε ένα έλεγχο στην κουζίνα, θα εκπλαγείτε με τα πράγματα που έχετε καταφέρει να συσσωρεύσετε και στην ουσία δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό στο σπίτι. Από παλιά πλαστικά δοχεία, παγοκυψέλες, κούπες και ποτήρια, που δεν χρησιμοποιείτε αλλά υπάρχουν μόνο για να πιάνουν χώρο στα ντουλάπια σας. Ξεφορτωθείτε τα. Σημειώστε, αυτά που είστε απολύτως βέβαιοι ότι θέλετε να κρατήσετε, αυτά που προορίζονται για τον κάδο και τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να κάνουν άλλο ένα σπίτι πολύ χαρούμενο.
**Αναδιάταξη ανάλογα με τη χρήση

Εξασφαλίστε ότι έχετε σωστή διάταξη ντουλαπιών της κουζίνας σας για να είναι εύκολα προσβάσιμο το κάθε τι που θα αποθηκεύσετε. Στα υψηλότερα και χαμηλότερα ντουλάπια συνήθως βάζουμε τα λιγότερο χρήσιμα αντικείμενα, όπως το επίσημο σερβίτσιο, και εξειδικευμένες ηλεκτρικές συσκευές. Κρατήστε πιατικά και υαλικά στο μεσαίο ντουλάπι, και τα μαχαιροπίρουνα ξεχωριστά σε δύο συρτάρια. Οι κούπες καφέ το πρωί πρέπει να είναι ορατές, είτε στον πάγκο της κουζίνας ή σε προσβάσιμο ράφι.
**Επενδύστε σε ορισμένες συσκευές

Υπάρχουν αναπόφευκτα μερικά είδη κουζίνας που δεν αποθηκεύονται εύκολα, αλλά ευτυχώς, η σύγχρονη αγορά έχει δώσει αρκετές ευκολίες με το σύστημα διαχείρισης του νοικοκυριού ! Τα καπάκια απο τις κατσαρόλες, τα βιβλία μαγειρικής, τα πιατικά , τα μπαχαρικά, μπορούν να τοποθετηθούν σε συρτάρια με ολίσθηση, για να υπάρχει περισσότερος αποθηκευτικός χώρος στην τροφοθήκη. Με λίγη προνοητικότητα, μπορείτε να κάνετε πολύ πιο εύκολη και ομαλή την καθημερινότητα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu