Χρυσές Σφαίρες 2023: Η λίστα με τους νικητές, οι καλύτερες στιγμές και οι δεύτερες ευκαιρίες

Τα βραβεία επέστρεψαν με μεγάλους νικητές τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Κόλιν Φάρελ, τον Οστιν Μπάτλερ - Ποιες ταινίες ξεχώρισαν

Το «House of the Dragon» κέρδισε το βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού δράματος και το «Abbott Elementary» έλαβε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής κωμωδίας στην 80ή ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Σε μια μαραθώνια τηλεοπτική μετάδοση από το ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, η ταινία «The Banshees of Inisherin» απέσπασε το αγαλματίδιο καλύτερης κινηματογραφικής μουσικής ή κωμωδίας, ενώ η ταινία «The Fabelmans» αναδείχθηκε ως το καλύτερο κινηματογραφικό δράμα.

Το «The White Lotus», μια επιτυχημένη ταινία για τους πλούσιους πελάτες ενός ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών, αναδείχθηκε καλύτερη σειρά περιορισμένης διάρκειας που διαδραματίζεται στη Σικελία.

Η ταινία «The Banshees of Inisherin», μια κωμική ματιά στη διάλυση μιας φιλίας, κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων βραβεία καλύτερου σεναρίου και του πρώτου ανδρικού ρόλου από τον Κόλιν Φάρελ.

Το «The Fabelmans», έδωσε ακόμα ένα βραβείο στον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Επανεφεύρεση και η ανανέωση
Αν η βραδιά είχε κάποιο θέμα, αυτό ήταν η επανεφεύρεση και η ανανέωση. Αρκετοί από τους νικητές περιέγραψαν ότι τους δόθηκαν χρυσές ευκαιρίες αφού είχαν αποκοπεί ή παραβλεφθεί από έναν θεσμό που δεν εκτίμησε το ταλέντο τους. Μεταξύ αυτών ήταν και η νικήτρια καλύτερης ηθοποιού κινηματογραφικής ταινίας μιούζικαλ ή κωμωδίας Michelle Yeoh, μια σταρ της δράσης που έγινε αγαπημένη της σεζόν των βραβείων με τη συμμετοχή της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once». Η ηθοποιός μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό που αντιμετώπισε.

«Όλες εσείς οι γυναίκες το καταλαβαίνετε αυτό», είπε η 60χρονη Yeoh. «Καθώς οι μέρες, τα χρόνια και οι αριθμοί μεγαλώνουν, φαίνεται ότι και οι ευκαιρίες αρχίζουν να μικραίνουν».

Ήταν ένα θέμα που τονίστηκε και από τον Farrell, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη του «The Banshees of Inisherin», Martin McDonagh, που τον βοήθησε να χαράξει εκ νέου την πορεία της καριέρας του, όταν τον έβαλε στο καστ της μαύρης κωμωδίας «In Bruges» το 2008.

(protothema. gr / photo: scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί