10 τρόποι για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας με λεπτομέρειες βιομηχανικού στυλ

Τα τελευταία χρόνια, η δυνατότητα ανακαίνισης και θέρμανσης παλιών αποθηκών, όπως και βιομηχανικών κτιρίων έγινε ο κόσμος της σχεδιαστικής καταιγίδας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι βιομηχανικές λεπτομέρειες με τα εμπνευσμένα ρουστίκ φωτιστικά φινιρίσματα και τα βιομηχανικά δομικά στοιχεία είναι εδώ για να παραμείνουν.
Η τάση του βιομηχανικού σχεδιασμού επικεντρώνεται στην κατασκευαστική, μηχανική εφευρετικότητα και την εκτίμηση των ημιτελών εσωτερικών χώρων, που μεταμορφώνονται σε σύγχρονες λειτουργικές κατοικίες.

Εάν σας αρέσουν οι μικρές σοφίτες της πόλης, ή θέλετε να μετατρέψετε τον αχανή χώρο της αποθήκης σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους εμπνευσμένους τρόπους που σας προτείνουμε.

1. Αναζητήστε έμπνευση σε κτίρια με ιστορικό παρελθόν

Προτού μάθετε τι είδους βιομηχανικές λεπτομέρειες θέλετε, κοιτάξτε κτίρια που μοιράζονται ένα ιστορικό παρελθόν για να αποκαλύψετε δημιουργικές ιδέες που ίσως δεν γνωρίζετε.
Οι τοίχοι από τούβλα, οι ξύλινες οροφές και οι χαλύβδινες κολώνες χωρίς γυψοσανίδες είναι συνηθισμένες στις αποθήκες των εμπορικών και βιομηχανικών περιοχών.

Κάντε μια βόλτα στην πόλη σας για να δείτε αν υπάρχει δυνατότητα ανακαίνισης παλαιότερων κτιρίων.
Η τάση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάνουν ανακαίνιση αποθηκών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων μεταμορφώνοντας τους χώρους σε γραφεία με κήπους και χώρους πρασίνου.

2. Ρουστίκ διακόσμηση και μεταλλικές λεπτομέρειες

Στις μέρες μας οι κατασκευές από χάλυβα και σίδηρο, η ανακύκλωση και χρήση μεταλλικών βιομηχανικών προϊόντων χρησιμοποιούνται στα υδραυλικά, στα φωτιστικά, στον οικιακό εξοπλισμό, στα ντουλάπια και σε πολλά άλλα σημεία του σπιτιού όπως στην οροφή και τις κολώνες. Η χρήση του σφυρήλατου σιδήρου, και τα διακοσμητικά δομικά υλικά πήραν μια πολύ όμορφη και καλαίσθητη μορφή στο σύγχρονο σπίτι.

Επίσης, αναζητήστε μέταλλα όπως το νικέλιο, χαλκό και χυτοσίδηρο που προσφέρουν φυσική και βιομηχανική αίσθηση.

3. Εκτεθειμένες μηχανικές λεπτομέρειες στο σύγχρονο σπίτι σας

Εάν είστε οπαδός της βιομηχανικής αναγέννησης στα έπιπλα και τα φωτιστικά, πιθανότατα πήρε το μάτι σας μερικά μοναδικά κομμάτια που πρέπει να έχετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Ο φωτισμός στην οροφή με τροχαλία, οι απλίκες φωτισμού και οι μηχανισμοί πίσω από αυτά τα κομμάτια δεν αφήνονται στη φαντασία.

Οι λεπτομέρειες στις μηχανικές εργασίες, αφήνονται εκτεθειμένες και αποτελούν την επιτομή του βιομηχανικού στυλ.
.
4. Ανάμειξη και αντιστοίχιση σύγχρονων λεπτομερειών με βιομηχανική γοητεία

Η ομορφιά των μεταβαλλόμενων βιομηχανικών στοιχείων στο σπίτι σας έχει τη δυνατότητα να αναμειγνύει και να ταιριάζει, τις τρέχουσες σύγχρονες μορφές με παλαιότερες εμπνευσμένες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Το ευκολότερο σημείο για αλλαγές είναι η κουζίνα.

Οι σύγχρονες συσκευές με κομψό ανοξείδωτο χάλυβα ή τα ενσωματωμένα ντουλάπια με αντίστοιχα πάνελ μπορούν να δώσουν συνθήματα βιομηχανικής εποχής με απλά υλικά.

Ο φωτισμός, όπως οι απλοί λαμπτήρας που υπάρχουν σε αυτό τον χώρο, δημιουργούν την εμφάνιση του βιομηχανικού ρετρό φωτισμού. Ο συνδυασμός ρουστίκ μεταλλικών στοιχείων μπορούν να μετατρέψουν την ενιαία σαλοτραπεζαρία αμέσως.

5. Φέρτε μια καλλιτεχνική αίσθηση με εκφραστικά έργα τέχνης

Ένας άλλος τρόπος να φέρετε βιομηχανικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στο σπίτι σας είναι να χρησιμοποιήσετε τα έργα τέχνης για να εκφράσετε το δημιουργικό στυλ σχεδιασμού σας.
Μπορείτε να βάλετε έντονα γραφικά, τοιχογραφίες, ή ακόμη και ζωγραφική με τολμηρά σχέδια σε έναν εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα για να δώσετε έμφαση στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι σας.

Δημιουργήστε το δικό σας έργο τέχνης χρησιμοποιώντας ιδέες που υπάρχουν στην πόλη σας, όπως σύμβολα, λογοτεχνία, αριθμούς και γράμματα ή ακόμα και αφηρημένη ζωγραφική, που μπορούν να μετατρέψουν έναν ήπιο και βαρετό τοίχο σε έργο τέχνης.

6. Ανακαινίστε το σπίτι σας με πνεύμα

Εάν σκέφτεστε την ανακαίνιση του σπιτιού σας, ένας θαυμάσιος τρόπος να φέρετε βιομηχανικές λεπτομέρειες είναι να βρείτε αρχιτεκτονικά σημεία που να εστιάζουν το βλέμμα.
Τα τζάκια και οι τοίχοι μπορούν να ανακατασκευαστούν με βιομηχανικά εκτεθειμένα υλικά για να δημιουργήσουν μια τελική εμφάνιση, αφήνοντας το υπόλοιπο δωμάτιο σας να φαίνεται μοντέρνο και καθαρό.

Το σκυρόδεμα είναι ένα τέλειο φινίρισμα που λειτουργεί όπως όλα τα λειτουργικά δομικά υλικά τέλεια σε κάθε χώρο. Μπορεί να γυαλιστεί και να δώσει στιλπνότητα και λάμψη, ή να του δοθεί μια πιο ματ και ημιτελή ρουστίκ εμφάνιση.
Αφήστε τις χαρακιές και τις ατέλειες εκτεθειμένες και χρησιμοποιήστε το σε δάπεδα,πάγκους κουζίνας, νεροχύτες, μπανιέρες, τζάκια και άλλα.

7. Ζητήστε ιδέες με έπιπλα εμπνευσμένα από το βιομηχανικό στυλ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών η κατασκευαστική τάση σχεδιασμού επίπλων κατοικίας, κυρίως του υπνοδωματίου και σαλονιού, αγκάλιασε το βιομηχανικό αναγεννησιακό στυλ. Τα απλά κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο μπορούν να γίνουν πιο επίσημα ή ανεπίσημα με τα ανάλογα κλινοσκεπάσματα που θα επιλέξετε να διακοσμήσετε το κρεβάτι σας.

Ο συνδυασμός παρόμοιων φωτιστικών και μονοχρωμίας, μπορεί να φέρει την εμφάνιση του βιομηχανικού στυλ στην chic κρεβατοκάμαρά σας.

8. Επανατοποθετήστε τα έπιπλα και χρησιμοποιήστε το σπίτι σας με έμπνευση

Δώστε έμφαση στην αγορά νέων επίπλων ή ανακατασκευάστε τα ήδη υπάρχοντα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να ανακυκλωθούν με άλλα υλικά για να δώσουν έμφαση στο χώρο σας.
Εάν ανακαινίζετε το σπίτι, αναζητήστε ξυλεία, μέταλλο και δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε αχυρώνες, αποθήκες και παλαιότερα κτίρια που κατεδαφίζονται στην περιοχή σας.

Πολλά καταστήματα με εμπόριο ξυλείας ειδικεύονται σε ξυλουργικές εργασίες με διακοσμητικά ή αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως οι σιδηρόδρομοι στην οροφή για μια πιο πλαστική δομική αισθητική.

9. Φέρτε βιομηχανικούς τόνους διακόσμησης στο εξωτερικό του σπιτιού σας

Δανειστείτε μερικές από τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της εσωτερικής διακόσμησης για τον υπαίθριο χώρο της αυλής. Ο εξωτερικός φωτισμός του βιομηχανικού στυλ, θα σας δώσει μια μαγική λάμψη τα βράδια.

Ο αγαπημένος σας χώρος θα αποκτήσει μια σειρά υπαίθριων φωτιστικών που εμπνέονται από το βιομηχανικό στυλ και είναι εύκολα στη σύνδεσή τους.

10. Προσθέστε βιομηχανικά στοιχεία DIY για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα τοίχο από τούβλα ή δάπεδο από σκυρόδεμα, έχουν πολλές επιλογές που ταιριάζουν στο χρώμα και την ιδιαιτερότητα του σπιτιού αρκεί να ψάξουν για ιδέες.

Ψάξτε για τεχνική κατασκευή ψευδοροφής, ή εάν καταπιάνεστε με κατασκευές αλλάξτε την χρηστικότητα των επίπλων και αναδιαμορφώστε τα. Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας φωτιστικά, για να μεταμορφώσετε το σπίτι με βιομηχανικές λεπτομέρειες.

Ποιες βιομηχανικές λεπτομέρειες θα επιθυμούσατε να έχετε στο σπίτι σας;

Fancy Industrial Home Office Design Ideas

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu