Το απίστευτο μαγεμένο δέντρο στο παιδικό δωμάτιο

Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

Τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται ένα δενδρόσπιτο με αιωρούμενες γέφυρες, μυστικούς διαδρόμους, πειρατικά πλοία, νεράιδες του δάσους που πετούν στον έναστρο ουρανό της οροφής του δωματίου τους.
Θα μπορούσατε να φανταστείτε πώς γίνετε όλη η μαγεία να μεταφερθεί στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού;
Ο Rob Adams, από την Washington, ασχολείτε με video games, και η καλλιτεχνική του φύση ήθελε να χαρίσει στην εξάχρονη κόρη του Λία, τη μαγεία του ονειρικού κόσμου.
Ήθελε να φτιάξει ένα «νεραιδένιο δέντρο» στην κρεβατοκάμαρά της, και τελικά μετέτρεψε το απλό δωμάτιο σε χώρα των θαυμάτων.
«Ήμουν απροετοίμαστος και άσχετος με το είδος της εργασίας, αλλά είδα αρκετά σχέδια της Disney που με οδήγησαν στην έμπνευσή μου. Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά, γιατί βλέπω ότι η κόρη μου είναι ευτυχισμένη στο νέο της δωμάτιο»
Χρειάστηκαν περίπου 350 ώρες σε διάστημα 18 μηνών και $ 4.250 σε υλικό κόστος για να κινηθεί το μαγικό ραβδί, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.
Εδώ είναι το δωμάτιο πριν από την έναρξη των εργασιών.

Και εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Rob ξεκίνησε με ένα σκίτσο, και ένα μοντέλο δωματίου για να υπολογίσει τις αποστάσεις.

«Χρησιμοποίησα πλαστελίνη ειδική κόλα, στόκο, και κάποια κομμένα ξύλα κόντρα πλακέ στις διαστάσεις του δωματίου, προσθέτοντας δοκάρια στην οροφή. Τοποθέτησα τις γραμμές πλέγματος του δένδρου χωριστά, και τέλος μπήκαν στο φούρνο για 25 λεπτά στους 275 βαθμούς για να σκληρύνει η επιφάνεια»
Στη συνέχεια χάραξε στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας τις γραμμές, και άρχισε τη συγκόλληση του δέντρου, φροντίζοντας όπως είπε να είναι είναι γερή κατασκευή και άνετη, για να χωράει τρεις ενήλικες (ακόμα κι αν κατασκευάζεται για παιδιά).

Εφάρμοσε επεκτατικό μεταλλικό σκελετό και ενσύρματο φωτισμό για τα παράθυρα και την πόρτα του δέντρου, χρησιμοποιώντας μικρά αδιάβροχα fiberglass φώτα πάνω στη γυάλινη επιφάνεια, και τα κάλυψε με χρωματιστές ταινίες για μεγαλύτερη προστασία.
Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, ο Rob έβγαλε μια φωτογραφία της ανυπόμονης κόρης του στο δωμάτιο για να πάρει δύναμη και να συνεχίσει.
Μετά την εφαρμογή του στόκου στον κορμό, χρησιμοποίησε πεπιεσμένο χαρτί για τα εξωτερικά κλαδιά, και άρχισε να τα ζωγραφίζει με κάποια ποικιλία χρωμάτων, φροντίζοντας να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο. Ζωγράφισε επίσης τείχος και εγκατέστησε ξύλινα πατώματα – εκτός από τον καμπυλωτό χώρο όπου σκόπευε να εγκαταστήσει το χορταριασμένο πράσινο χαλί.

Έκοψε τα παράθυρα του δένδρου και έβαλε γυαλί.
Στη συνέχεια αγόρασε πλαστικές φτέρες, πουλιά πεταλούδες, και διακοσμητικές μπάλες από φυσητό γυαλί, όπως και πυκνό φύλλωμα για να διακοσμήσει την κορυφή του δέντρου.

Το τελικό φινίρισμα ήταν τα λαμπάκια Χριστουγέννων, που ελέγχονται από ένα dimmer και κρύβονται στα φυλλώματα του δέντρου.

Το δέντρο έχει δικό του εσωτερικό φως ανάγνωσης, με ένα φωτιστικό 12V με δικό του διακόπτη στο εσωτερικό του τοίχωμα.

Υπάρχει επίσης ένα καθιστικό στη μέση. Εδώ η πριγκίπισσα Λία, απολαμβάνει το νέο της βασίλειο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu