Σύμφωνα με το BBC, το βιβλίο βγήκε σε δημοπρασία από την NLB Auctions στο Paignton της Αγγλίας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Ντάνιελ Πιρς (Daniel Pearce), το βρήκε ανάμεσα στα υπάρχοντα ενός άνδρα που έχει φύγει από τη ζωή στο Brixham, τα οποία προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων.
Ανέφερε ότι η τιμή είναι «απολύτως λογική για μια πρώτη έκδοση σκληρόδετου βιβλίου», σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ήταν από την εκτύπωση των πρώτων 500 αντιτύπων και επίσης μεταξύ των 300 που διανεμήθηκαν σε δημόσιες βιβλιοθήκες.
Το ορθογραφικό λάθος που υπήρχε στο πίσω μέρος του βιβλίου ήταν ένα από τα πράγματα που τον βοήθησαν να το αναγνωρίσει ως πρώτη έκδοση.
Και πρόσθεσε: «Το βιβλίο του Χάρι Πότερ έφτασε στο εξωτερικό και είναι ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα. Ο ιδιοκτήτης θα είναι επίσης ευτυχής με τα χρήματα».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Στέλλα Αλεβιζοπούλου / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κωνσταντοπούλου για Καραναστάση: Φεύγει νικητής – Πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή στα δύσκολα
- Συνάντηση του Γεραπετρίτη με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό
- Θεσσαλονίκη: Ποινή με αναστολή σε εκπαιδευτικό για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
- Τραμπ μαινόμενος: «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ, τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ!»
- Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών Β’ φάσης ακαδ. έτους 2025-2026
- Το Ιράν αρνείται την πρόσβαση στις βομβαρδισμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις χωρίς συμφωνία με τον ΔΟΑΕ
- Πάνω από 400χιλ. Ουκρανοί έμειναν σήμερα χωρίς ρεύμα μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς
- ΔΥΠΑ: Αυτά είναι τα στοιχεία για τους ανέργους τον Οκτώβριο
- Χαμός στην Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό λόγω διαφθοράς
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού









